angela_ap 09.01.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 macie jakieś sprawdzone metody na to jak pozbyć się śniegu z okien w dachu? Zamontowane pod nimi kaloryfery nie daja radę ogrzac ich na tyle, żeby snieg sie rozpuścił, w pomieszczeniach jest ciemno, a minimalnie rozpuszczający się śnieg kapie mi na kanapę - ale to już oddzielny problem do zalatwienia - znacie jakiś inny poza otwarciem okna na które jakoś nie mam odwagi, sposób na pozbycie się białego puchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 09.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 jakie masz te okna, bo czegoś nie rozumiem. Jak są dobre okna połaciowe, szczelne i ciepłe, to żadne ciepło nie rozpuści zalegającego śniegu. Można jeśli ci zależy uchylić lekko okno i zgarnąć go. Ale z tego co piszesz to okna masz nie szczelne, skoro topi się śnieg i woda kapie ci do domu. I tu jest problem. Okna do wymiany lub uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 09.01.2010 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 czy dobre nie wiem, nie znam się, nieszczelnośc okien to temat do odrębnej dyskusji - rozumiem w takim razie że poza ich lekkim uchyleniem nic nie zrobie żeby pozbyć się śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.01.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 tez mam problem z zaleganiem sniegu,ale akurat nie mam zrobionego wlasciwie dolotu cirpla z kaloryfera na okno-postawilem na lepsza izolacje murlaty-ale snieg zalega i faktycznie-zaciemnia,zalega i wqrza....nie bede nic otwierac i czyscic,bo mi na buzke spadnie,ale: myslalem ,jak sie sprawdzaja w takich przypadkach rolety,albo...wycieraczki niczym w samochodzie ?z tymi ostatnimi to zartuje,ale o zew. roletach,mysle juz dlugo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 jakie masz te okna, bo czegoś nie rozumiem. Jak są dobre okna połaciowe, szczelne i ciepłe, to żadne ciepło nie rozpuści zalegającego śniegu. Można jeśli ci zależy uchylić lekko okno i zgarnąć go. Ale z tego co piszesz to okna masz nie szczelne, skoro topi się śnieg i woda kapie ci do domu. I tu jest problem. Okna do wymiany lub uszczelki. Szczelna prawda .Na razie olałem go na szybach a mam ich np w naszej sypialni az 4 szt. i nic mi nie kapie mimo ,że są pod nimi długie grzejniki purmo.Chciałem ostatni łapką zrzucić ale troszku mi wpadało śniegu po bokach więc odpuściłem.Kolega z góry ma okna złej firmy albo jak mu radzisz wymienić uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 09.01.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 taki jest urok okien połaciowych, jak się je ma i dobrej firmy, to śnieg będzie zawsze leżał i trza się z tym pogodzić.Jak okna do dupy, to śnieg się będzie topił, ale przy silnych mrozach to też nie wiadomo, a ciepło zawsze będzie uciekało.Tu nic się nie wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Śnieg to pal licho, bo można wziąść wanienkę od kompania dzieci podłożyc pod okno otworzyć i zetrzeć/zrzucić do wewnątrz. Mi ostatnio szyby zamarzły - oczywiśćie od strony zewnętrznej, normalnie warstwa lodu na 1-2mm, , nic tylko suszarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 09.01.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 A może wędzisko 6-7m długie z lekką poprzeczka z kawałka cienkiej blachy lub plastiku i zsuwać z zewnątrz... Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.01.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 A może wędzisko 6-7m długie z lekką poprzeczka z kawałka cienkiej blachy lub plastiku i zsuwać z zewnątrz... Co wy na to? To tak jak chorągwie klubowe na meczu.Buja nimi na lewo i prawo.Zły pomysł jak dla mnie.Lepiej okna wywrócić na drugą stronę podstawić coś na ten śnieg bezpiecznie zsunąć i cieszyć się, że za chwile i tak znowu napada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.01.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Nie rozumiem problemu ciemno to trzeba światło palić by mroki rozwiać kapie do środka wadliwe okno a na oknie połaciowym śnieg i inne przyjemności zawsze będą - zupełnie jak na dachu boć to jego kawałek Poprzeprowadzaliśmy się z bloków do domów i co i rusz jakieś niespodzianki na nas czyhają trzeba to raczej przyjmować jako nowe doświadczenie a nie coś co należy zwalczać i plenić Też gwiazd nie mogę oglądać leżąc w łóżku... choć czasem pogoda i na to pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 10.01.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 a czy termowentylator skierowany na szybę nie pomoże? oczywiście jak przestnie padać, no ale zamiast tej wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 10.01.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 a ja się cieszę ze śniegu na oknie - miałam wrazenie ze mi przy nich zimno od kiedy go leży gruba warstwa to problem zniknął czyżby iglo- w kazdym razie jest cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 10.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Sprawdziłem u siebie można lekko uchylić okno i delikatnie od tyłu okna zsunąć snieg przy pomocy szczotki na kiju w strone spadku.Ale mnie osobiście śnieg nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.01.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 u mnie, dopóki całość dachu nie pokryła się 0,5cm warstwą lodu wystarczyło lekko uchylić okno i śnieg sam się zsuwał na dół. Pomagało to do następnych opadów. Z czasem mi się znudziło... A dzisiaj z jednej strony wszystkie okna mi się odsłoniły same, bo sam śnieg z całego dachu się zsunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 19.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Myślę, że odgarniać da radę przy niewielkich opadach. Natomiast jak w nocy spadnie gruba warstwa to będzie problematyczne. Jeżeli w pokoju (pokojach) są tylko okna połaciowe to będzie mało światła, co dla wielu jest uciążliwe. Nie dość, że dni wyjątkowo krótkie to jeszcze cały czas ciemno. Głównie chodzi o pokoje dzieci, które się tam bawią i uczą. Ja nie będę odgarniał, ponieważ w każdym pokoju na poddaszu mam "zwykłe" okno umiejscowione w lukarnie. ten plus wyszedł niejako "przy okazji". Jak wybierałem dach wiele osób namawiało mnie do rezygnacji z lukarn, gdyż drogie i trudne rozwiązanie. Nam podobał się dach 4 spadowy z 3 lukarnami. Teraz mamy przy okazji mamy plus z tym doświetleniem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 19.01.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 a czy termowentylator skierowany na szybę nie pomoże? oczywiście jak przestnie padać, no ale zamiast tej wycieraczki? takie grzanie może rozwalić szybe. Ja odśnieżam takie okienka od zewnątrz nie otwierając okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.01.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 A ja je rozszczelniam i śnieg sam znika (może nie od razu, ale działa, szczególnie te nad salonem jak rozpalę w kominku...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.01.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 macie jakieś sprawdzone metody na to jak pozbyć się śniegu z okien w dachu? Zamontowane pod nimi kaloryfery nie daja radę ogrzac ich na tyle, żeby snieg sie rozpuścił, w pomieszczeniach jest ciemno, a minimalnie rozpuszczający się śnieg kapie mi na kanapę - ale to już oddzielny problem do zalatwienia - znacie jakiś inny poza otwarciem okna na które jakoś nie mam odwagi, sposób na pozbycie się białego puchu? Z okien nie ma prawa kapac woda. Wynika z tego, ze sa wadliwe, do reklamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.01.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 taki jest urok okien połaciowych, jak się je ma i dobrej firmy, to śnieg będzie zawsze leżał i trza się z tym pogodzić. Jak okna do dupy, to śnieg się będzie topił, ale przy silnych mrozach to też nie wiadomo, a ciepło zawsze będzie uciekało. Tu nic się nie wymyśli. nadinterpretacja zastanów się co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 31.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 A ja postanowiłem zeskrobać lód z Veluxa ponieważ wpadłem na fantastyczny pomysł montażu talerza od Cyfry + przy - 30 C Całość odśnieżania skończyła się tym, że warstwa lodu oderwała mi się od Veluxa i spadła mi prosto na głowę pozostały wspomninenia i blizna na czole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts