Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

montaz drzwi

metaxurgijo

Recommended Posts

metaxurgijo napisał:
witam wszystkich jestem nowym forumowiczem mam pytanko jest ktos chetny do wstawienia drzwi wejsciowych w bloku sam troche sie boje moze tak nie mam czym ich podciac i sprzetu troszke brak

Wydaje mi się że powinieneś zrobić tak. Zamów sobie ekipkę autoryzowanych montażystów. Wtedy jesteś pewien że osoby te zostały przeszkolone przez producenta i prawdopodobieństwo że coś ktoś sknoci jest mniejsze. Lista takich montażystów powinna być dostępna na stronie każdego producenta. Jeżeli będziesz miał problem z lokalizacją to proponuję nawiązać kontakt z punktem w którym zakupiłeś drzwi. Pamiętaj jak przywiozą Ci drzwi to sprawdź czy przypadkiem paczki nie są uszkodzone. Jeżeli są uszkodzone zrób zdjęcia i zobacz jaki jest stan drzwi. Jeżeli będą uszkodzone odsyłaj do reklamacji. Dokładnie sprawdź również wykonaną pracę zanim zapłacisz montażystom. Czasami mogą odwalić jakiś numer, drzwi nie domykają się, sa zle docięte itp. Odradzam montowania własnoręcznie, schrzanisz coś i możesz odkładać na nowe drzwi. A termin realizacji to ok 6 tygodni. Życie bez drzwi jest przewalone ;-)