Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 848
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam pesce, fajnie, że jeszcze ktoś oprócz mnie jest ciekawy mojej sypialni (bo mój własny rodzony mąż niekoniecznie, on nie znosi remontów)

sypialnia powolutku się robi, teraz juz nam sie nie spieszy...zajmuje to troche czasu, bo sami "konstruujemy" łóżko. Mamy świetne stelaże i materace, do których nie moglismy znaleźć odpowiedniego łózka, dlatego robimy je sami.

ściany już są gotowe, tu od razu mówię, że ściągnęłam zamysł od Darcy, jej dom bardzo mi sie podoba.

po raz pierwszy w życiu będę miała TV w sypialni, wiek robi swoje...ha ha; zawsze byłam przeciwniczką telewizorów w sypialni.

pomimo, że to tylko urządzanie sypialni (przecież dom jest praktycznie nowy), to i tak zrobił sie niezły bałaganik:

http://i2.fmix.pl/fmi648/706aa0be002c589b4e9c799a/zdjecie.jpg

tu już po malowaniu i tapetowaniu:

http://i3.fmix.pl/fmi1956/ce69cacf000a6c184e9c7c25/zdjecie.jpg

nie mam przekonania do tych halogenków, ale tak z rozpędu wyszło w czasie budowy, i juz tak zostanie, bo jestesmy zbyt leniw, by to zaklejać. Chociaż sufit podwieszany daje nieograniczone mozliwości przerabiania oświetlenia....

Edytowane przez Zielony ogród

przymiarka komody; nad nią będzie telewizor "zagubiony" wśród ram (taki jest plan, nie wiem, co z tego wyjdzie; telewizor nie jest tym, o czym marzyłam, ale muszę go tu jakoś wtopić)

http://i2.fmix.pl/fmi1559/88e80bba000db9934e9c7c84/zdjecie.jpg

Edytowane przez Zielony ogród

Fajnie się zapowiada :) Myślę, ze szre wnętrza jak najbardziej :) dodasz białe listwy i będzie git ;) , choć Ty masz chyba calvadosowe drzwi?

Już się nie mogę doczeka łóżka. Uwielbiam takie DIY :)

Trzymam kciuki za szybkie uwinięcie się z tematem.

Niestety wnętrz Darcy nie udało mi się zobaczyć bo nie widzę zdjęć :(

tak, listwy są białe szerokie, czekaja na przymocowanie, a drzwi są chłodniejsze w kolorze w rzeczywistości (orzech amerykański) zdjęcie troche przekłamuje w stronę cieplejszych odcieni.

a co to znaczy DIY ?

a Darcy ma piekny blog Decoratorium

tak, listwy są białe szerokie, czekaja na przymocowanie, a drzwi są chłodniejsze w kolorze w rzeczywistości (orzech amerykański) zdjęcie troche przekłamuje w stronę cieplejszych odcieni.

a co to znaczy DIY ?

a Darcy ma piekny blog Decoratorium

Decoratorium znam :) piękny, rzeczywiście :)

A DIY to Do It Yourself = zrób to sam :)

sypialnia właściwie zrobiona, nie licząc ściany nad komodą, gdzie planuję zrobic kompozycje z róznych ram z grafiką lub reprodukcjami (czarne i srebrne), które mają "zatuszować" obecnosć niewielkiego płaskiego telewizora. telewizora jeszcze nie ma, więc ram jeszcze nie wieszam.

nie zrobiłam zdjęć w czasie czynności tapicerowania, bo miałam ręce i umysł zajęte guzikami tapicerskimi i przypomniałam sobie o zdjęciach dopiero po zakończeniu pracy. w każdym badź razie takie łózko z pikowanym zagłówkiem okazało sie być całkiem prostym przedsięwzięciem, a efekt mi sie podoba. na szczęście nie jestem pedantką i ewentualnych niedociągnięć po prostu nie widzę.

co do całej sypialni - nie jestem zbytnio zadowolona z zasłon, i obawiam się, że trochę przesadziłam z tym lustrem..... z tym, że to lustro jest niezłym pomysłem z powodu słabego oświetlenia pokoju - północne okno ocienione lasem sosnowym.

teraz wiem, dlaczego ludzie zamieszczaja zdjęcia na forum - pochwały są baaardzo miłe, dziekuje

classic, domek do remontu to wyzwanie, ale cuda mozna zrobić.....

pesce, ten zagłówek to nie jest trudna rzecz, ale oczywiście nie robiłam tego sama, tylko z zaprzyjaźnionym.....modelarzem. Gość robi modele żaglowców i szybowców i ma pojęcie o trzymaniu młotka. Ale projekt i cała logistyka (najtańsze materiały z internetu, haha) moje. Muszą być dwie osoby, bo jedna naciąga guziki (na sznurku), a druga je przytrzymuje na okreslonej głebokości. Ze skrzynią było gorzej, bo cieżka. Wazne są proporcje - stosunek szerokości, grubości i wysokości zagłówka, zeby nie wyglądał po amatorsku. Ale fajna robótka, polecam każdemu.

dzieki Kasia, tapetę kupiłam jako pierwszą, jest najwazniejsza w sypialni. Gdyby była na wszystkich scianach, tez byłoby dobrze, ale musiałam zmieścic sie w niewielkim budżecie, a farba jest tańsza.

za rok chcę zabrac sie za pokój dzienny, bo narazie po prostu jest jaki był po pospiesznej przeprowadzce