Alfzmelmack 12.01.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 WitamWlasnie gruntowalem sufit i jak byl mokry to widac bylo rysy natomiast jak wysechl rys nie ma czy to oznacza ze w przyszlosci w tych miejscach pojawia sie pekniecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.01.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 ja pewnie nie będę w stanie odpowiedzieć na pytanie, ale może zdradzisz tajemnicę jaki to sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Pewnie teriva U mnie było podobnie. Podczas gruntowania można było zobaczyć gdzie są belki, po wyschnięciu gruntu i pomalowaniu nie widać tego nawet pod halogenem. Przy okazji remontu po 4 latach "wiszenia" sufitu zrobiliśmy "odkrywkę" - przynajmniej u mnie to nie są pęknięcia, tylko nierówności widoczne po zagruntowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 12.01.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 U mnie wyschło, poszła farba i po jej wyschnięciu odsłoniło się mikro-pęknięcie. Co prawda na górze złożyłem w tym miejscu 400kg paneli... no ale.Widać terriva tak ma.Akryl i znowu farba zakryły to. Na świeżej można poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 12.01.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 jak słyszę grunt to mnie rzyganie bierzeu siebie po szpachlowane płyty na poddaszu żona malowała gruntem pod farbę ,oj jak sie wku.....em gdy zacząłem malować grunt zadziałał jak rozpuszczalnik czy coś takiego , całą gładź szlag trafił , rozmazała sie tak jak grunt byl malowany szczotką , nic tylko płakać , już więcej nie gruntuje po gładziach , lepiej użyć rozcieńczonej farby a te pęknięcia to nie tak czasem na tynku cem. wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 12.01.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Na płyty k-g właśnie zaleca się gruntować rozcieńczoną farbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 12.01.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Do Kris2222 a gładz aby była sucha, miałem przypadek, że płakać jak właściciel po skończeniu szpachlowania zagruntowaniem chciał sprawdzić jakość moich prac i zaczoł pomimo moich zastrzeżeń malować dość dokładnie nie jedną warstwą ale z poprawkami po swoim malowaniu i efekt był taki, iż zpartolił cłą pracę bo ściągną nie tylko szpachlę ale nawet gdzie niegdzie flizelinę nawet z papierem z płyt którą porzednio była gruntowana,a wracając do pęknięć mikro kanalików to porostu żle przygotowany tynk o złym składzie, druga przyczyna złe proporcje mas szpachlowych coś zostało dodane przez fachowców do ułatwienia sobie pracy a jest tego sporo jak ktoś chce pracować szybko i wydajnie nie licząc się z tym iż poprawiać będzie właściciel i to nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts