tacim 12.01.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam Was serdecznie mam pytanie jakiej firmy macie imitacje kamienia na ścianach nam spodobało się Stegu macie jakieś doświadczenia z tymi płytkami czy jak je tam nazwać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 12.01.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 My wzięliśmy stegu rustic - tylko wyliczając ilość potrzebnej cegły pamiętaj żeby wziąc pod uwagę ze metr płytki w pudełku to metr RAZEM z centymetrową !!! fugą. Wiec jeżeli zdecydujesz się na mniejszą to odpowiednio więcej weź (my mamy pół centymetra fugi i zabrakło nam sporo)Układanie płytki szło szybko, łatwa w położeniu i cięciu. Wymaga jednak uwagi, bo mocniejsze naciśnięcie płytki na ścianie powodował jej pęknięcie, więc raczej polecam ja na miejsca niezbyt na różne przypadkowe opieranie się itp. Jak dla nas efekt wyszedł świetnie (fotka jest w wątku o kuchniach). Poszukaj również wątku o cegle na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 12.01.2010 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 dzięki własnie chcemy obłożyć część ściany i kominka oraz kuchni płytkami Stegu zaraz poszukam Waszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 12.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Zobacz jeszcze na oferte Bruk-betu. Maja kolekcje plytek "kamiennych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 13.01.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 U nas na ścianach płytki Stegu - kolekcja Lugano. Jak wyglądają możesz zobaczyć w galerii. Płytki z założenia miały być beżowe, ale okazały się jakby łososiowe, dlatego większość przemalowaliśmy na jasny brąz. Na zdjęciach widać, które.. reszta czeka na malowanie. Płytki ułożone zostały dość szybko i łatwo się układało (tak mówił pan, który je układał), ale fugowania się nie podejmował, więc nadal są niezafugowane. Jeśli chodzi o pękanie to nie zauważyłam.. jedna kiedyś odpadła przy podłodze jak mocniej odkurzaczem walnęłam.. no a podobają nam się tak samo jak pierwszego dnia Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 13.01.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 podobny cenowo do Stegu i też do kupienia w markecie budowlanymhttp://www.stonemaster.com.pl/sm_pl/index.html i dla mnie numer 1http://www.incana.com.pl/pl,news.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 13.01.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 My mamy płytki imitujące kamień Montagne bge (nazwa z faktury ). Są ceramiczne, mają wygląd drobnych cegiełek w różnych odcieniach beżu, o nierównych kształtach i fakturze. Wszystkim bardzo się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 14.01.2010 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Dzięki śliczne właśnie przeglądam wsio co daliście bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vach 03.02.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam, mam ściankę dzielącą kuchnię i salon w kształcie litery T (nóżka litery dzieli salon i kuchnię, a daszek jest wzdłuż korytarza ). Ścianka ta ma grubość 8 cm. Zastanawiałem się, żeby w salonie i korytarzu położyć na tej ściance płytki np. Stegu Colorado, ale zastanawia mnie czy jest to wykonalne na bokach, gdzie ściana ma tylko 8 cm... Czy ktoś próbował takiego zabiegu, czy raczej płytki te stosuje się wyłącznie na płaskich powierzchniach? Może ew. ktoś jest w stanie doradzić płytki, którymi nietrudno byłoby obrobić takie boki ściany? Mam nadzieję, że to co napisałem jest w miarę jasne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 04.02.2010 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 masz płytki proste i narożniki to w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vach 05.02.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 masz płytki proste i narożniki to w czym problem Zdaję sobie sprawę, że technicznie jest to wykonalne - pytanie: jak to wygląda? Bo może ktoś kładł i z efektu finalnego nie jest zadowolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czestero 05.02.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 u siebie mam takie: http://www.stegu.pl/kamieniopodobne_new.php?pg=sicilia2_new (szeroki pas za kozą ) ułożyłem je bardzo blisko siebie skutkiem czego nie bawiłem się później w fugowanie. kładzie się bardzo łatwo. a docinanie i obróbka to "pestka" - wystarczy byle jaka piłka, brzeszczot, nożyk... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
x10sion 01.09.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Mi udalo sie znalezc w lodzkim kamienie stegu dosyc tanio a efekt na scianie byl rewelacyjny http://budmax.pl/stegu-kamien-dekoracyjny-venezia-0-5m2.html tutaj znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts