heniecki 14.01.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Do udrazniania rur nalezy stosowac preparaty w postaci zelu,mozna takie nabyc w marketach budowlanych,nie sa tanie ale napewno lepsze i skuteczniejsze od tych slawetnych kretow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 14.01.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Do udrazniania rur nalezy stosowac preparaty w postaci zelu,mozna takie nabyc w marketach budowlanych,nie sa tanie ale napewno lepsze i skuteczniejsze od tych slawetnych kretow. Czy ktoś to może potwierdzić? Nie chciałbym sobie zapchać rur w nowym domku Czy te żele będą współgrać z oczyszczalnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 może jakaś nazwa tego żelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
step26 16.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 podczas budowy ja sie zagapilem i nie mam rury do wentylacji kanalizy w dachu, ale mialem otwor do wentylacji strychu nie uzytkowego w kominie i tam podlaczylem moja wentylacje kanalizy,i co myslicie o tym czy zda to egzamin - nie bedzie smierdziec w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 16.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 kwestia czasuponoć niektórym się udało(patrz wyżej)smród to pojęcie względne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.01.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 z tym kretem to mam swoją teorię na jego temat... uważam że to przez niego robi się taki osad jakby kredy w rurach. I ten osad potrafi całkowicie zapchać rurę. Miałem coś takiego u siebie. Była sobie nowa rura ale niestety poziomo szła. podłączona do zlewozmywaka - więc szło tam dużo tłuszczy, dlatego systematycznie sypałem do odpływu kreta i zalewałem wrzątkiem. No i ta rura zarosła takim twardym białym osadem po 3 latach. Nie jestem mocny z chemii ale ten kret w połączeniu z tłuszczem wytrąca chyba jeszcze gorsze świństwo. Zmydlanie - reakcja hydrolizy estrów kwasów tłuszczowych (tłuszczów) w środowisku zasadowym. Produktami zmydlania są gliceryna i sole kwasów tłuszczowych (mydła). I jeśli się twego nie wypłucze- no to zamienił stryjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 27.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Przy ostatnich mrozach poniżej 20 stopni zamarza nam wywiewka. To znaczy oszraniają się szparki pionowe w tej rurze. Szronu jest tyle, że zatyka wywiewkę. Rura od góry ma taką stożkową czapeczke. Komus się tak robi?Trzeba te szparki udrożnić jakim drutem i w kilkanaście minut smrodek zanika. Ale to jest niebezpieczne wysyłac na osnieżony, oblodzony dach dzieciaka czy męża, żeby dłubał w wywiewce. CZy można jakoś zapobiec temu szronieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 28.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Naprawdę nikomu opróćz nas nie zamarzało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osiris 17.02.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Po podpięciu domku do sieci mam coś takiego.Przez miesiąc mam piękny zapach w łazience a potem ni z gruszki ni z pietruszki śmierdzące jaja przez jeden-dwa dni.Abstrahując od tego, że nie mam odpowietrzenia podejrzewam, że jest to związane nie z odwodnionymi syfonami, tylko z przepompownią ścieków, która chyba wytwarza jakieś ciśnienie w sieci i smród cofa z niej do domku.Jak myślicie?Myślę, też że jak uszczelnię miskę ustępową to może nie będzie tego smrodu, bo mam bardzo luźno nasadzoną na rurę kanalizacyjną i przez nieszczelności wchodzi ten smród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 17.02.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Myślę, też że jak uszczelnię miskę ustępową to może nie będzie tego smrodu, bo mam bardzo luźno nasadzoną na rurę kanalizacyjną i przez nieszczelności wchodzi ten smród. Myślę,że dobrze myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.02.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mam coś takiego.Przez miesiąc mam piękny zapach w łazience a potem ni z gruszki ni z pietruszki śmierdzące jaja przez jeden-dwa dni. bo jajka trzeba myć codziennie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts