mapan 12.01.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam,Wczoraj po powrocie do domu stwierdziłem, że piec na ekogroszek wygasł, a klin zabezpieczający silnik podajnika został zerwany. Po poróżnieniu całego zasobnika (jakieś 4 worki węgla rozsypane po podłodze kotłowni) i ręcznym cofnięciu ślimakiem zawartości kanału podajnika w zasobniku ukazała się stalowa śruba dł. ok. 8 cm. Trafiła tam wraz z węglem Pieklorz. A teraz moje pytania:- czy ktokolwiek miał taką sytuację?- czy to reklamowaliście u sprzedawcy, a jeśli tak to z jakim skutkiem- czy istnieje jakiś papier mówiący o tym, że w węglu do kotłów z podajnikiem nie mogą znajdować się ciała obce mogące zablokować podajnik? W sumie koszt samego klina to kilka złotych, ale chodzi o zasadę oraz o to, że 2 godziny spędziłem na zasyfianiu sobie całego domu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.01.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Odpuść sobie i sprawdź, czy ta śruba to nie część Twojego kotła.sznsę na reklamację to może byś i miał, gdybyś udowodnił, że ta śruba dostała się do węgla u sprzedawcy, a to nie muszę wyjaśniać dlaczego nie jest realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 12.01.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 U mnie węglu można znależć: kije, maski przeciwpyłowe, butelki , rękawice wszelkiego fasonu, kawałki węży gumowych, jakieś plastiki. Tyle że to nie groszek w workach ale orzech luzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 12.01.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Ja znalazłem ostatnio kawałek blachy taki 5x15cm. Dobrze ze nie muszę wyjmować całego węgla z podajnika żeby nastawić ślimak. Otwieram drzwiczki rewizyjne do ślimaka. Zatykam zsyp. Cofam ślimak tak zeby sie całość wysypała. Wkładam klin i po sprawie. Ostatnio zajeło mi to 30min razem z czyszczeniem kotła w środku (miesiąc nie czysczony więc trochę się zebrało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts