Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GO?? - z?o?liwe wypowiedzi, proponuj?....

henzo

Recommended Posts

Tylko żeby nie było jak pewnym znanym portalu - tam jak się zalogujesz i napiszesz dłuuugaśnego posta a następnie klikniesz "wyślij" to dostajesz komunkat: "Musisz się zalogować" - bo timeout upłynął... A to co napisałeś znika bezpowrotnie - trzeba pisać od nowa.

Obecnie taki post na forum Muratora pojawiłby się jako post gościa - co ratuje przynajmniej wklepaną treść posta.

Zwróciłem uwagę, iż ostatnio pojawiły się anonimowe wypowiedzi o dosyć

niskim poziomie intelektu piszącego.

Proponuję nie podejmować dyskusji z takim Gościem, a wtedy /tak myślę/

znikną z forum i będzie spokojnie.

Pełna zgoda: Żadnych reakcji na posty gamoni. Niech spadają do gazety, albo onetu.

Ta zasada wprowadzona została już dawno, ale czasem się o niej zapomina. Dlatego warto ją co jakiś czas przypomnieć.

Nie przesadzajcie. Jest bardzo dużo sensownych i pomocnych wypowiedzi gosci. Jak sie trafi idiota to go ignorujemy i tyle. Nie każdy ma czas i ochote przechodzić przez proces rejestracji

No właśnie, a może macie jakiś pomysł co robić z nie tylko głupimi, ale też chamskimi wypowiedziami osó zalogowanych? (W razie wątpliwości służę przykładem). Poza tym dla kogoś upartego myślicie, że będzie problemem założyć konto? Na pewno dobrym rozwiązaniem jest ignorowanie głupich postów, nie tylko gości.

Ależ oczywiście. Jestem zdecydowanie za..... , ale jednocześnie przypomina mi się dyskusja na forum sprzed kilku dni dot. obowiązku meldunkowego i konieczności uprzedniego uzyskania pozwolenia na użytkowanie przed zamieszkaniem.

Przeciwników takich "policyjnych" metod było całkiem sporo, zwłaszcza wśród anonimów (lub też był to jeden anonim :( to rzeczywiście trudno stwierdzić)

A my tutaj chcemy sami z własnej woli ograniczać wolność jednostki :wink:

Tak na poważnie. Konieczność zalogowania niewiele pomoże w zachowaniu odpowiedniego "poziomu" wypowiedzi. Kto bedzie chciał to zaloguje się zależnie od typu wypowiedzi jako Dr. Jekyll lub też mister Hyde

Może przyczyną "zawirowań" jest to że kazdy Gość ma sobie "ość", powiem wiecej nawet miłość ma w sobie "ość" chociaż to bardzo przyjemne uczucie, znam z autopisji. Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie zakochanych Forumowiczów.

Zwróciłem uwagę, iż ostatnio pojawiły się anonimowe wypowiedzi o dosyć

niskim poziomie intelektu piszącego.

Proponuję nie podejmować dyskusji z takim Gościem, a wtedy /tak myślę/

znikną z forum i będzie spokojnie.

Wielki HENZO, koń by się uśmiał, forumowicz że hej: 21 postów, zarejestrowany 1 grudnia a już mu palma wali i się szarogęsi. Większości gości nawet do pięt nie dorastasz! Ani stażem, ani inteligencją!

Spadaj mądralo!

Jestem częstym gościem na forum, niektorzy goscie faktycznie wypisują głupoty. Ale zarejestrowani niekiedy jeszcze większe, naczytali się mądrych książek i żeby to jeszcze mądrze umieli przekuć na praktykę. Panowie chwila refleksji(o poziomie intelektualnym wypowiedzi kobiet nie chce mi się dyskutowac). PRAKTYK

Ja bym poszedł o krok dalej żeby bez zalogowania nie można było zamieszczać żadnych wypowiedzi a jedynie przeglądać forum. Ma to jeszcze jedną zaletę - unikniemy problemów z niezalogowaniem się z automatu.

popieram na calej linii.

niestety Polakow nie idzie inaczej niczego nauczyc jak "twarda reka" i dlatego np nawet grzeczni kierowcy musza jezdzic po zle zbudowanych "spiacych policjantach" 10km/h a nie 30 jak by dopuszczaly tego ograniczenia KRD - przy okazji: czy sa na to jakies przepisy budowlane?

co do timeoutow to bym sie tym nie przejmowal bo zawsze mozna skorzystac z funkcji stalego zalogowania - dziala bez zarzutow.

Wielki HENZO, koń by się uśmiał, forumowicz że hej: 21 postów, zarejestrowany 1 grudnia a już mu palma wali i się szarogęsi. Większości gości nawet do pięt nie dorastasz! Ani stażem, ani inteligencją!

Spadaj mądralo!

Cóż inteligencja to nie to samo co dobre wychowanie i ... skromność.

Ha ha ha , Praktyk się znalazł co to z kobietami nie ma o czym rozmawiać.

Nie każdy też musi być ekspertem w dziedzinie budowania. Forum jest też po to aby się czegoś nauczyć. Zapewne towarzysz samiec -nazywający się praktykiem urodził się z kielnią w reku i niczego przez całe życie nie musiał sie uczyć.