Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GO?? - z?o?liwe wypowiedzi, proponuj?....

henzo

Recommended Posts

Temat poziomu wypowiedzi anonimów i nie tylko, wraca na forum jak bumerang. Jest to problem większości for , wymuszenie rejestracji niewiele tu pomoze. Najlepszym dotychczas rozwiązaniem jest ignorowanie takich postów. Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego Murator nie chce wykorzystać rozwiązania w postaci moderatorów czyli osób trzymających porzadek na forum. Moderatorzy mogą być redakcyjni jak i wybrani wśród forumowiczów. Takie osoby mają możliwość usuwania/ przesuwania poszczególnych postów lub wręcz blokowania konkretnych numerów IP czyli popularnego banowania. Do funkcji moderatora nie należy oczywiście tylko "sciganie" niegrzecznych forumowiczó :) Te osoby mogą również utrzymywac porzadek i służyć pomoca początkującym forumowiczom.

Pisuję na innym forum gdzie właśnie w ten sposób utrzymywany jest porządek i musze powiedzić że sprawdza się to bardzo dobrze. Redakcjo ? Co Wy na to ?

Nie wiem czemu inne opinie taką wzbudzają nienawiśc u "fachowców" zarejestrowanych. Że ktosj est zarejestrowany i ma kilka setek wypowiedz nie znaczy że jest SUPERMENEM od budownictwa. Panowie bądźmy trochę powazniejsi.

Warzywa

Położyła kucharka na stole:

kartofle, buraki, marchewkę, fasolę, kapustę, pietruszkę, selery i groch. Och!

Zaczęły się kłótnie,

Kłócą się okrutnie:

Kto z nich większy,

A kto mniejszy,

Kto ładniejszy,

Kto zgrabniejszy:

kartofle? buraki? marchewka? fasola? kapusta? pietruszka? selery czy groch? Ach!

Nakrzyczały się, że strach!

Wzięła kucharka,

Nożem ciach!

Pokrajała, posiekała:

kartofle, buraki, marchewkę, fasolę, kapustę, pietruszkę, selery i groch -I do garnka!

Julian Tuwim

Zarejestrowany.

Oj widać, że zima za oknem, macie za dużo wolnego i nudzi się wam.

Forum zacząłem czytać gdy było raptownie 10 stron wypowiedzi. Codziennie czytam nowe wypowiedzi.

Jedna rzecz która mi się rzuca w oczy to To, że duża cześć zarejestrowanych forumiczów to "Wykwalifikowani Fachowcy" w każdej dziedzinie - "Polak potrafi", choć bez wątpienia jest spora grupa osób zarejestrowanych którzy naprawdę mają dużą wszechstronną wiedzę.

Popieram poprzednie wypowiedzi żeby ignorować wypowiedzi niemile widziane.

pozdrowionka

Forum zacząłem czytać gdy było raptownie 10 stron wypowiedzi. Codziennie czytam nowe wypowiedzi.

Jedna rzecz która mi się rzuca w oczy to To, że duża cześć zarejestrowanych forumiczów to "Wykwalifikowani Fachowcy" w każdej dziedzinie -

Jestem zarejestrowany i jak widac wiele postów juz napisałem, dodam że wypowiadałem sie juz w wielu tematach i kwestiach dotyczących budowy domu. Jestem jednoczesnie osoba która zanim rozpoczeła budować swój dom z budownictwem nie miała niewiele wspólnego, byłem i nadal jestem w wielu sprawach laikiem albo tylko teoretykiem. Dlaczego się w takim razie wogóle odzywam ? Bo się buduję i na co dzień muszę pokonywać róznorodne problemy, rozwiązywac setki dylematów z budową mojego domu. To wszystko wzięte do kupy nazywa się DOŚWIADCZENIEM, którym moge sie podzielić z innymi choćby po to aby inni nie popełniali takich błędów jak ja. Nie jestem fachowcem, nigdy nim nie byłem i nie zamierzam być. Forum służy do wymiany doświadczeń ludzi którzy z jakichś tam powodów interesują się budową domu, to nie jest strona typu : Zadaj pytanie fachowcowi/specjaliście. Nie jesteś pierwszy na tym forum który myli forum ze stroną na któej udzielają rad fachowcy z jakiejś dziedziny.....

Gość m.c.

tak, tak cenzure wprowadzic , cenzora najac,goscie won

ludzie o co wam chodzi, czy jak sie zaloguje z kawiarenki internetowej to bede lepszy, to znaczy ze co - nikomu nie wolno krytykowac forumowiczow zarejestrowanych i ich pytan w rodzaju np. jaki kolor plytek w w.c. a jakie w lazience halogeny

pozdrawiam i czekam na slowa krytyki.

tak, tak cenzure wprowadzic , cenzora najac,goscie won

ludzie o co wam chodzi,

właśnie widzę, że nie rozumiesz o co chodzi, nikt nawet słowem nie wspomniał o cenzurze czy też wyrzucaniu gości. Moderator nie jest po to aby tępic gości tylko po to aby trzymać jaki taki porządek na forum. Ustalone reguły w równym stopniu odnosiłyby się do zarejestrowanych i gości bez żadnych podziałów

czy jak sie zaloguje z kawiarenki internetowej to bede lepszy, to znaczy ze co - nikomu nie wolno krytykowac forumowiczow zarejestrowanych i

jeżeli masz ku temu podstawy i argumenty to jak najbardziej

ich pytan w rodzaju np. jaki kolor plytek w w.c. a jakie w lazience halogeny

a to dlaczego miałbys kogos krytykowac za tego typu pytania ? To forum jest właśnie po to aby takie pytania zadawać

pozdrawiam i czekam na slowa krytyki.

ja również, ale za bardzo to nie ma co a twoim poście krytykowac

Jedna rzecz która mi się rzuca w oczy to To, że duża cześć zarejestrowanych forumiczów to "Wykwalifikowani Fachowcy" w każdej dziedzinie - "Polak potrafi", choć bez wątpienia jest spora grupa osób zarejestrowanych którzy naprawdę mają dużą wszechstronną wiedzę.

Jak by to powiedzieć.. Co ma piernik do wiatraka?

Wątek jest o tym, żeby na forum było mniej chamstwa. A ty, gościu, wchodzisz od razu na krytykowanie użytkowników forum. Pod byle pretekstem, wylewasz swoje frustracje i kompleksy, nie patrząc, o czym się rozmawia.

Sorki, ale właśnie na twoim przykładzie widać poziom i emocje wielu gości (nie mówię, że wszystkich).