prawdziwy.anika 04.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 musze zapytac o lodowke a tak na marginesie,to jestem zaskoczona przestronnoscia tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 04.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 lodówka to jakis sharp, szerokość 85cm, niesamowicie pojemna, z fajna perłową nie mażącą sie powłoką, bardzo jestem z niej zadowolona. co do przestronności - każdy jest zaskoczony. część dzienna, czyli salon plus jadalnia plus kuchnia to prawie 50m2. tyle, że salon to też częściowo komunikacja, ale to nie przeszkadza, bo to jest dom na 2-3 osoby. nie muszę zagracać tej części rzeczami, bo jest garderoba i spore pom. gospodarcze. Ogólnie wnetrze super sie sprawdza przy dużej ilości gości. http://i2.fmix.pl/fmi1270/8d1c0a630003d7534d4c0007/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2590/67b8c9dc00129b8c4d4c0016/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zielony ogrodzie. Przywędrowałam do Ciebie z wątku o białych listwach przypodłogowych. Pominąwszy fakt, że dom bardzo mi się podoba, jestem wręcz oszołomiona tempem budowy i przeprowadzki to jedno co mnie po prostu powaliło to piwniczka. Czy sami taką skonstruowaliście? Jest wspaniała. Marzenie, może kiedyś do zrealizowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 07.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 witaj, piwniczka to pomysł mojego męża, bo nalewki.... zaprawy i warzywa to sprawa drugorzedna, uzyczył mi troche miejsca. sama piwniczka jest raczej prosta, wybudowana z bloczków fundamentowych plus trochę cegły rozbiórkowej, aby nie wyglądała na nową.Piwniczka to raczej marzenie do zrealizowania, bo nie wyszła drogo.tempo budowy i przeprowadzki - potraktowalismy to troche niepowaznie, ale o dziwo sie udało. 3 miesiące byliśmy bezdomni, ale nie było czasu aby sie tym zmartwić czy jakos przejąć...koleżanki mnie żałowały - jak ja sie odwazyłam spakowac rzeczy do mojej mamy i zyc w domku działkowym bez wygód przez 3 miesiące...a to było fajne uswiadomić sobie, jak niewiele rzeczy potrzebujemy do zycia. Jak sie nie ma na głowie domu w którym się mieszka, to budowa idzie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.watrucka 12.02.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 witam, obejrzałam Twoje zdjęcia kuchni i tak jak myślałam wygląda super.Jak już wcześniej pisałam ja także rozważam urządzenie swojej w białym kolorze.Teraz zaś dzięki Twoim zdjęciom jestem już tego pewna.Zastanawiam się jeszcze nad tym czy nie ustawić mebli na dwóch ścianach tzn.na ścianie wspólnej z kotłownią i pod oknem.U Ciebie wygląda całość świetnie ,jeśli możesz napisz mi czy przy zabudowanych meblami trzech ścianach masz wystarczająco dużo miejsca pomiędzy szafkami z obu ścian.Trochę to zawile zabrzmiało ,chodzi mi o to czy nie jest ciasno.Oczywiście mogę sobie wymierzyć to na podłodze,ale myślę,że kiedy już stoją meble to widać najlepiej.Moja znajoma tak kiedyś kupiła kanapę .W sklepie wśród innych kanap wyglądało to dobrze lecz kiedy przywieziono ją do domu to wprawdzie zmieściła się tam gdzie miała stać ale w małym pokoju nie wyglądała dobrze.Rozważam też pozostawienie jednej z tych ścian pustej z tego też powodu,że siedząc w miejscu gdzie u Ciebie jest kanapa w salonie to u mnie widać prawie całą ścianę kuchenną już sama nie wiem czy tak było w projekcie czy coś zmieniliśmy.Napisz proszę jak to jest rozwiązane u Ciebie.Pozdrawiam m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 13.02.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam bardzo ladny domek,nie widać że taki maly metrażowo.Wręcz przeciwnie,wszystko idealnie urządzone i zagospodarowane.Po co budować duże ,ogromniaste domy . Przyjdzie wiosna to i tak wszyscy siedzimy na tarasie i zajmujemy się ogrodem.Życzę milej niedzieli,będę tu do Ciebie zaglądala:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 13.02.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 no właśnie wróciłam z tarasu, słoneczko tak grzało pomimo mrozu, że wypiliśy na tarasie dzisiaj gorącą czekoladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 13.02.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj Zielony ogród! Z tarasu przed komputer Ja natomiast muszę grac z małą w "Piotrusia" . Bardzo fajny dom postawiliscie i wykończenie ekstra. 40-stka to dobry wiek na wiele rzeczy, chociaż - gdyby tak mieć 20 lat i dzisiejszy rozum to ho, ho.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 witam,z tarasu na komputer .... nie zawsze, czasami nawet z komputerem na taras, cóż, córka odchowana mozna sie polenić co do mebli w kuchni - miejsca jest bardzo dużo, pomimo że meble z Ikei są szersze niz inne. Gdybym miał tam być tylko 1 rząd szafek, byłoby pusto, przydałby się wtedy jeszcze jakiś stolik czy cos takiego.faktycznie z kanapy widać część kuchni, ale jest ta cześć z wysoka zabudową i nigdy nie pomyslałam, że to może źle wygladać. Myslę, że to nawet urozmaica przestrzeń i wygląda bardzo dobrze. W kuchni jest inny kolor scian, inne światło, jest jakby umowna granica pomiędzy pomieszczeniami, ale przez to, że widać "kawałek" pomieszczenia nastepnego, to dom wydaje sie wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 18.02.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, najpierw muszę napisać że Masz piękny domek, a teraz troszkę podpytam o płytki na podłodze, pięnie wyglądają, co to za płytki, i jak się sprawdzają? Cały czas zastanawiam się co dać na podłogę u siebie, ja mam mały salon i boję się że jak zrobimy typowy misz masz, czyli w kuchni i jadalni płytki a w salonie np. panele to wizualnie zmniejszę sobie przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkrabeusz 18.02.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, nie będę oryginalna - domek bardzo fajny, a tempo budowy nieprawdopodobne, gratulacje Możesz podać jak kształtują się koszty (może roczne) ogrzewania prądem? Opcja takiego ogrzewania jest kusząca i wygodna, ale obawiam się horrendalnych rachunków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala1719499794 18.02.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Czy tak jak w projekcie masz dach 20 stopni czy zwiększaliście ze względu na dachówkę? No i czy odeskowany czy łaty i folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 18.02.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Czy tak jak w projekcie masz dach 20 stopni czy zwiększaliście ze względu na dachówkę? No i czy odeskowany czy łaty i folia? kąt dachu jest minimalnie zwiekszony do wymaganego pod dachówkę, łaty i folia Tyvec (taka membrana bardziej, bardzo wytrzymała, przetrwała huragan który złamał nam 7drzew) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 18.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, nie będę oryginalna - domek bardzo fajny, a tempo budowy nieprawdopodobne, gratulacje Możesz podać jak kształtują się koszty (może roczne) ogrzewania prądem? Opcja takiego ogrzewania jest kusząca i wygodna, ale obawiam się horrendalnych rachunków Pozdrawiam dzięki, te koszty są bardzo zależne od przygotowania domu - musi być ciepły, szczelny i wentylacja raczej nie grawitacyjna. u nas mogłoby być lepiej, bo wiadomo, że sam ytong to nie jest najcieplejsza ściana, ale to było świadome. w przypadku ogrzewania prądem zyskujesz dużo na kosztach inwestycyjnych, dlatego opłaca sie to w przypadku małego domu. Za cenę pompy ciepła i instalacji wodnej mam prądu na 10 lat, a po 10 latach pewnie pompe trzeba juz serwisować czy nawet wymieniać. u nas instalacjA elektryczna kosztowała 2,8tys, trwałość ma taka jak trwałość budynku. Prąd za pierwszy rok od grudnia do grudnia(ostra ubiegła zima) za samo ogrzewanie i ciepłą wodę (2, przez częśc roku 3 osoby) wyszedł ok. 2,5 tys. plus jakieś 600 zł za drewno do kominka. W tym roku powinno być taniej, bo dołożylismy jeszcze kolejne 10cm wełny na stropie i dom jest juz zupełnie suchy, no i zima łagodniejsza. jedno jest pewne - aby grzać prądem musi być dobrze ocieplona podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 18.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, najpierw muszę napisać że Masz piękny domek, a teraz troszkę podpytam o płytki na podłodze, pięnie wyglądają, co to za płytki, i jak się sprawdzają? Cały czas zastanawiam się co dać na podłogę u siebie, ja mam mały salon i boję się że jak zrobimy typowy misz masz, czyli w kuchni i jadalni płytki a w salonie np. panele to wizualnie zmniejszę sobie przestrzeń. jednolita podłoga faktycznie powieksza przestrzeń te płytki to trawertyn 40x40 żywicowany. nie jest taki piekny jak te drogie trawertyny, bo to był jakis chyba chiński albo odpadowy za ok.100 zł/m2. nie mogę narzekać, bardzo łatwy do utrzymania w czystości, z czasem się ładnie wyciera i nabiera satynowego połysku, gdzieniegdzie ma te swoje naturalne otworki i tam trzeba czasami szczoteczką, ale jest tego niewiele. niestety fuga mnie dobija - była w kolorze płytek, i żeby to utrzymać, co 3 miesiace na kolanach i szczoteczka:P ale nie wiem, jaka inna fuga by do tego pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Bardzo ladny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 23.02.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 dzięki, co to znaczy "specbeton lady'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 To znaczy "przeszla dluga walke o beton na podlodze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 23.02.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 to o beton trzeba walczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 24.02.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam też potwierdzam super domek ... Mam pytanko dotyczące stołu i krzeseł ?Gdzie można je kupić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts