Anna Kotynska 14.04.2010 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 ........... nareszcie udało mi się coś tu napisać, wkrótce zamieszczę trochę nowych zdjęć ... Ogrodzenie i schody zakontraktowane. teraz końcóweczka prac mokrych i przechodzimy do dłubaniny w drewnie ... pozdrawiam dziewczyny, dzisiaj tylko chwilę, jutro jadę w polskę, pewnie w weekend coś pozamieszczam, Fajnie być tu znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 14.04.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Naprawdę piękny dom, a raczej rezydencja. nie przejmuj się komentarzami ludzi , którzy uważają ,że nie wolno budować domu w lesie, mnie się też kiedyś coś takiego marzyło ale w bardziej hardcorowej wersji , ta twoja jest jednak bardziej przyjemna , taka piękna. dom na kształt amerykańskiej rezydencji , coś pięknego i te wszystkie piękne rzeźbione ornamenty ( ja widzę tylko z nimi jeden problem , trudno się je sprząta, ale piękne są) . Miejsce dla tej biblioteczki tez się znajdzie , nic się nie bój. A temu architektowi wnętrz tak do końca nie zawierza , zaufaj tez trochę sobie przy projektowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 18.04.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Łukasz, bardzo dziękuję za pochwały, miło coś takiego usłyszeć. Sprzątaniem ornamentów się nie martwię, jak sądzę odnosisz się do kafli piecowych, które mają gładką, glazurowaną powierzchnię, ich czyszczenie nie powinno być problemem. Miejsce dla biblioteki jest w gabinecie, tylko styl nie do końca się wpasowuje, ale chociarz będzie porządek w dokumentach Architektowi nie dokońca ufałam na początku naszej współpracy, teraz wiem, że mogę mu zaufać, bo nawet jeżeli na początku nie rozumiem jego koncepcji, to na końcu okazuje się, że miał rację. Co najważniejsze, nie jest naciągaczem i nie narzuca mi utopijnych rozwiązań za ogromne pieniądze, bo takich projektantów jest na rynku pod dostatkiem. Lubię to jego "poznańskie" tj. skromne i klasyczne podejście pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 21.04.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 tupam nozkami i niecierpliwie czekam na zdjecia lazienek dostalam wycene do siebie : - new classic z dekorami ok 111 euro/m² w pierwszym gatunku, a w drugim ok 85 euro/m² - boiserie ok 247 euro/m² w pierwszym gatunku, a w drugim ok 198 euro/m² mialas podobna cene na New classic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.05.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 hej, slicznie sie do ciebie usmiecham i prosze o zdjecia lazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 04.05.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 witam, i jaką wybrałaś grubość pręta na ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 06.05.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witajcie, Googulek, postaram sie w ten weekend pozamieszczać zdjęcia grazii, ale naprawdę zdjęcia wogóle nie oddają urody tej płytki. Poza tym światło i błysk lampy zmieniają rzeczywisty kolor - na zdjęciu kolor wygląda budyniowo, w rzeczywistości jest kremowo ciepły. Ja mam w łazience gości grazię new classic w kolorach: Beach i Panna. W łazience rodziców kolor Shell, do tego mozaika kamienna zamiast dekoru. Z tym trochę przekombinowałam, gdybym miała powtórzyć tą łazienkę zrobiłabym poprostu płytkę i gzyms. Szokująca dla mnie była decyzja architekta o fugowaniu marmuru na szaro, bałam się jak diabli ale wyszło bardzo dobrze. Magdalena - wybrana grubość pręta to 12stka. To również decyzja architekta, czekamy na zakończenie prac z zapartym tchem, mam nadzieję, że nie będziemy tego żałować. Kowal zrobił nam próbne przęsło, zostało zawiezione na budowę i zaakceptowaliśmy taką grubość. Teraz mam dylematy dotyczące grotów i zakończeń słupków rozdzielających przęsła - kula czy szyszka? Zabójczo podoba mi się szyszka, ale architekt mówi kula i koniec... stanęło na tym, że kule lub szyszki zostaną zamontowane na samym końcu poprzez zanitowanie na słupku, więc na decyzję będę miała jeszcze trochę czasu. Wybrany grot widziałam już na setkach "dzid" i wydaje mi się troszkę zbyt masywny w podstawie. można go obejrzeć w katalogu postala: http://www.postal.pl numer katalogowy 40.153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 06.05.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Tak wlasnie myslalam ze to beach. Wczoraj ogladalam je na zywo i faktycznie biale mnie tak nie urzekly. Wydaly mi sie takie zwyczajne. Najwiekszy dylemat mam jednak z plytkami na podloge. Niby sie zdecydowalam na trawertyn, ale do plytek grazia w lazienkach to absolutnie nie pasuje. I znow jestem w punkcie wyjscia i nie wiem co dac na podlogi zeby pasowalo do calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 07.05.2010 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Googulek, Grazia ma śliczną podłogę. Ułożona w "jodłę" wygląda zabójczo. Sprawdzałaś na ich stronie? Ja widziałam w realu, naprawdę extra i wcale nie są drogie. Wyglądają trochę jak deseczki pomalowane pędzlem z ręki na olejno. Wszystkie kolory są naprawdę urzekające, ja wybrałabym szary. W moich łazienkach tak jak w lobby jest marmur botticino - w jednej łazience ułożony w karo, w drugiej "na przekładkę". Teraz może trochę żałuję, że nie mam tej podłogi Grazii, chociaż w mojej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 07.05.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 no wlasnie widzialam, tyle ze w sklepie zawolali ponad 100 euro/m² tych deseczek, wiec musze zapomniec i szukac cos innego w kazdym razie podobaja mi sie te deseczki ale sie nie rozchorowalam na ich widok, takze spokojnie z nich zrezygnowalam powiedz mi jeszcze czy boazerie masz w kolorze bialym czy tez ''ecru''. Ja poczatkowo myslalam o bialym matowym ale jak zobaczylam na zywo to mi sie wydawalo jakby sie prosil o delikatny polysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 07.05.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Jestem trochę zaskoczona ceną podłogi Grazii, którą podałaś, tutaj podano mi cenę ok. 170 złotych/m2, więc mniej niż połowę, ale może się mylę. Jeżeli jednak nie zauroczyły Cię aż tak bardzo, to szukaj dalej. Zobacz tutaj inspiracje: Klasyczna mozaika hex, która w polsce niestety nie do zdobycia: http://www.google.pl/images?q=hex+mosaic&um=1&hl=pl&rlz=1R2ADBR_en&tbs=isch:1&sa=N&start=0&ndsp=20 i moje ulubione płytki http://www.ceramicasferret.com/ http://www.topcer.com/ Ja nie mam boazerie u siebie, głównie ze względu na cenę i moim zdaniem trudność układania. W obydwu łazienkach mam New Classic - w jednej kolor Beach wymieszany z Panną (śmietanka), w drugiej łazience kolor Shell, który jest prawie biały, taki delikatnie złamany na muszlę. Daj znać który kolor wybrałaś, bo zostało mi sporo strasznie drogich ćwierćwałków w obydwu kolorach, nie mam możliwości ich oddać, więc możemy się umówić na superpromocyjną cenę Mam też trochę gzymsów i dekoru, ale oczywiście najpierw wybierz wszystko tak jak Ci się podoba, a potem ewentualnie daj znak sygnał, czy chciałabyś coś z mojej kolekcji. Ja bardzo długo zastanawiałam się nad kolorami, szczególnie, że na wzornikach przygotowanych przez Grazię niewiele można zobaczyć. Dopiero teraz tak naprawdę widzę co wybrałam, w moich łazienkach. Widziałam łazienkę w boazerie ecru i była porażająco piękna, naprawdę super, w tej łazience też na podłodze był marmur, ale nie pamiętam jak się nazywał, musiałabym poszukać nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 20.05.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 aniu widze ze jestes na FM. Wyslalam ci priw, jak bedziesz miala chwile to odpisz powiedz mi tez co masz na podlogach w lazienkach, tez marmur czy plytke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 20.05.2010 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Angie, odpisałam Ci na priv. Na podłogach w dolnych łazienkach mam ten sam marmur botticino antykowany, co w lobby, korytarzach i szatni. Nie mogę zamieścić zdjęć lobby, bo mam wszystko szczelnie zaklejone, marmur bardzo jasny i boję się zabrudzenia. Słuchaj, u mnie kolor beach w łazience bez okien wyszedł delikatnie za ciemny, jeżeli masz łazienkę z oknami będzie dobrze. Piszę się jako Twoja pierwsza klientka na import z Francji pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.05.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Łazienka zapowiada się pięknie!!! Możesz zdradzić gdzie zamierzasz kupić tą szafkę pod umywalki???? Strasznie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 20.05.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 potwierdzam, lazienki wyjda piekne !!! a tak na marginesie to wklejaj aniu duzo zdjec, bo ja to az nozkami tupie, tak mi sie u cibie podoba !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 20.05.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witajcie moje drogie, Dziękuję za pochwały, chociaż muszę przyznać, że jeżeli jesteście w stanie cokolwiek dostrzec na tych zdjęciach, to jesteście obdarzone niebywałą wyobraźnią. W tej chwili aparat chwyta te wnętrza jako jedną białą zaproszkowaną plamę Mam nadzieję, że po pojawieniu się innego koloru nad glazurą pojawi się jakiś efekt. Szafeczka prezentowana powyżej, to inspiracja znaleziona kiedyś, a u mnie będzie wykonana na zamówienie przez Pana Stolarza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 22.05.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Dzień dobry wieczór! Przez przypadek zupełnie trafiłam na Twój dziennik Aniu i się zakochałam! Będę podglądać, kibicować! Inspiruj mnie Aniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 22.05.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 kolezanko ani sie waz dotykac mebelka do lazienki. Najpierw niech sobie pomieszka a potem zobaczysz. Jest bardzo elegancki, chyba bylo by mi szkoda go ruszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 22.05.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 he, he, dobrze, nie ruszę szafeczki farbką, przynajmniej na razie ... ale szczerze mówiąc stawiam ją pod znakiem zapytania, tak jak nieszczęsną bibliotekę, którą kupiłam w przypływie Impulsu Nagłego. Dopiero po po zakupie przyszło mi do głowy, że mój architekt zaordynował mniejszą siostrę tejże, a ja dopiero teraz rozumiem, że jak zwykle miał rację ...Angie, nie byłam dzisiaj na budowie, ale jutro jadę i dokonam obliczeń, dam znać. Podglądałam dzisiaj Twoje inspiracje mebelkowe, WSZYSTKO mi się podoba - cudeńka. pzdr, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 22.05.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Dzień dobry wieczór! Przez przypadek zupełnie trafiłam na Twój dziennik Aniu i się zakochałam! Będę podglądać, kibicować! Inspiruj mnie Aniu! Witam Cię serdecznie, zapraszam i dziękuję za pochwały. U mnie tempo budowy jest woolniuutkie, mam gdzie mieszkać, a marzeń pełna głowa, czasem nie wystarcza na ich realizację więc trwa powolna walka o wynajdowanie godnych zamienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts