Gość 10.01.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 I jej nie porysować czy nie uszkodzić?Oczywiście sprawka małoletniego eksperymentatora.Dotknął rozgrzanej szyby pudełkiem po jogurcie i "makaronem" - czyli poliuretanową pałką do nauki pływania. Czy macie jakieś pomysły czym to potraktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 10.01.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Palcem - jak szyba ostygnie Przecież to szkło - można pomóc sobie czymś twardym, aby nie diamentem, kwarcem, hartowaną stalą itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.01.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 I jej nie porysować czy nie uszkodzić? Oczywiście sprawka małoletniego eksperymentatora. Dotknął rozgrzanej szyby pudełkiem po jogurcie i "makaronem" - czyli poliuretanową pałką do nauki pływania. Czy macie jakieś pomysły czym to potraktować? Ja czyszcze szybe czyscikiem do naczyn z TESCO (taka a'la "futrzata metalowa" kulka Balem sie najpierw czy nie bedzie szyby rysowac ale nic! Wszystko schodzi idealnie, bez rysek. Sprobuj tym pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sziva 10.01.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Spróbuj na zimno starą kartą kredytową. To sprawdzony sposób do usuwania ciał stałych z szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.01.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Żyletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Palcem i podobnymi środkami oczywiście próbowałam Zrobiła się mocno przylegająca, spieczona warstwa, za nic się to nie chce od szyby odklejać. Drapanie czymkolwiek nie daje praktycznie żadnych efektów. Może jakiś rozpuszczalnik? Tylko jaki, żeby jeszcze bardziej nie narozrabiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 10.01.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 za nic się to nie chce od szyby odklejać. Drapanie czymkolwiek nie daje praktycznie żadnych efektów. Z drugiej strony podrap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Po głowie sie też drapałam, z takim samym skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 11.01.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Baba_budowniczy- nie wiem czy mieszkasz blisko Biedronki, ale jest tam taki środek: Power Fist; nie wiem co zawiera, ale dla mnie to bomba!spróbuj popsikać tym zimną szybę, odczekać chwilę i usunąć szmatką ewentualnie wspomóc się drapakiem Dr. Berckmana do płyt ceramicznych a polecam go na wszelkie zacieki po zażelazionej wodzie- wypróbowałam przez 3 lata chyba wszystkie obecne na rynku środki i ten wygrał, a moje bakterie nie zdychająpzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remekb 11.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Usuwalem przypalony plastik z szyby kominkowej takim drapakiem do czyszczenia plyt kuchenek elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Może rozpal porządznie w kominku i zbierz plastik czymś drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.01.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 ..rozpalić porządnie , potwierać wszystkie szybry żeby kominek chwycił prawidłową temperature spalania. Wszystkie zabrudzenia wraz z sadzą się wypalą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.01.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 ..rozpalić porządnie , potwierać wszystkie szybry żeby kominek chwycił prawidłową temperature spalania. Wszystkie zabrudzenia wraz z sadzą się wypalą... Tylko że plastik jest na drugiej stronie szyby. Trzeba czytać uważniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lierre81 28.08.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 I jej nie porysować czy nie uszkodzić? Oczywiście sprawka małoletniego eksperymentatora. Dotknął rozgrzanej szyby pudełkiem po jogurcie i "makaronem" - czyli poliuretanową pałką do nauki pływania. Czy macie jakieś pomysły czym to potraktować? Witaj, mam podobna sytuacje czy udalo ci sie jakos usunac ten plastik? Bede wdzieczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.08.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Witaj, mam podobna sytuacje czy udalo ci sie jakos usunac ten plastik? Bede wdzieczna za informacje.Siedem lat minęło....pewnie forumowicz ma już inne zmartwienia Moja rada: ostudzić szybę maksymalnie jak można (niekoniecznie do zamrażarki ) i ostrym skrobakiem do okien (takim z solidną żyletką jako ostrze), ściąć zabrudzenie, trzymając narzędzie pod kątem 45%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts