Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 848
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szafki - Ikea, sprzedaje je jako komody, ale pasowały mi szerokością, sa bardzo pojemne i wygodne, więc wzięłąm je na szafki nocne, typowe szafki nocne są stanowczo za małe na bieliznę, gazety, kawę itp.

zaraz poszukam co to za tapeta, bo już zapomniałam.

Wracam jeszcze do świątecznej koreanki za oknem u Ciebie; bardzo roztropnie ją tam posadzilaś swego czasu.

Dosia rozbrajająca, chociaż mordkę chciałaby położyć na ulubionym dywanie.

No tak, z oknem kuchennym bez zmian, szkoda bo ja mam podobnę sytuację i czekam co wymyslisz. Rolety b. mi sie podobają ale zasłonią mi cały ładny widok starych świerków za oknem a coś na wieczór muszę mieć.

VTS, stwierdziłam, że już i tak wystarczającym grzechem są u mnie różniące się okna w jadalni i pokoju, więc jak dołożę jeszcze inne w kuchni (jest to wspólna przestrzeń), to już będzie dziadowsko. Muszę wymyśleć coś wspólnego dla tych wszystkich okien. Zasłony w pokoju świetnie się sprawdzają, więc zostają, za to kuchnia razem z jadalnią do przemyślenia. Kiedyś samo się cos trafi.

Za jakieś pół roku na dobre wyprowadza mi się córka. Wprawdzie to brzydko ze strony mamy, ale ja już myślę, jak urządzić jej pokój na nowo, na gościnno-gabinetowy. Mam pomysłów aż za duże, kurcze, mam stanowczo za mało pokojów.

• 1 month później...

znowu dorwałam się do zasłon z wyprzedaży. kupiłam, troszke przerobiłam, na jednym oknie w jadalni już wiszą, na drugim zawisną chyba jutro. jest teraz przyjemniej wieczorem, ponieważ w tym dużym lustrze nad komodą odbija się wieczorem nie czarne okno, ale tkanina.

półprzejrzysty len, na dzien je oczywiście rozsunę:

http://i1.fmix.pl/fmi1171/9efafc5d002531fe53110153/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1778/39e317ae00274de853110289/zdjecie.jpg

Edytowane przez Zielony ogród

dziękuję, cześć, stęskniłam się za wami, specjalnie wieszałam szybko te zasłony, żeby coś się działo i abyście się odezwały:)

na zasłony to ja mam metę........ciiiiiii......

mam w poblizu producenta zasłon na zachód (m.in. dla Riviera Maison), który robi wyprzedaże fabryczne. trudno skompletować dwie jednakowe, ale czasami się uda.. jakość fenomenalna, dużo blackoutów, ale wiadomo - trzeba brać co jest. zasłony są gotowe, te na zdjęciu to jedna, którą przecięłam wzdłuż na pół i obrębiłam ręcznie. jeszcze dzisiaj chcę zawiesić resztę. do pokoju też sobie kupiłam na zmianę na lato - takie same jak te, któe już tam wiszą od ubiegłego roku, ale sporo jaśniejsze.

gdybyście chciały coś konkretnego, to może udałoby mi się zdobyć, ceny bardzo niskie.

Edytowane przez Zielony ogród

ja, ja, ja chcę. Właśnie w końcu położyliśmy panele w bibliotece i te szmaty 30 letnie które wiszą w oknie wołają o pomstę do nieba :sick:

Do czasu gdy na betonie mieszkaliśmy było mi wszystko jedno. Teraz gdy podłogi leżą zaczynają coraz to inne niedoróbki i braki bardzo drażnić. Czy mam podać Ci rozmiar potrzebny mi czy raczej powiesz gdy będziesz wiedzieć co jest na wyprzedaży :rolleyes:

Gosiek, muszę w twoim dzienniku zobaczyć, co tam masz za kolory. wyprzedaże są raz na kilka tygodni, ok.2-3 miesiące. zazwyczaj są ciągle podobne rzeczy, najgorzej jest z rozmiarami - jak pisałam, trudno znaleźć dwie takie same zasłony. np. do salonu wzięłam zasłonę 2,5 i 2,6, jedną skrócę po prostu o 10cm. napisz, o czym myslisz, to powiem, czy to jest realne. Edytowane przez Zielony ogród