Gosiek33 22.05.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Szary mnie nie pasuje, okna masz w kolorze drzwi, a okien zmieniać nie będziesz raczej w donicach posadziłabym.... żurawki, jestem na nie zdecydowanie zafiksowana a wybór kolorów wielki, od żółtych przez pomarańczowe, niemal różowe, zielone, brązowe, a zresztą większość zmienia barwy jak kameleon. Wszystkie bardzo dobrze rosną w donicach. Większość lubi cień i półcień ale niektóre odmiany rosną dobrze w pełnym słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 22.05.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Moim skromnym zdaniem drzwi powinny kontrastować kolorem aby nie zlewały się z klinkierem i schodami. Gosiek ma rację co do żurawek. Donice dobierz na końcu. Bedzie ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.05.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 właśnie chciałam spróbować zerwać z tradycją drzwi w kolorze okien....chciałam jak w Anglii, drzwi w kontraście do całego domu.....a dokładnie chciałam je zrobić1 w kolorze fugi (szary). w końcu raz się żyje, przemalować zawsze można, następna farba to będzie dzika czerwień żartuję, ale ostry żółtyt byłby fajny. żurawki to niezła myśl, bo tam jest prawie zawsze cień. myslicie, że kolorowe rośliny, nie zielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 żółte fajne....albo zielone http://images.fineartamerica.com/images-medium-large-5/green-door-ramona-johnston.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarobiały 26.05.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Ja bym zaszalała z kolorem. Zawsze potem /gdyby coś nie tak/można przemalować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 26.05.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) Ogrodzie, Twoja elewacja jest równie piękna jak wnętrze. Kolor drzwi? Szalej! Ja zrobię podobnie, gdy tylko będę mogła. Zieleń to za słabe szaleństwo. Nie patrz na ramy, nie patrz na fugi, wybierz po prostu piękny kolor. Edytowane 26 Maja 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 26.05.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Drzwi masz drewniane czy PCV? Marzy mi się szalony kolor w moim domku od zawsze, zobaczę jak wyjdzie u Ciebie. Tylko że to najpierw trzeba zeskrobać starą farbę lub zmatowić, oj straszna robota:eek: gorsza od fugowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarobiały 26.05.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Kupiłabym kolorową bibułę i zamocowała na drzwi. Koszt i nakład pracy żaden, a w prosty sposób można dopasować najlepszy kolor. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 27.05.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) dziękuję wam za podpowiedzi.VTS, żadna robota nie jest gorsza od fugowania!szarobiały (szarobiała?) - tę bibułę to chyba nieźle zastępuje paint, co widać w poście od Lui:D dzięki Luidrzwi są drewniane; od środka pogryzione przez psy, będą naprawione i wtedy malowanie - po zmatowieniu. oczywiście będę malować sama. skoro już taki temat, to jeszcze parę inspiracji - drzwi w podobnym (niby-ceglanym) otoczeniu; i przy okazji donicowe pomysły: http://www.londondoor.co.uk/images/doors/front/twenties/main/1620.jpg http://www.associatedgaragedoors.co.uk/garage-door-news/wp-content/uploads/2012/05/0041.jpg http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2010/11/Wooden-Front-doors.jpg http://thepureycust.co.uk/files/The_Stafford_Front_Door.jpg Edytowane 27 Maja 2014 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 27.05.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 http://lifeandinkdotcom.files.wordpress.com/2013/04/32-front-doors-horizontal-collage-richard-thomas.jpg http://www.bhg.com/videos/hosting/media/bhg/1620905/75498749/trend-spotting-with-bhg-front-doors.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 27.05.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 ze względu na to, że mój domek jest zwrócony frontem do lasu, znajduje się w skromnym wiejskim otoczeniu, reszta elewacji jest jasna a okna to hmmm oryginalny złoty dąb; drzwi zresztą tez nieciekawe - to najbardziej przemawia do mnie szary. no cóż, to byłby bardzo asekuracyjny wybór. z fugowaniem jestem w połowie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.05.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 oj ta limonka na ostatniej inspiracji pięknie by u Ciebie pasowała w temacie ogrodowym - wiem, że duże hosty lubisz, a miniaturki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk48 27.05.2014 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 oj ta limonka na ostatniej inspiracji pięknie by u Ciebie pasowała w temacie ogrodowym - wiem, że duże hosty lubisz, a miniaturki? Witaj,dopiero wzeszdłem,zobaczylem oliwkę i od razu pomuślałem,że do \ciebie pasuje jak ulał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 01.06.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 witajcie, temat drzwi na razie w odstawce; fugowanie się przeciąga (mam lenia) też mi się ta limonka podoba - ale chyba aż taka odważna nie jestem:) jk48 - kopę lat! co tam u ciebie słychać, działasz coś w kwestii domu? Gośku, hosty lubię duże, bo duzych roślin nie tykają moje psy, a poza tym mam słaby wzrok i małych nie widzę przy okazji - może ktoś wie, jak sie nazywa ta hosta? chciałabym ją dokupić, ale nie wiem, czego szukać, jest wielka: http://i1.fmix.pl/fmi177/a42186c900207ab7538b2110 kolorowo już: http://i2.fmix.pl/fmi2370/d1a2d83f001029ff538b2007 i trawka już jest - rabatka zakładana tej wiosny, z tyłu róże Mary Rose i Viktor Verdier w ramce z bukszpanu - niestety ramka jeszcze nieciekawa, bo bukszpany malutkie: http://i2.fmix.pl/fmi2052/8591f1fc000e3ffc538b2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.06.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Nie wiem co to za hosta, ale mam podobne olbrzyma, tyle, że ma bardzo jasno zielone liście. Jak dam radę to siekierą może ukopię Ci kawałek, jak już pora będzie u mnie w albumie jest fota - od sąsiadki trzy lata temu dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 01.06.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Cześć Zielony Ogrodzie! Piękne masz funkie. Ta na zdjęciu według mnie jest najbardziej podobna do odmiany Elegans - czasem w sprzedaży po prostu jako funkia Siebolda, ale może też być Big Daddy, jeżeli na żywo jest bardziej sinoniebieska. Jeżeli kupowałaś je stosunkowo niedawno, to może być też coś z nowszych odmian, a za tymi to już mi ciężko nadążyć. Te dwie, które wymieniłam, są obecne w ogródkach i handlu już od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 01.06.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) siekierą - dobre:) to co to za olbrzym? Gośku dziękuję, ale nie będę narażać twojej funkii na siekierę, wiem, że te wielkie wolno rosną i szkoda je dzielić, tym bardziej, że to nie dla mnie. Dobra koleżanka chce taką funkię, a ja boję się tę podzielić i chcę jej po prostu kupić. Próbowałam na wiosnę i niestety zniszczylam kawał kępy, nie udało mi się odciąć, a zależy mi, aby pozostała taka duża. cześć bowess! chyba trafiłaś, obejrzałam hostę elegans sieboldiana i to będzie to, na pewno nie jest to żadna nowa odmiana.Big Daddy kupiłam w tym roku wiosną - maleństwo w woreczku za 3 zł, ciekawe, co z niej wyrośnie. W sumie nie mam zamiaru kolekcjonować host, ale jakoś tak nie mogę się im oprzeć.Gosiu, te od ciebie wszystkie mają się dobrze, brunnery trochę się męczą, ale pewnie się rozkrzewią przez sezon i na przyszłą wiosnę będą piękne sadzonki do nowego kącika. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk48 01.06.2014 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Witam Cię pięknie i od razu mowię,że jest jeszcze piękniej.Masz dobre wyczucie i gust.Z tymi drzwiami to mówilem serio,b.by Ci pasowały.U mnie dużo nowego,bo mam juz dzialke w kpl.Czekam jeszcze na warunki od energetyki i będę kupowal projekt.No i zaczynają się schody.Cały czas M72 był na wokandzie,a teraz b.zaintersował mnie nowy projekt,tej samej architekt-M170.Założenie to samo co M72,ale trochę wiekszy,ma osobno wc-co dla mnie jest wazne,mam dwie kobitki w domu i ranne boje.....Tylko ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.06.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 I u mnie brunnery nieco ,zdenerwowane, w miejscu ingerencji ludzkiej ale z pewnością do wiosny pokażą swoją urodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 01.06.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 jk48 -szybko obejrzałam projekt M170. nie będę obiektywna, bo osobiście wyjątkowo nie lubię tego typu dachów - ale to oczywiście tylko uczucie subiektywne. w środku fajny, dużo bogatszy program niż w M72. koszty faktycznie - ten dach, TRZY kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts