kloska 29.07.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) Zielony ogród - mogę widzieć skąd masz drzwi wejsciowe? Podobają mi się, o reszcie nie wspomnę. Masz gust, u mnie z tym o wiele gorzej. Ja realizuję zupełnie inny projekt. Może i dla nas za duży ale taki mi się strasznie spodobał. A przyznaje że przeanalizowałam do bólu mnóstwo innych. Ten który wybraliśmy widziałam w realu i to była kropka nad "i". Pozdrawiam i uprzedzam że z przyjemnością "podglądam":yes:. Ania.(kurcze chyba chcę zmienic swój pseudonim:(, wie ktos jak to sie robi?) Edytowane 29 Lipca 2011 przez kloska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 12.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam...Ty nie mów mi o poprawkach,nam też popękalo w rogach i też nam się strasznie nie chce nic POPRAWIAĆ.A musimy,bo przemalować,odświeżyć ściany by się zdalo.Ale mówimy to codziennie a nie robimy NIC.Och jak się nie chce i nie ma czasu.Wolę odpoczywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam, taras w 9 dni przed drugą rocznicą zamieszkania (zdjęcia sa dzisiejsze, data na zdjęciach jest zepsuta)http://i1.fmix.pl/fmi2184/f19c6bc7000d63be4e64e6c6/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 nie poszło mihttp://i1.fmix.pl/fmi1883/8901a4b10014828a4e64e5ff/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ze słonecznikiem samosiejkiemhttp://i3.fmix.pl/fmi2176/63d300540003d8f34e64e4be/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 z tej strony domu wszystko wolniej rośnie:http://i2.fmix.pl/fmi1954/d1c2ad8c002870734e64e457/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 i zdjęcie sprzed minuty - dom na przestrzał od strony drzwi wejściowychhttp://i3.fmix.pl/fmi136/99f3c74d0029c9944e64f548/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.09.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 jeszcze, jeszcze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 05.09.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 O, tak. Zdecydowanie jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.09.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Extra jest ten dom. Taki mały, a jaka przestrzeń i Zielony Ogród nie popsuła go bezmyślnymi zmianami. Twój dom jest dla mnie wzorem taniego budowania pięknego domu. Zielony Ogrodzie lubię Twój dom. Dobrze się w nim czuję. Jeszcze, jeszcze zdjęcia.... Edytowane 5 Września 2011 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.09.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 nie ma za bardzo co jeszcze, bo na dworze juz ciemno, w sypialnii gościnnej jest córka bo ma wakację, więc oczywiście jest straszny bajzel, naszą sypialnię chcę urządzić ostatecznie jesienią, na razie nie mam jeszcze tkanin i narzuty, więc nie ma co fotografować. Jako że jest to mały dom, reszta pomieszczeń była już sfotografowana. W przyszłym roku wymysle jakiś konkretny kolor do pokoju dziennego, na razie jest tak zachowawczo, bo nie mam koncepcji i jestem dosyć leniwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.09.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Zielony Ogrodzie, czy widzialas, ze w przygotowaniu sa 2 warianty Twojego domu? http://projekty.muratordom.pl/search_results.htm?frm_search=1&id_grupy=0&nazwa=zielony+ogrĂłd&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=24&y=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 06.09.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 witam Aleksandryto, weszłam w ten link, ale nic tam nie było, może chwilowa awaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Mnie tez nie chcą się otworzyć. Wejdz z pozycji "Szukaj" i wpisz "Zielony Ogród" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlow242 08.09.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 na dachu dachówka ceramiczna Roben ogrzewanie podłogowe akumulacyjne elektryczne (bardzo tania inwestycja, droższa eksploatacja, ale jak doliczyliśmy rachunki za prąd, to kotłownia na paliwa stałe z eksploatacją jest tańsza dopiero po 15 latach, jak juz trzeba ją remontować). w domu 93 m2 nic mi taniej nie wychodziło niz prąd, liczyłam to chyba przez miesiąc. Dodatkowo mamy kominek rogowy z nadmuchem do sypialń. Pierwsza, i to bardzo ostra zima juz za nami. Witam serdecznie! Gratuluję przepięknego domu! I proszę o pomoc... Ten projekt jest także moim faworytem i też zastanawiam się nad ogrzewaniem elektrycznym. Mogłabyś napisać coś szerzej o Waszym rozwiązaniu? Nie wiem nawet w sumie o co dokładnie pytać, mogłabyś np. przybliżyć szczegóły instalacji, podać markę, czy ogrzewanie to wiąże się ze zmianami w instalacji elektrycznej, czy przyłącze i dostosowanie tejże instalacji wiązało się z dodatkowymi kosztami, no i jak to wychodzi w użyciu??? My też myślimy o kominku z nadmuchem, więc koszty pewnie będą podobne. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za każdą informację. Pozdrawiam serdecznie z Torunia! Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlow242 08.09.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 na dachu dachówka ceramiczna Roben ogrzewanie podłogowe akumulacyjne elektryczne (bardzo tania inwestycja, droższa eksploatacja, ale jak doliczyliśmy rachunki za prąd, to kotłownia na paliwa stałe z eksploatacją jest tańsza dopiero po 15 latach, jak juz trzeba ją remontować). w domu 93 m2 nic mi taniej nie wychodziło niz prąd, liczyłam to chyba przez miesiąc. Dodatkowo mamy kominek rogowy z nadmuchem do sypialń. Pierwsza, i to bardzo ostra zima juz za nami. Witam serdecznie! Gratuluję przepięknego domu! I proszę o pomoc... Ten projekt jest także moim faworytem i też zastanawiam się nad ogrzewaniem elektrycznym. Mogłabyś napisać coś szerzej o Waszym rozwiązaniu? Nie wiem nawet w sumie o co dokładnie pytać, mogłabyś np. przybliżyć szczegóły instalacji, podać markę, czy ogrzewanie to wiąże się ze zmianami w instalacji elektrycznej, czy przyłącze i dostosowanie tejże instalacji wiązało się z dodatkowymi kosztami, no i jak to wychodzi w użyciu??? My też myślimy o kominku z nadmuchem, więc koszty pewnie będą podobne. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za każdą informację. Pozdrawiam serdecznie z Torunia! Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 08.09.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 o tej instalacji można poczytać na stronie firmy, od której kupiliśmy kable (INTO), można tam też zadzwonić i doradzą. Markowe kable i sterowniki mozna kupić od Danfossa chyba (kable Devi o ile dobrze pamiętam), ale tam to już wychodzi o wiele drożej. Głównie chodzi o to, aby podzielić dom na strefy i do każdej strefy dobrze dobrać długość i moc kabli. Zasady doboru są na stronie INTO, zresztą trzeba wysłac im projekt i doradzą. Ja mam trochę za słaby kabel w łazience, muszę na dłużej włączać. Mam najzwyklejsze proste sterowniki, i tak nie wykorzystuję ich wszystkich mozliwości. Nie wiem, czy jest róznica między kablami markowymi i nie markowymi - ja nie widzę.Trzeba też pomyśleć nad grubością posadzki. Więcej betonu - większa akumulacyjność, ale i większa bezwładność. Przyłącze - zwyczajne, to jest na 220, ale trzeba wziąć odpowiednio większy przydział mocy. Firma elektryczna, która robiłą całą elektrykę podłączyła nam to bez problemu (każda strefa na oddzielnym bezpieczniku). I dwie taryfy, koniecznie. Rozkładanie kabli to trochę dłubaniny, i potem trzeba pilnować, żeby firma zalewająca posadzki nie poprzesuwała kabli.W malym domu warto, w duzym nie liczyłam, ale pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.09.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Dzialeczka,piękny domek,przy domku uroczo i co więcej do życia potrzeba:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 08.09.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Dzialeczka,piękny domek,przy domku uroczo i co więcej do życia potrzeba:p naleweczki z piwniczki i dobrego jedzonka ( z własnej wędzarni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts