Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wkład kominkowy KFD ECO 70 - proszę o opinie użytkowników

rael_ww

Recommended Posts

• 7 months później...

Witam serdecznie

Zajmuje się kominkami od kilku lat, miałem już kontakt z tym wkładem. Jest bardzo udany model firmy KFD, wkład praktycznie nie zniszczalny. Posiada bardzo wysoka sprawność grzewczą oraz płynną możliwość regulowania tępa spalania no i ta cena. W tym przedziale cenowym nie ma lepszego wkładu stalowego z szamotem.

W razie bardziej szczegółowych pytań służę pomocą.

Pozdrawiam

• 1 year później...

Proszę zastanowić się nad zakupem kominków firmy KFD. Jestem posiadaczem kominka tej firmy i jestem z niego BARDZO NIEZADOWOLONY. Wg. mojej opinii jest to kominek wykonany poniżej jakichkolwiek oczekiwań. Po kilku miesiącach zwykłego okazjonalnego użytkowania (palenie w kominku głównie w weekendy) i stosowania odpowiednich środków do czyszczenia kominków odkryłem całą listę wad:

- skorodowane wkręty i uszczelki drzwi

- uszkodzenie powłok lakierniczych

- oraz inne wady (np. nagrzewanie się uchwytów do temperatury uniemożliwiającej dotknięcie suwnic)

Mam z tym kominkiem jak i z producentem oraz sprzedawcą same problemy.

Dla osób zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia na maila. Proszę o wiadomość na priv.

NIE POLECAM!!!

Witam.

No nareszcie ktoś zasugerował na FM, że wkłady (paleniska - jak ja to nazywam) służą jednak do palenia w nich ognia ... :rolleyes:

Pozdrawiam.

No tak, po dobrych kilku latach działania forum powoli wykluwają się jakieś konkretne wnioski.

Może niebawem zostanie wysnuta z wypowiedzi śmiała teza, że paleniska, oprócz palenia w nich ognia, służa również do zdrowego i racjonalnego ogrzewania?