Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

LB-Profile-Poland SP.z o.o

32-500 Chrzanów

http://www.lbprofile.pl

okna z ich profilu wykonuje firma z mojego rodzinnego miasta od 1999 roku,

nazwałeś ich profile porażką to proszę uzasadnij to :roll:

Z tego profilu robią też w Pyskowicach, ( w/g mnie 3 liga )

http://www.litchfield-group.co.uk/

Ale to " twój cyrk i twoje małpy "

ty płacisz i jak tobie odpowiadają to kupuj. :roll:

potem najwyżej dopiszę ... " widziały gały co brały . " 8)

Prosze napisz dlaczego tak uważasz,dodam tylko że biore poważnie możliwość zakupu okien z tych właśnie profili,

profil contour,oklejna złoty dąb,barwiony w masie,okucia roto NT,cenowo ok.gwarancja 6lat,

ma w domu aluplasta i salamander.ten pierwszy to wg mnie mało wytrzymaly na obchazenia, ja go nie kupywalem.za to salamander to moge polecic wogole inny komfort zamykania,stabilniejszy.

Po waszych wypowiedziach mam jeszcze większy zamęt w głowie niz mialem... :-?

Zastanawiam się nad profilem LB.Contur bądz aluplast Id 4000 Ronud line. Wybrałem te dwie oferty gdyz cenową są najbardziej atrakcyjne.Gwarancja w obu przypadkach wynosi 5 lat, okucia tu i tu roto NT,obie firmy monterskie są sprawdzone i profesjonalne.Na chwile obecną skłaniam się bardziej do LB,jeśli ktoś chce mnie odtego odwieś to czekam na jakieś argumenty...

pozdrawiam.

link do profilu Contur ;

http://www.lbprofile.com/index.php?lang=1&menu=2&menu_select=20

...... Za wytrzymalasc profila odpowiada grubosc scianek komorowych......

:o :o :o

Od kogo usłyszałeś takie mądrości????

Profil i grubość ścianek to 5%, max 10% całej statyki - nie przyjmuje się tego praktycznie do wyliczeń.

Za sztywność profila odpowiada przede wszystkim wzmocnienie - jego kształt, wymiary i grubość!!!!!

• 1 year później...

->maggieQ

Widzę, że cały czas szukasz tanich (nie użyję słowa najtańszych okien)?

Napiszę tak. Kilka lat temu kupiłem mieszkanie w którym była wymieniona stolarka okienna. Czar z mieszkania prysnął wraz z nastaniem zimy. Od okien ciągło chłodem mimo wymienionych przeze mnie uszczelek. Przy wilgotności 53% woda lała się po szybach. Profile Brügmann 60mm najprawdopodobniej 4komorowe. Okna wykonane przez pewną lokalną firemkę. Za 22m obwodu okien (dwa okna jednoskrzydłowe, jedno dwuskrzydłowe, oraz drzwi balkonowe) poprzedni właściciel zapłacił w 2003r. 1930zł brutto.

Rok temu po trzech zimach dorosłem do wymiany okien. Za 5komorowe okna pewnego producenta na literę J zapłaciłem 4500zł brutto. Nie żałuję tej decyzji.

Jeśli kupujesz okna dla Siebie to .......na złość mamie chcesz odmrozić sobie uszy?

Czy ktoś coś slyszał z szanownych forumowiczów na temat w.w.profili pcv,

podobno profile rodem z niemiec,podobno całkiem dobre.podobno...

Jeśli ktoś ma proszę o podzielenie się uwagami.

Pozdrawiam.

lb Profile, to technologia niemieckiego WAVINA przejęta lata temu przez The Litchfield Group, więc rodowód kolega wywiódł słuszny, a co do jakości, to hm... trzeba by wiedzieć który z parametrów kształtowników określony normą PN-EN 12608:2004 kolegę interesuje. Zawsze mnie to zastanawia jak kupujący okna pyta o jakość profili mając w... poważaniu wartość finalnego produktu, ale to sprawa pytającego i jego zapotrzebowania na wiedzę. Mnie tam akurat porównywanie temperatury mięknienia Vicata, albo udarności średnio wciąga:-).

->maggieQ

Widzę, że cały czas szukasz tanich (nie użyję słowa najtańszych okien)?

Napiszę tak. Kilka lat temu kupiłem mieszkanie w którym była wymieniona stolarka okienna. Czar z mieszkania prysnął wraz z nastaniem zimy. Od okien ciągło chłodem mimo wymienionych przeze mnie uszczelek. Przy wilgotności 53% woda lała się po szybach. Profile Brügmann 60mm najprawdopodobniej 4komorowe. Okna wykonane przez pewną lokalną firemkę. Za 22m obwodu okien (dwa okna jednoskrzydłowe, jedno dwuskrzydłowe, oraz drzwi balkonowe) poprzedni właściciel zapłacił w 2003r. 1930zł brutto.

Rok temu po trzech zimach dorosłem do wymiany okien. Za 5komorowe okna pewnego producenta na literę J zapłaciłem 4500zł brutto. Nie żałuję tej decyzji.

Jeśli kupujesz okna dla Siebie to .......na złość mamie chcesz odmrozić sobie uszy?

nie chodzi o to że szukam najtanszych, bo tak nie jest. mam okreslony budżet to fakt, ale zalezy mi na jakości.

Absolutnie nie mysle o 4 komorowych oknach i nawet w żadnym poscie tego nie pisalam wiec nie wiem skad takie podejrzenie, 5 komór to minimum.

Okna z LB Profile (jeśli sie zdecyduję) będzie robiła dla mnie bardzo dobra firma, w dodatku zrobią je tak jakby robili je "jak dla siebie" co do tego nie mam wątpliwości. A z racji, że nie ma za dużo o tych profilach w sieci to szukam opinii na forum.

No i porównanie: jakośc z 2003 i 2011 to chyba przepaść, tak mi sie przynajmniej wydaje, bo branża się bardzo szybko rozwija z tego co zdążyłam sie zorientować. I rozwiązania używane w 2003 roku to chyba odchodzą do lamusa.

4500 za: 2 jednoskrzydłowe, 1 balkonowe i 1 dwuskrzydłowe - to średnio wychodzi chyba, że w podobnym standardzie szukam.

Pytanie: Lepiej mieć okna z renomowanych profili, wstawione i zrobione przez firmę z ulicy - wygrzebana w internecie (moze dobra moze nie - loteria), czy mniej znana markę ale zrobione dobrze przez kogoś z polecenia, sprawdzonego, zaprzyjaźnionego i mając 100% pewności, że się postara zrobić to najlepiej jak umie?

Edytowane przez maggieQ

Robić jak dla siebie to wszystko powinno licząca się firma która chce mieć jakąś marke na rynku wszystkie wstawiane okna robi jak dla siebie by "wstawić i zapomnieć" nawet najlepsze okna zle zamontowane nie beda dobrze działać ale w drugą strone tez to działa,nawet najlepiej zamontowane "okna" beda kłopotem .

nalezy znaleść złoty środek .

podałas cenne bez wymiarów i bez tego co w tej cenie jest czy same okna czy montaz parapety obrobka itp.

Nikt nie chce cie złościć :)

ja nie podałam swojej ceny, cytowałam cenę jaką podał chrisowaty 2 posty wyżej dla jego okien

on ma okienka do mieszkania kilka sztuk, u mnie to będzie do domu więc kwota pewnie ok 5 razy większa,

ale jak już bede miec wycenę dokładna to chętnie poddam ja pod dyskusję.

wcale nie czuję się zezloszczona ;-) nie wiem skad takie podejrzenia ;-)

a'propos "złotego środka" to własnie taki probuję znalexc wybieraja okna inaczej mówiąc chce by mój wybór był optymalny, tzn porównanie jakosci do ceny i mozliwosci finansowych ;-)))