Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Leśnego Sanatorium

Recommended Posts

Aniu - i o takie inspiracje mi chodzi! :)

My jeszcze nie zaczęliśmy, no i dzięki uprzejmości urzędników UG jeszcze długo nie zaczniemy... Ale nas to nie zraża - szukamy rozwiązań, dzięki którym nasz dom będzie funkcjonalny i wygodny. Jeśli będzie ładny - to super! Ale jeśli będzie piękny, toooo... Ehhh! Marzenia się spełniają!

Życzymy powodzenia! :)

• Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu! dawno nie zaglądałam ,biję się w piersi ,ale może to i lepiej ,bo więcej cudnych rzeczy jest do podziwiania.!!!Łazienka wyszła super ,oczami wyobraźni widzę jaka jest piękna ,bo zdjęcia mogłabyś zrobić wyraźniejsze:lol2::lol2: Ale najbardziej zszokowały mnie lampki,wprost cu do wne:jawdrop: Czy można je dostać gdzieś w Polsce? No i kominek ,bardzo elegancki.

A jeżeli chodzi o szafkę do łazienki ,to ani się waż przemalowywać ją na biało .Straci na wyglądzie .Tak mówię ,bo ja będę miała taką samą :lol2:

hej Beatko, dzieki, że wpadłaś. Lampeczki i cała seria dodatków łazienkowych to Restoration Hardware, firma zza wielkiej wody i nic mi nie wiadomo, żeby je można było kupić w Polsce. Ja będę je miała dzięki mojej przyjaciółce, która mieszka na stałe w Vancouver i przyjeżdżając przywiezie. Bardzom szczęśliwa z tego powodu, bo cenki b.atrakcyjne. Co do szafki łazienkowej kerasana - dorobiła się już widzę klubu obrońców ;-) Sęk w tym, że dopiero po ukończeniu łazienki widzę, że szafka jest zdecydowanie zbyt masywna do tej łazieneczki, ale napewno nie ruszę jej do czasu przymiarki, wtedy zobaczymy. W łazience gości chciałam mieć koniecznie umywalkę na pojemnej szafce, bo to będzie jedyne miejsce w tej łazience, gdzie będzie można coś schować, poza tym ma być czysto i pusto. W łazience gości mam jeszcze kilka dylematów: grzejniczek vogua, taki stojący na podłodze, retro, wydaje się jakiś karłowaty ..., na suficie pojawił się, niewiaodmo z kąd drugi wypust oświetleniowy, niewiadomo z kąd, wolałabym jeden - wtedy byłoby miejsce na ładną, troszkę większą chandelierę, ale muszę poszukać dwóch mniejszych, nie mam pojęcia jak to skompilować z tymi prezentowanymi lampeczkami, ale szukam. Może jakieś podpowiedzi koleżanek?

Aniu ,myślę ,że wystarczające jest jedno górne oświetlenie. Pow.mojej głównej łazienki jest 11m2 i też mi się wydaje ,że zrobiłam niepotrzebnie dwa wyprowadzenia .Dwa okazałe żyrandole nie wyglądały by dobrze.Na razie ten temat jeszcze czeka w kolejce . Prawdopodobieństwo jest duże ,ze kupię dwa plafony

Ja też uważam, że na taką powierzchnię jeden punkt oświetleniowy górny byłby wystarczający, ale niestety nie schowam już tego drugiego wypustu, więc muszę zamontować dwa punkty. Wczoraj widziałam takie malutkie kryształowe oprawki i chyba to będzie ten kierunek. Poczekam na przyjazd lampeczek ściennych i wtedy będę dobierać oświetlenie górne.

patrze Aniu na twoje zaslony w dzienniku i powiem ci ze bylam ostatnio w poteznym sklepie z materialami. chcialam sie zorientowac w cenach dla beauty i przy okazji wybrac material na nowe pokrycie starej sofy. Wyszlam z niego chora i glupia - normalnie ''oczoplasu'' mozna bylo tam dostac ! mieli tak piekne rzeczy ze sie gotowalam ze nie moge choc metra sobie kupic, czegokolwiek! ceny rozne, rozniaste i jak przewaznie, co piekne to i kosztuje. Tak po cichu sobie marze ze jak beda w lipcu przeceny to moze znow sie tam wybiore i kto wie :)

Wklejaj Aniu szybko te niespodziewane zakupy.Ciekawa jestem witryny>A propos oświetlenia do kuchni -dzisiaj oglądałam je w necie ,też mnie zaintrygowało(Hi,Hi) .Tylko do mojej kuchni nie pasuje. Próbowałam tez wysilić szare komóry i zaplanować coś na ścianę telewizyjną i stwierdziłam ,że chyba za dużo naoglądałam się kredensików przeróżnej maści . Opatrzyły mi się .Chyba będę robiła zabudowę angielską w kolorze taupe.Kredensik zostawię tylko w części jadalnej salonu,Pozdrówka

Dziewczynki, zdjęcia "niespodziewanych zakupów" pojawią się nieprędko, ponieważ z powodu braku innego miejsca na przechowanie musieliśmy je zwieźć na budowę, szczelnie zafoliować i złożyć w najbardziej wykończonym pomieszczeniu, czyli w magazynku na górze domu. ciaśniutkim i malutkim. Może wygrzebię jedno krzesło i zrobię mu zdjęcie, specjalnie dla was :-)

Beatko, co do zabudowy na ścianę telewizyjną, ja już też zaczynam powoli o tym myśleć i też myślałam o niskich drewnianych zabudowach, właśnie w kolorze taupe ;-). moja inspiracja, może z drobnymi zmianami, poniżej:

http://images43.fotosik.pl/299/f1afc530a8f6fa1emed.jpg

Edytowane przez Anna Kotynska

Ja myślałam o postawieniu telewizora na sztaludze, ale dla mnie to jeszcze odległy temat. Wczoraj kolejny wykonawca ogrodzenia zadzwonił i mnie rozwalił psychicznie. Facet nie ma zamiaru wycenić kompleksowo projektu, który dostał do łapy, tylko powiedział "mniej więcej ceny, a potem to się zobaczy". Nie mam już siły użerać się z naciągaczami. Nie wiem co robić, ale ten pan też chyba odpada, z tym że znowu ogrodzenie w lesie. Miałam nadzieję na skończenie ogrodzenia i uporządkowanie terenu, koniec prac wykończeniowych późną jesienią, a tak, już to słabo wygląda.

• 2 weeks później...