_ZBYCH_ 16.01.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Jezu ale partactwo. Powiedzcie mi czy to układanie GK na poddaszu jest takie trudne? Bo zamieżam sobie wziąć kilka dni urlopu i sam to zrobić. I czy znacie jakąś literaturę która by mi pomogła najpierw w teorii układania. Literatury typowo o układaniu płyt nie widziałem, ale jak udasz się do np. Castoramy, to tam znajdziesz kącik z literaturą techniczną i na pewno w którejś książce coś na ten temat znajdziesz. Było o tym również w Muratorze. Trochę można poczytać: TU i TU i TU Na przykład czy nie jest błedem, widocznym na zdjęciach, przykręcanie tych profili, które idą w porzek krokwi do tych przymocowanych do ściany? Czy one nie powinny pracować osobno? Oczywiście, że to jest błąd. Również widoczne na zdjęciach poprzeczki wstawiane między profile i skręcane z nimi to też błąd. Powoduje to nadmierne naprężenia. http://www.zbychdom.republika.pl/Poddasze/11.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts