MrButton 11.01.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Szanownych forumowiczów! Szukam właśnie wełny mineralnej do ocieplania poddasza i zauważyłem, że w ostatnim czasie pojawiła sie na rynku tania wełna mineralna firmy Knauf i z tego co zdążyłem się zorientować sprowadzana jest ona z Wielkiej Brytanii. Cena jest naprawde atrakcyjna mozna sprawdzić na allegro. Co więcej, na opakowaniach napisane jest, że została ona wyprodukowana z buttelek szklanych z odzysku. Co sądzicie o tym produkcie? Czy warto w nią zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_5577 11.01.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam!Kupiłem taką wełne od człowieka z okolic Wiśnicza (wystawia to na allegro).Potrzebowałem jej dosłownie 40 metrów do docieplenia dachu na strychu.Wcześniej używałem Isovera i powiem tak: drugi raz juz bym tego KANUFA z UK nie kupił.Wełna poprostu "dziwna" jak dla mnie.Łatwo się rwała, a konzystencja przypominała watę - ale taką z apteki....I na koniec jedna kupiona przeze mnie rolka była delikatnie mówiąc "śmierdząca" -ale mysle że to nie wina samego produktu, tylko pozostałość po jakimś zwierzaku lub po sposobie w jaki jest to przechowywane.Człowiek od którego to brałem trzymał to "pod chmurką".pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.01.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Szanownych forumowiczów! Szukam właśnie wełny mineralnej do ocieplania poddasza i zauważyłem, że w ostatnim czasie pojawiła sie na rynku tania wełna mineralna firmy Knauf i z tego co zdążyłem się zorientować sprowadzana jest ona z Wielkiej Brytanii. Cena jest naprawde atrakcyjna mozna sprawdzić na allegro. Co więcej, na opakowaniach napisane jest, że została ona wyprodukowana z buttelek szklanych z odzysku. Co sądzicie o tym produkcie? Czy warto w nią zainwestować? na twoj dach lepszej od tej welny szkoda dawac bo i tak sie zmarnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 11.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Badziewie , widać na zdjęciach, R też niskie.dla gr. 10 cm tylko Rd = 2,25 ( dla Unimaty Rd = 2,55 ) http://www.allegro.pl/item874532948_nowosc_welna_mineralna_knauf_ecose_100mm_150mm_170.html Jak już decydować to dopiero po sprawdzeniu wagi takiej beli porównując np. do Unimaty isovera.Im cięższe tym lepsze bo gęstsze/cieplejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrButton 11.01.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 na twoj dach lepszej od tej welny szkoda dawac bo i tak sie zmarnuje. A co ty masz na myśli mówiąc, że na moim dachu sie coś zmarnuje ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.01.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Badziewie , widać na zdjęciach, R też niskie. dla gr. 10 cm tylko Rd = 2,25 ( dla Unimaty Rd = 2,55 ) http://www.allegro.pl/item874532948_nowosc_welna_mineralna_knauf_ecose_100mm_150mm_170.html Jak już decydować to dopiero po sprawdzeniu wagi takiej beli porównując np. do Unimaty isovera. Im cięższe tym lepsze bo gęstsze/cieplejsze Ewidentna nieprawda. Gęstość wełny nie jest parametrem handlowym i nie ma bezpośredniego związku z własnościami izolacyjnymi. Czasami zwiększając gęstość poprawiamy jej własności izolacyjne, a czasami odwrotnie i nie ma prostej zależności bo zależy to od kilku niezależnych czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 12.01.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wata śmierdzi bo zmokła, przecież trzymana pod chmurką. Z tego co wiem wełna która zmoknie nie nadaje się już do użycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
v8zj 19.06.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Wata śmierdzi bo zmokła, przecież trzymana pod chmurką. Z tego co wiem wełna która zmoknie nie nadaje się już do użycia. wiec mało wiesz. Powiem Ci tak, koc tez izoluje Cię przed utratą ciepła jak go upierzesz też nie nadaje się juz do użycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts