lewmar77 09.01.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witam jako że ,mam nadzieje,juz niedługo zamieszkam w domku mam do Was pytanko czy palicie w piecu , takim na wegiel i drzewo , w domu jak Was nie ma (np.jesteście w pracy) , czy raczej sie boicie ze się coś zapali albo że wyłaczą prąd i pompki przestana pracować.Nie znam się na tym ale mój hydraulik powiedział że mam instalacje z którą nie powinienem sie bac jak wyłaczą prąd.Może się myle ale jakoś nie miałbym komfortu będąc w pracy myśląc że np nie ma prądu a piec po czubek zawalony rozgrzanym węglem.Jak to u Was jest w domach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 09.01.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ja nie mieszkam jeszcze ale opalam dom.Mam piec na eko-groszek z dozownikiem i chodzi cały czas.W moim przypadku wskazane jest ogrzewanie,schną tynki.Układ napełniony jest wodą ,gdyby nagle przyszły wielkie mrozy mogło by dojść do rozerwania instal.wolę nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.01.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Zależy jaką masz instalację i na ile wyceniasz komfort marznięcia do czasu ogrzania domu. W nocy jak śpisz też nie będziesz ogrzewać? To mało tych godzin zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.01.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ogrzewanie musi być zrobione tak aby prawie nie miało szans wybuchnąc. Lepiej już jeśli wybuchnie jeśli cię nie ma niż jak jesteś. Tak więc sprawdz czy instalacja zrobiona poprawnie i pal. Ja mam tylko kozę , tak więc prościej mi mówić. Ale jak idę spać to dokładam i tłumię ogień - wtedy najbardziej się rozgrzewa. Kupiłem DOVRE aby nie mieć takich dylematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts