Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

z czego budować?

Recommended Posts

Jesteśmy na etapie projektu, musimy powiedzieć projektantowi z czego ma byc dom. Chodzi o matieral dobry ale tani ...

nic nie musicie ...

niech Wam projektant podpowie z czego ma byc dom /materiał/

dlatego, ze projektując orientuje sie w lokalnych cenach i cechach materiałów budowlanych

a na forum każdy bedzie chwalił to z czego sam zbudował

Jesteśmy na etapie projektu, musimy powiedzieć projektantowi z czego ma byc dom. Chodzi o matieral dobry ale tani bo koszty mamy ograniczone. Proszę o radę, dom parterowy z poddaszem 190m. Jeśli są na forum taki informacje to wskażcie gdzie, bo nie mogę znalezć.

Beton komórkowy 24 + 12 styro

Jesteśmy na etapie projektu, musimy powiedzieć projektantowi z czego ma byc dom. Chodzi o matieral dobry ale tani bo koszty mamy ograniczone. Proszę o radę, dom parterowy z poddaszem 190m. Jeśli są na forum taki informacje to wskażcie gdzie, bo nie mogę znalezć.

Beton komórkowy 24 + 12 styro

Też miałem budować z betonu komórkowego plus ok15 styropianu,ale tynkując u ludzi zauważyłem że często pojawiają sie na scianach nośnych pęknięcia.Pewnie jest to wina żle zrobionych fundamentów lub na białych bloczkach lepiej widac szczeliny.

W pustakach wkur.....ł mnie fakt ze wieszając głupi obrazek wiertło wpadywało w ,,czarną dziure"i trza było kombinować.

Ale ceramika jednak najbardziej sprawdzona.

Ja bede sie sugerował cena za m2 sciany,a styropianem i tak bede ocieplał.