Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marmur coffe brown

basia228

Recommended Posts

Mam pytanie - czy marmur nadaje się na podłogę do wiatrołapu (będzie tam podłogówka). Bardzo spodobały mi się dziś w castoramie płytki marmurowe o nazwie bodajże coffe brown i byłam już prawie zdecydowana ale jakaś para zaczęła przy nich wybrzydzać, że marmur nasiąkliwy i lepszy granit. Acha, i czy ewentualnie nadały by się do łazienki? Bardzo proszę znawców kamieni o odpowiedź :)

Marmur nadaje sie na podloge i na sciane .To prawda ze nie jest tak twardy jak gres i ma wieksza od niego nasiakliwosc . Ale to gres ma imitowac marmur , a nie odwrotnie .

Co do ewentualnych zarysowan od piasku wnoszonego z zewnatrz , to aby przywrocic marmurowi pierwotny wyglad , wystarczy go wypolerowac .

Mozna rowniez pokryc marmur impregnatem , aby zmniejszyc jego sklonnosc do ciemnienia pod wplywem wody . Zreszta po wyschnieciu , wraca do swojego koloru .

Wybrałbym marmur .

Jak najbardziej do lazienki rowniez .

Obejrzyj go od spodu . Byloby idealnie , gdyby nie bylo tam widocznych rys , pekniec . Zwroc tez uwage na odcien . Na jego powierzchni wystepuja 3 rodzaje uzylowan . Jak kupujesz go w markecie budowlanym , gdzie masz mozliwosc zwrotu , to kup 50% wiecej niz potrzebujesz i wybierz z nich najladniejsze ,tzn. zeby mialy taki sam rodzaj żył i odcien . Czasami da sie tak ulozyc marmur , ze wyglada jakby byl ciety z jednego kamienia .

Zajrzyj do mojego ogloszenia , jest tam cos z browna .