Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Leśnego Sanatorium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ohohoho! witam moja Droga! fajnie, że jesteś :-) Na zdjęciu widać mniejszą kuleczkę. Dzisiaj Pan położył drugą na czapce, większą, ale postanowiliśmy, że ułożymy kule na samym końcu i wybierzemy która. Ta wydaje się maleńka, ale ta większa jakby jeszcze podbija ten słup, który już i tak wygląda pałacowo i monumentalnie. Aż mnie to trochę przeraża. Czy nie trąci kiczem? Tylko szczerze, bez kokieterii!

hmm, trudno powiedziec tak ze zdjecia. Pierwsza mysl jak : obejrzalam to stwierdzilam ze bez kuleczki bedzie lepiej ale im wiecej sie przygladam to mysle ze jezeli na kazdym slupie beda te kuleczki to moze powinny zostac... Kurka sama nie wiem :) zostaw bez, a jezeli slupy beda ''golawe'' to je daj :) alez ci pomoglam !

he, he - właściwie napisałaś to samo, co powiedział mój architekt przez telefon, przed swoim wyjazdem do Bolonii na targi. A ja wewnętrznie mam takie same dylematy, cały czas się zastanawiam, kuleczka czy bez - większa czy mniejsza.

Dasz rade, chyba na jutro nie musisz podejmowac decyzji? Zrobcie demokratyczne glosowanie w rodzinie :)

aniu, czy twoj syn przyjmuje zamowienia na akwarelki ?

Dasz rade, chyba na jutro nie musisz podejmowac decyzji? Zrobcie demokratyczne glosowanie w rodzinie :)

aniu, czy twoj syn przyjmuje zamowienia na akwarelki ?

tak zrobimy. Jednak po namyśle uważam, że słupy zbyt monumentalne i pałacowe, ale to już nieodwracalne, więc chyba jednak trzeba będzie zrezygnować z kuleczki. A co do akwarelek mojego syna - ostatnia namalowana na zlecenie pracowni architektonicznej w której synu ma staż. a z zamówieniami mogę zapytać, jeżeli chciałabyś coś, to zadaj temat, zapytam o terminy :-) może jakoś się zrewanzuję za lustereczko, które nadal uwiera moje sumienie ;-)

mi tez sie nie wydaje zeby byly zbyt monumentalne Wrecz przeciwnie, slupy mi sie podobaja bardzo, sa klasyczne, nie przekombinowane. Zadecyduj tylko czy z kulka czy bez, jezeli ''z'' to z jaka i bedzie idealnie :)

a z tym lusterkiem to nie przesadzaj, po pierwsze to mi ulzylo na sumieniu ze gnalas do mnie z marmurem i ze na dodatek meza w to wrobilas, a po drugie mialam okazje do kupienia drugiego, ktore tez ci moge oddac jezeli ci sie bedzie podobalo, a ja sobie kupie trzecie itd... :) :) :)

akwarelka, hmm, moze moj domek jako temat glowny :)

Aniu ,dzisiaj to ja już cześwa jestem i będą c dzisiaj w łodzi przypatrywałam się takim klasycystycznym kamienicom pod kątem kuleczek na ogrodzeniu .Moim zdaniem jeżeli decyzja zapadnie z kuleczkami to może tylko przy bramie i wtedy dać takie troszkę większe?Ale jeżeli można się z decyzją wstrzymać to zamontujcie najpierw przęsła ,a kulki zawsze można dołożyć.

z tym zamówieniem akwarelki googlek mnie ubiegł z pytaniem >Ja m pod choinkę planuję dać obraz naszego domu .A może złożyłabym zamówienie u syna ?Podpytaj go

Dzięki Moje Szanowne Forum za zaangażowanie w temacie "słupowo kuleczkowym". Dzisiaj byliśmy na spacerze w Konstancinie w celu wyrobienia smaku na słupo kuleczki, ale bardziej zbliżyłam się do "bezkuleczki". Najbardziej podobało mi się ogrodzenie Maryli R &-), dowiedziałam się, że to jej dom, bo podbiegł przemiły starszy pan z pytaniem "goście do Pani Maryli?", ja że nie, tylko zdjęcia ogrodzeniu robię, ale, czy to Maryla Królowa?, a on z uśmiechem, że TAK. Przepiękna willa, taka nieduża, klasyczna, ale taka jakaś ciepła i przystępna. Ogrodzenie chyba najładniejsze, jakie widziałam w życiu. W miejscu przedmiotowych kuleczek ogromne szychy. Nie wiem, czy wolno by mi było opublikować takie zdjęcie?

Dziewczyny, co do twórczości malarskiej mojego przyszłego mam nadzieję architekta, zapytam, ale teraz znowu nie mam jak, dziecko znowu gdzieś poleciało, dam wam znać. Ostatnio zrobiło mi się niezwykle miło po słowach profesjonalisty (mojego architekta), że Krystian (który w jego pracowni obecnie terminuje) ma niezwykły talent do przelewania idei na papier. Jego akwarelki już rozchodzą się nieźle i zdobią ściany domów naszych znajomych i rodziny. Jessu, gdyby on to przeczytał, byłby wściekły ... za publikacje jego prac w internecie też ...

Witaj Aniu! Na pewno u Ciebie praca na budowie idzie pełna parą ? U mnei lekki zastój ,co mnie trochę wkurza ;)Czekamy cały czas na ekipę tynkarzy .Może jak skończą orodzenie ,to już mi trochę ulży .W związku z tym mam właśnie do Ciebie pytanie ,czy słupy będziesz malowała na kolor elewacji ,czy zostawisz takie "cementowe?aaaa ,jeszcze jedno- wspominałaś wcześniej o plamach na marmurze.Możesz mi powiedzieć czym udało je się zniwelować?Ja mam problem z parapetami,no ,moze nie jest to az tak widoczne ale ja o tym wiem i mnie strasznie drazni.Któras z ekip kładła coś n parapetach(nie wiem ,co?) ,ze powstały takie gdzieniegdzie plamki jakby zmatowione.Ja to co jakiś czas impregnuję ,ale dobrze jest tylko przez kilka dni i póżniej znowu wyłażą? Może podpytasz co można w takiej sytuacji zrobić?Pozdrawiam serdecznie

Hej Beatko,

U mnie prace ogrodzeniowe idą, ale jakoś teraz wydaje mi się, że trochę zwolniło. Czekamy na powrót parkieciarzy i powrót pana od schodów, który dokończy balustradę.

Z malowaniem ogrodzenia - nie wiem jeszcze, najpierw wysłucham mojego architekta, który już coś mi kiedyś tłumaczył, że miesza się kolor bazowy z bielą itd, zobaczymy. Plamy na marmurze zniknęły tak jak się pojawiły i nie mam pojęcia jak je usuwali, ale myślę, że zrobili to taką maszyną do polerowania wylewki. Mój marmur jest matowy, więc doczyszczanie jego powierzchni jest dosyć łatwe, już kiedyś sama próbowałam. pozdrowienia, A.

Aniu,u nas dzisiaj zaczęli tynkować ogrodzenie.Nie wiadomo jak będzie z pogodą, wiec zaczęliśmy od słupów bramowych ,żeby kowal mógł już ostatecznie wymierzyć i zabrać się za wykonanie bramy.Ciekawa jestem jak wyjdzie to malowanie słupów u Ciebie?Jak będziesz już znała recepturę to daj mi znać . Jeżeli chodzi o marmur to u mnie sa takie matowe plamki,.Muszę podać problem na fm ,może ktoś mi coś doradzi .w ogóle to po zamieszkaniu wychodzą dopiero wszelkie niedoskonałości.Mam problem z parkietem tam ,gdzie syn użytkuje fotel komputerowy, parkiet się praktycznie zmatowił.A miał być taki twardy lakier!!!Szkoda słów na to wszystko ,powidziałam sobie m,ze przestanę sie juz tak temu wszystkiemu przyglądać ,bo zamiast się cieszyć ,że już mieszkamy ,to mnie ciągle coś wkurza .Aż juz dzisiaj z tego wwzystkiego zaczęło mi sie kręcić w głowie....Kończeę juz ,bo zaczynam się znowu nakręcać.Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 month później...