Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Leśnego Sanatorium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za szczery komentarz, może rzeczywiście ten kinkiecik zbyt nowoczesny do mojego domu... szkoda, on puszcza takie ładne, ciepłe światło dołem i przez ten kryształ. Dzięki również Bartkowi za komentarz ;) ale ten kinkiecik nie miałby być zainstalowany na ogrodzeniu a na elewacji budynku przy wjeździe do garażu. Dzisiaj zaczął się montarz drzwi wewnętrznych, jutro zaczynają się też zabudowy szaf. Muszę kupić klamki i różne inne konieczne rzeczki. Jestem w fabryce, więc biorę się do dzieła, Ciao

• 2 weeks później...
powoli ale do przodu. Mamy drzwi wewnętrzne, już z klamkami. Zamontowana część szaf, czekamy na zabudowę garderób i bibliotekę. Wysłałam zapytania ofertowe w sprawie blatów łazienkowych i drzwi szklanych do pryszniców. Wybrałam już kilka kolorów farb i jakieś tapety. Mam oświetlenie do łazienek, nie wybrałam jeszcze nic w reszcie domu i mam taką kompletną ambę na ten temat, że będę musiała porozmawiać z moim nieocenionym architektem. Ostatnio poprawił mi humor wyborem tapety łazienkowej. Nigdy bym na to nie wpadła, a jakby wyciągnął tą tapetą cały styl wnętrza, jednym słowem profes

Dzięki bardzo. Nisze podokienne najładniejsze będą ze wszystkimi należnymi im listwami i poduchami w tkaninach. Kiedy jednakowoż to nastąpi, ehh ... nastrój mam zimowo grypowo zfrustrowany. Wszystkie postępy na budowie wydają się "too hard, too late". Staram się jednak wytrwale iść do przodu realizując maksymę "do your little things"

Rzeczywiście drzwi mają stylistykę shutters'ową. Do tego moje wyszły naprawdę obłędnie. Już nie mogę się doczekać finału. Teraz wszystko jest w takim bałaganie - kartonach, foliach, co można przykryte i okręcone, że wydaje mi się, że na zdjęciach widać tylko ten bałagan. Edward niestety nie skończył z różnych względów większości zabudów. Finał ma nastąpić za 2 tygodnie.

Kupiłam dzisiaj trochę lamp, farby BM do kuchni, gabinetu, sypialni. FB do łazienki. Tapetę do gościnnej, próbę farby do lobby, salonu i jadalni i pozostało mi jeszcze wiele wyborów ... niestety

Edytowane przez Anna Kotynska

Witajcie Moje Drogie, dzięki wielkie za wizytę, oczywiście zapraszam częściej.

Zdjęcia drzwi na górze chętnie dorobię :) Mam tylko problem z tymi zdjęciami, mianowicie aparat wariuje przy całej białej przestrzeni i większość zdjęć mam takich jakichś rozmazanych. Ten sam aparat, w normalnych, "kolorowych" przestrzeniach zachowuje się normalnie. I tak dobrze, że znacznie zmniejszył się poziom białego pyłku post gipsowego, bo wtedy zdjęcia wychodziły takie jakby "zaśnieżone".

Czy zechciałybyście skomentować moje propozycje oświetleniowe, please?

Edytowane przez Anna Kotynska

Witaj Aniu,

pozwolisz, że ja najpierw skomentuję łazienkę gości- cudo!!!!!

Elegancka, dostojna i w moich ulubionych barwach kolorystycznych :yes:

Co do oświetlenie zewnętrznego, to podoba mi się propozycja nr 1 lub 3.

2 nie bardzo mi leży i wydaje się być trochę nowoczesna.

Pozdrawiam:D

Odnośnie propozycji lampek zewnętrznych - to moja preferencja to chyba nr 3, ale nie jestem jeszcze do końca przekonana, więc dalej będę szukać. A co myślicie o lampie butelkowej?

Co do szafki w łazience gości - kupiłam ją dosyć dawno temu, teraz kerasan ma dużo ładniejsze szafeczko - konsolki, za o wiele mniejsze pieniądze, trochę szkoda, ale "to se ne vrati".

• 1 month później...