malgos2 11.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 W stanie surowym otwartym w trakcie wizyty na budowie znaleźliśmy przemarźniętego małego koteczka. Oczywiście został zabrany do domu, nosi teraz dumne imię Józef Independent, jako że został znaleziony w Dzień Niepodległości, po marszałku, rzecz jasna Gdzie zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 13.01.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 no i ja tez z komentarzy Beauty powedrowalam do ciebie domek masz bardzo ladny, wyglada jakby na tej dzialce stal od zawsze. Jestem bardzo ciekawa wnetrzy, czekam wiec z niecierpliwoscia na kolejne zdjecia! narobilas nam smaczku piszac o tych kamieniach i o mantrze architekta - biel, biel, biel.... Ooo, witam, witam. Ja też u Ciebie byłam i zaglądam Chyba wszystkie gustujemy w podobnych klimatach. Bardzo mi się podoba Twój dom, będę już niedługo dopytywać o dechę podłogową. Planowaliśmy Chapell Parket, ale jest straszliwie drogi biorąc pod uwagę metraż, więc szukamy czegoś w rozsądniejszej cenie. Twoja decha wygląda baaardzo przyzwoicie. Jesteś zadowolona? A cenka? gdybyś była tak miła i odpowiedziała, byłabym bardzo zobowiązana. Gratuluję lustra. Szczerze mówiąc, jeżeli Ci się znudzi - wal do mnie, odkupię Witrynka - bomba! Też bym ją kupiła bez wahania. przepraszam ze dopiero teraz ci odpisuje o desce zamowilismy ja od firmy DZIK PODLOGI z krakowa. Troche zaryzykowalismy bo ta firma dopiero zaczela ''raczkowac'' w tej branzy, ale jestesmy bardzo zadowoleni. Wybralismy deske debowa, juz wykonczona olejem w klasie rustic za 109,80 zl brutto za metr. To byla najlepsza oferta jaka znalezlismy, a uwierz szukalam prawie wszedzie przed zamowieniem, dostalismy probki wybranych desek, wplacilismy zaliczke a reszte po dostawie. Transport byl w cenie (kupilismy 120 metrow) i na biezaco bylismy informowani o terminach. nie wiem jak jest dzis, ale w sierpniu mieli w ofercie tez deske surowa i parkiet w roznych wymiarach : http://www.dzikpodlogi.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witaj Aniu ! Pomysł z kominkiem baaardzo udany! Prosta elegancja,a półeczka z jasnymi kaflami piękna ozdobą kuchni będzie.Ciekawa jestem ,jak tam postępy budowlane ,działacie ?Zdecydowałaś w jakom kolorze będzie kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 06.02.2010 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam Cię Beatko! Bardzo miło, że wpadłaś Działamy, strasznie działamy. Może uda mi się w ten weekend dodać parę zdjęć. Wczoraj kupowałam bilety lotnicze, bo glazurnicy-kamieniarze przylatują do nas z USA na saksy Ale czasy co? Oczywiście bilety w cenie pracy. Tak jest najtaniej Teraz na budowie są ludzie od gk i gładzi. Ściana kominowa już zabudowana, ale kamieniarze kominkarze wyznaczyli mi termin na nadchodzący tydzień. W tym tygodniu wchodzi również zdun i będzie zabudowywał "ciepłą półkę" Na kafle piecowe będziemy czekać 3 tygodnie, przy założeniu, że jeszcze nie wybrałam koloru. Ciągle mam dylemat - perła mat (biały matowy), ecri (naprawdę jasne) i zwykły biały. Do perły mat trzeba dopłacić 10% wartości kafli, ale to wychodzi jakieś 300 złotych, wiec wolę, żeby mi się podobało. W zeszłym tygodniu zjechały na budowę wszystkie armatury. Zaraz lecę kupować mozaikę i samochód Mam nadzieję, że po jeździe próbnej zdecyduję się na kupno. (teraz jeżdżę samochodem zastępczym po kradzieży mojego auta). Będę testować Toyotę Auris ... tylko błagam, nie zniechęcajcie mnie, bo jakoś nie mogę się zdecydować. W zeszłym tygodniu miałam jazdy próbne mitsubishi i Qashkaronem (nissan). Bleee, żaden z nich ...cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.02.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Z USA będziesz miała glazurników? W jaki sposób ich wynalazłaś dziewczyno? Są z polecenia? A propos kafli ,to myślę ,ze kolor musi nawiązywać do koloru kuchni .Ale mimo wszystko tak zupełnie białych chyba bym nie robiła.Ecru ,czy perłowe będą "cieplejsze" i do wszystkiego pasują. Jezeli chodzi o wybór samochodu to Ci nie doradzę .,bo ja mam zboczenie w kierunku Hondy.Jeżdżę w tej chwili accordem , i jeżeli miałabym zamienić to tez na accorda ,chociaż ostatnio tez podoba mi się opel insygnia.Lubie agresywne pyszczki Miłych zakupów Ci życzę i owocnych.Tylko proszę Cie w ich ferworze ,nie zapomnij o zdjęciach z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.02.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Anna Kotynska to dopiero się dzieje w Twoim domu Nie zapominaj o zdjęciach bo niecierpliwie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 06.02.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Oj czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 06.02.2010 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 napisałam jakąś megadługą wypowiedz, którą mi wywaliło w kosmos, tj. napisało, że serwer ma błąd ogólny. Wobec takiego oporu jestem bezsilna idę spać, jutro rano robić zdjęcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 napisałam jakąś megadługą wypowiedz, którą mi wywaliło w kosmos, tj. napisało, że serwer ma błąd ogólny. Wobec takiego oporu jestem bezsilna idę spać, jutro rano robić zdjęcia, Jak się tak robi to najpierw zrób ,,wstecz" strzałką na górnym pasku - często wtedy wraca wszystko - na wszelki wypadek kopiuje wtedy całość do notatnika a wiadomość próbuję wysłać ponownie i notatnika nie kasuje do czasu aż uda mi się wysłać wiadomość Współczuję To strasznie wkurzające jak się człowiek napisze i to jeszcze z jakąś weną a tu w kosmos ucieka Potem to u mnie już nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Anna Kotynska piszesz białe ściany kiedy takie są piękne, tez mam tynki cementowo-wapienne kwarcem zacierane i niektóre ściany mam pomalowane - widzę je w realu i bardzo mi się podobają Domek Twój chyba ma pomieszczenia wysokie, widać dużo przestrzeni, aż jest czym oddychać Piękny i nietuzinkowy dom tworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 07.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Będę monotematyczna , działka marzenie, projekt cudny . Nie wiem dlaczego uważasz, że na ostatnich zdjęciach nic nie widać ... napewno nie widzą Ci, którzy jeszcze nie budowali... reszta daję słowo... widzi wszystko Akwarelka tak lekko i przy okazji zaprezentowana ... powala. Zazdroszczę talentu ... a ile synek liczy sobie latek??? I czy ma tak od dziecka... czy fach wynika z solidnego wkształcenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witaj porannie, jeszcze z innej nie budowlanej a ,,tytułowej" beczki jak zwierzątka w okolicy w tym ciężkim dla nich okresie dokarmiasz jakoś ptaszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dopiero Iwuś coś o akwarelce, poszłam zobaczyć co mi umknęło i spadłam Tylko nie mów, że on sobie tylko tak czy architektura go pociąga coś bliże zdradź, pliiiiiiiiiiiiiis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 08.02.2010 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 witojcie w moich skromnych progach, dziękuję 100 krotnie za dobre, krzepiące słowo co do akwarelki i synowego talentu: synu ma 20 lat, studiuje architekturę krajobrazu. Nigdy nie wykazywał talentów malarskich, we wczesnym dzieciństwie miał problemy z porządnym pokolorowaniem tzw. "kolorowanek", w szkole podstawowej i gimnazjum był przeważnie zagrożony z przedmiotów plastycznych z powodu nie oddawania prac. Po liceum zdecydował, że idzie na ogrodnictwo na sggw, po 2 miesiącach na uczelni stwierdził, że rzuca to i zaczyna się przygotowywać na architekturę krajobrazu. Zaczął uczęszczać na kurs rysunku (tak codziennie po wiele godzin) ku rozpaczy matki, która uważała, że na "malowanki" jest za późno i skoro do tej pory "toto" nigdy nie malowało, to skądże to się teraz ma nauczyć... Synu jednak na przekór gderaniu matki chodził i malował, nie spał i malował, malował, malował ... Zupełnie od podstaw - bryły wpisane jedna w drugą, postaci w ruchu itd. po kilku miesiącach i wielu zamalowanych kartach zaczęły się pojawiać całkiem ciekawe prace. Wynik egzaminu z rysunku - 80 pkt na 80 możliwych jako jedna z 5ciu osób na 400 zdających. Trudno mi to ocenić jako samorodny talent, raczej to wypracował, ale ma rezultaty. Teraz gderająca matka ma się czym pochwalić na forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 08.02.2010 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A jeszcze do ptaszków - nie dokarmiam, niestety ... na budowie tylko bywam, zwykle krótko, szybko. Mam zamiar zainstalować na stałe kilka budek ptasich i karmniczków, ale jak już będziemy mieszkać. Ponoć jak się ptaszki dokarmia, to trzeba już regularnie. Będę to robić z ogromną przyjemnością, ale jeszcze nie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A jednak ukryty talent i ważne zawziętość i determinacja w dojściu do celu - to bardzo cenne a gdzie rysunku się uczył (wynik jeden z 5 na 400 ) super zdał - wielkie gratulacje Ptaszki faktycznie trzeba już regularnie dokarmiać - ale takie kule ze smalcu z dodatkiem nasion na długo starczą i nawet jak raz w miesiącu jesteś to zdążysz nowe zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Zapomniałam dodać, że rewelacyjna ta ciepła półka na plecach kominka - taki mini zapiecek - ciekawe kto się będzie grzał - domownicy czy kot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.02.2010 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No taak... miałam tyle napisać, o działce, o domu, o niszy w jadalni, o akwarelce przeuroczej, a tu wszystko już napisane. I co ja mam napisać nowego? Przynajmniej "dzień dobry" powiem, bo chyba nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.02.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Aniu nie będę oryginalna jak jeszcze raz powiem ,że dom masz prześliczny.Najbardziej zachwycają mnie te przestrzenie i duża ilość światła.Już tak niewiele zostało,abyście mogli w nim zamieszkać .Zobaczysz ,jak to szybciutko pójdzie.Materiały już masz ,ekipa dojedzie i jak sprawne chłopaki ,to będzie moment. A co do syna ....cóż , masz baaardzo utalentowane dziecię Jestem zauroczona jego pracą,może przyjdzie czas ,kiedy będziemy u niego obrazy zamawiać? Wielki szacun dla Niego za wytrwałość w dążeniu do celu i gratulacje dla Mamusi.Dobre geny mu przekazałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.02.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witaj Aniu, wtrącę trzy grosze. Jeśli się nie pogniewasz, wydaje mi się, że okna na poddaszu powinny od góry być jakby ścięte. Wtedy nie zabierają słońca (światła) Wydaje mi się, że u Ciebie one są obrobione na kwadratowo. Można to poprawić. Zwróć na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts