Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Samoczynne" przesuwanie szafek w kuchni - "c

hub75

Recommended Posts

każdy montażysta robi inaczej jeden stawia boki na dnia (tak robi mój) inny dokręca do dna. Dla mnie bezpieczniej zrobić 1 sposobem. Co do montowania szafek to nie przytwierdza się ich do ściany zostawia się jeszcze z reguły 5 cm wolnego miejsca między ściana a szafkami ze względu na różniej jakości ściany w naszych domach, rurki itd. Jeśli zaś chodzi o białe szczelinki jak na moje oko fronty sie rozeschły trochę dziwne jeśli kuchnia była zmontowana w domu ogrzewanym. Bo co niektórzy klienci każą montować w domku bez centralnego potem włącza centralne i na wiosnę się dziwią, ze fronty są beee

...temat wykończenia blatu przemilczę....

Chyba z szafkami - przesuwałem raczej całość.

Co do wykończenia blatu - kamieniarz tyłu nie chciał zasilikonować długiego boku, bo mówił że kafelkarz musi zrobić fugi i dopiero silikon na końcówkach kafli. Kafelkarz nie przyszedł bo mu sie nie chciało i w końcu się przyzwyczailiśmy do takiego tanu jak jest ;-)

masz dość małe szczeliny pomiędzy szafką a ścianą , przymocuj do ściany skrajne szafki na kołki szybkiego montażu i powinno pomóc , zakładam że szafki są skręcone ze sobą a blat przesuwa się razem z szafkami. Moim zdanie powodem odsuwania się szafki i blatu od ściany mogą być szuflady szczególnie jak są obciążone u Ciebie widać wyraźnie że bardziej odsunęła się prawa strona bo używasz więcej po tej stronie szuflad świadczy to też uszkodzenie lewej krawędzi blatu

masz dość małe szczeliny pomiędzy szafką a ścianą , przymocuj do ściany skrajne szafki na kołki szybkiego montażu i powinno pomóc , zakładam że szafki są skręcone ze sobą a blat przesuwa się razem z szafkami. Moim zdanie powodem odsuwania się szafki i blatu od ściany mogą być szuflady szczególnie jak są obciążone u Ciebie widać wyraźnie że bardziej odsunęła się prawa strona bo używasz więcej po tej stronie szuflad świadczy to też uszkodzenie lewej krawędzi blatu

Jest dokładnie tak jak mówisz ;-) Po powrocie z urlopu spróbuję poprzykręcać szafki.