a.jerzyk 11.01.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam, Chce zrobić na środku ściany 2 półki pod głośniki.Ma to wyglądać mniej więcej tak: http://jezool.w.interia.pl/glosniki.jpg I zastanawiam się jak ja wykonać, mam pewne obawy czy taka półeczka wytrzyma ciężar kolumny. Tutaj rozrysowałem jak bym widział profile i nie jestem pewien czy to najlepsza opcja: http://jezool.w.interia.pl/profile.jpg I mam jedną obawę, że pod wpływem ciężaru półka nie wytrzyma i nie będzie pod kątem prostym tylko ugnie się w dół, na rysunku zaznaczyłem o co chodzi.Kolumna ma 3 kg. Z góry dziękuję za jakieś rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 11.01.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 zapomnij o swojej inwencji Twórczej podjedz do najbliższego sklepu z akcesoriami meblowymi kup cztery kołki niewidoczne ramię http://www.metastyl.pl/index.php?a=opis&k=51&id=1014 w sklepie z płytami meblowymi zleć wycięcie formatek 18mm 4 szt w kolorze odpowiadającym Tobie i sklej je ze soba po to aby uzyskać grubośc do montażu kołka < niewidocznego ramienia > daj je do oklejenia okleiną pcv następnie zrób otwory pod kołki wywierć otwory pod kołki w ścianie wkręc kołki w scianę nastepnie wbiij połkę i używaj spokojnie wystarczy ta idea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remasczwa 13.01.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jasne że da się zrobić ,ale na fragmentach profili UA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 13.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jasne że da się zrobić ,ale na fragmentach profili UA . Kolego w dzisiejszych czasach da si odwrócic Hełm na lewą stronę wiec przemyślenie wzgledem jakosci i kosztów materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 14.01.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 mniej ważne jest z czego półka, ważniejszy sposób montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 14.01.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 mniej ważne jest z czego półka, ważniejszy sposób montażu. proszę abyś rozwinął swoją myśl bo w tej sytuacji nie wniosłeś nic do wątku i zaproponuj swoje rozwiązanie wraz z jego użytkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.jerzyk 14.01.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam, dzięki za odpowiedź. Miesiąc temu widziałem taką drewnianą półkę jak pisze ANSE&DREW w Ikei za 30 - 40zl problem w tym ze była biała albo czerwona a czarna ciągle niedostępna dlatego chciałem z KG bo bym zrobił pod kolor ściany. Byłem w jednej hurtowni żeby mi wycieli formatki ale stwierdzili ze bym musiał zakupić całą płytę meblową 2600x1800 więc to już nie opłacalny interes. Pytałem czy nie zostają im jakieś skrawki po innych klientach żeby mi je sprzedali to stwierdzili ze klienci biorą wszystko. Więc pozostaje czekanie aż czarna pojawi się w końcu w Ikei... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.01.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ciezar glosnika nie jest problemem, jaki to glosnik?calo-pasmowy> typowa kolumnaczy gora i srodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 18.01.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 mniej ważne jest z czego półka, ważniejszy sposób montażu. proszę abyś rozwinął swoją myśl bo w tej sytuacji nie wniosłeś nic do wątku i zaproponuj swoje rozwiązanie wraz z jego użytkowaniem Mój wpis jest rozwinięciem poprzednich postów. Głównie Twojego, bowiem trafnie ująłeś problem, więc po co się powtarzać?- A chciałem aby pytający w Tym wątku zwrócił uwagę na najważniejszy problem jaki musi rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slamowir1979 26.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, ja kiedyś zrobiłem takie właśnie półki z g-k. Głośniki ważą ok 4 kg Jeżeli to nie będzie montowane na ścianie z g-k to proponuje takie rozwiązanie:-wycinasz 2 podstawy z płyty( długość która ma odstawać od ściany + 7 do 10 cm) , potem łączysz je ze sobą za pomocą odpowiedniego kleju (razem ok 5cm grubości)- tniesz paski z g-k na boki i czoło półki ok.7cm (2 cm wyższe niż półka, bo przy ostrym graniu, basy spowodują że głośnik ci ,,zejdzie,, z półki- wykuwasz odpowiednio głęboki otwór w ścianie i osadzasz półkę na cemencie montażowym - potem obróbka, szpachlowanie ,malowanie i gotowe Ja wcześniej położyłem peszle dla przewodów głośnikowychPowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts