shima 10.01.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Slyszal ktos moze o hemcrete? podobno dobre dziadostwo, do ocieplania i wzmacniania domow drewnianych na bazie szkieletowej... nawet w polsce juz ktos to robi ciekawi mnie czy ktos mial z tym juz jakies doswiadczenia bo na zagranicznych stronach sie tego nie moga nachwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.01.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Slyszal ktos moze o hemcrete? podobno dobre dziadostwo, do ocieplania i wzmacniania domow drewnianych na bazie szkieletowej... nawet w polsce juz ktos to robi ciekawi mnie czy ktos mial z tym juz jakies doswiadczenia bo na zagranicznych stronach sie tego nie moga nachwalic Byle koza zeżre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.01.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 byle nie z indyjskich, bo szybko znikną a z pomocą jakiego cba, cbb, cbś czy innego cbx zniknie w ciurmie też budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 10.01.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ...podobno dobre dziadostwo... ...ciekawi mnie czy ktos mial z tym juz jakies doswiadczenia bo na zagranicznych stronach sie tego nie moga nachwalic Czy tylko ja mam wrażenie , że kolega pomylił fora ? Pozdrawiam Tańcząca Chmura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.01.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 No nie... z wapnem się nie da http://images42.fotosik.pl/158/40f77a0509e14114.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 10.01.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ...podobno dobre dziadostwo... ...ciekawi mnie czy ktos mial z tym juz jakies doswiadczenia bo na zagranicznych stronach sie tego nie moga nachwalic Czy tylko ja mam wrażenie , że kolega pomylił fora ? Pozdrawiam Tańcząca Chmura. Do Czech z Nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 He, 2 w jednym - dom ocieplony i zapasy towarku na dłuugi czas A kryptoreklamę się robi bardziej umiejętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shima 10.01.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 palic sie tego nie da ponoc niepalne http://www.limetechnology.co.uk/pages/hemcrete.php ale wyglada dobrze i chcialem sie dowiedziec czy ktos juz w polsce z tego budowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 w Polsce buduje sie z rodzimego trocinobetonu /wiórobetonu/równiez niepalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 w Polsce buduje sie z rodzimego trocinobetonu /wiórobetonu/ równiez niepalny ale zawsze za egzotykę można więcej wydać! Nie wiem czy ktoś pamięta, że w XIX wieku, nasi książęta sprowadzali skądś tam ze świata piękne meble wiklinowe produkowane zresztą w... Rudniku nad Sanem i wywożone przez kupców żydowskich na zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 „Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie” – pisał Wincenty Polpodobnie było z urządzeniem do przepychu pod drogami tzw. "kret"wymyslił je Polak - a sprowadzamy z USA ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.01.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ja się nie znam , ale mnie się konopie nie kojarzą z budowaniem .... i chyba za drogo wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Shima - zwracam honor w kwestii kryptoreklamy (a propos priv) Dla mnie to za bardzo eksperymentalna technologia żeby zaryzykować swoje własne fundusze na jej testowanie. Nic to specjalnie nowego nie wnosi, cenowo - nie wiem, ale nie sądzę, żeby było tanie. Ciekawe jak wytrzymałość mechaniczna, strop oparty na tym, sposób "wkuwania" rurek w ściany i inne drobiazgi tego rodzaju. Od razu mówię, że nie czytałam pdfów. I podejrzewam, że jakieś porządne odwodnienie trzeba by było zrobić żeby to stało (też nie tania sprawa). Na stronie zrobili z tego budynek socjalny - pewnie dostali dofinansowanie na użycie technologii innowacyjnych . I ograniczanie emisji CO2 - no i na całych wyspach mają zimę, że hej, tak sobie ograniczyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shima 11.01.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jak juz wspomnialem na pw, budowali z tego osiedle kiedy mieszkalem w uk (a zime rzeczywiscie maja tam ze hoho )... co do wytrzymalosci mechanicznej to niby jest 7x wieksza ale na rozciaganie, a nie kompresyjna, wiec jako budulec sie nie nadaje, niby tez izoluje (wiec styropianu by myszy nie przegryzly tylko zywili sie konopia ), ale jak widze w Polsce mamy swoje technologie juz sprawdzone (trocinobeton) coz... pozostaje jedynie czekac az ktos zacznie eksperymentowac w polsce ale to raczej jak cena spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 coz... pozostaje jedynie czekac az ktos zacznie eksperymentowac w polsce ale to raczej jak cena spadnie Ja czekam na angielskie gniazdka z wyłącznikiem... Chyba się nie doczekam. Sprzedawcy mówią - tego nikt nie kupi, wytwórcy - sklepy nie wezmą. A coraz więcej ludzi jest zainteresowanych i nie ma gdzie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shima 11.01.2010 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 coz... pozostaje jedynie czekac az ktos zacznie eksperymentowac w polsce ale to raczej jak cena spadnie Ja czekam na angielskie gniazdka z wyłącznikiem... Chyba się nie doczekam. Sprzedawcy mówią - tego nikt nie kupi, wytwórcy - sklepy nie wezmą. A coraz więcej ludzi jest zainteresowanych i nie ma gdzie kupic ale gniazdka z wylacznikiem juz sa http://www.reling.pl/katalog/gniazda-i-wylaczniki/gniazdo-elektryczne-z-wylacznikiem.html tutaj chociazby (chociaz nie wiem czy mozna podawac linki do stron sklepow...) i sa dostene juz od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 11.01.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 W Czechach nie tylko można zapalić ale i od dawna też izolować http://nabytekdosrubu.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=10&Itemid=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shima 11.01.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 czyli jednak i z konopii mozna koszt jak widac tez taki ogromny nie jest, wiec chyba jednak dalej bede drazyl temat problem w tym czy u nas wolno tego uzyc na budowie (nie tyle calego hempcretu co izolacji z konopii nie bedac zarejestrowanym u wojewody przetworca?) caly temat konopii jest obwarowany takimi przepisami, ze az strach sie pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PWS 31.05.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 wydaje mi sie ze istnieje pewna roznica pomiedzy konopia indyjska a przemyslowa,ktora w rzeczywistosci nie jest tutaj materialem budulcowym lecz tylko izolacyjnym, wyglada na to ze sluzy tylko za wypelnienie wczesniej zbudowanego szkieletu drewnianego lub metalowego i w efekcie nie przejmuje zadnych obciazen, zreszta jest to chyba bardzo trwaly material izolacyjny i ma bardzo dobre parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażka1719506804 21.06.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 palic sie tego nie da ponoc niepalne http://www.limetechnology.co.uk/pages/hemcrete.php ale wyglada dobrze i chcialem sie dowiedziec czy ktos juz w polsce z tego budowal? Popytaj na http://www.cohabitat.net - forum bo tu same dzikusy się odzywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts