ewa 16.01.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Mam propozycję, żeby utworzyć kalendarz prac, które trzeba wykonać.Ja np. nie wiem kiedy przyciąć drzewka (wierzba, migdałek), wrzosy i wrzośce (przed czy po kwitnięciu) itp. Można by spisać listę interesujących nas roślin i ktoś kto wiedziałby kiedy i co przy nich robić uzupełniłby dane. Albo przypominać - uwaga przyszła pora na odsłonięcie roślin, albo podcięcie itp. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 16.01.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Moim zdaniem dobry pomysł.Może by tak założyć oddzielny wątek na każdy miesiąc np. Kalendarz prac ogrodowych - styczeńKalendarz prac ogrodowych - luty ... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 16.01.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Też się cieszę że taki temat byłby na forum.Wprawdzie nie mam dużo czasu i najczęściej o pracach ogrodowych myślę na końcu,ale gdybym miała taki miesięczny harmonogram,to pewnie szybciej bym się zmobilizowała. Co więc mogę wykonać w ogrodzie lub poza nim w styczniu,bym w maju nie obudziła się ze snu zimowego,gdy okaże się że mnóstwo rzeczy powinno być wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 17.01.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Miałabym jeszcze jedną sugestię, by w wątkach z nazwami miesięcy wpisywać tylko porady, byłyby łatwiejsze do wykorzystania jako ściągia w niniejszym wątku zamieszczać komentarze i inne wymainy myśli związane z pracami ogrodowymi. Przyznaję się że zamieszczone przeze mnie " lutowe mądrości" wyczytałam w jakimś starym numerze czasopisma ogrodniczego. Ale mam dalie i będę je w tym roku "pędzić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 17.01.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Ewa,mnie również bardzo podoba się pomysł tego wątku. Tym bardziej, że też jestem dosyć zabiegana i zdarza mi się przegapić pewne terminy. Moje winorośle, np. przykrylam dopiero na poczatku grudnia. Wiem, że to troche późno, ale ponieważ nie było przedtem dużych mrozów, to mam nadzieję, że jednak przeżyją.Pozdrowienia dla wszystkich "ogrodników".M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 18.01.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Poczatek grudnia byl w tym roku jak najwlasciwszym terminem przykrywania wrazliwych roslin. Nie nalezy tego robic przed pierwszymi przymrozkami, gdyz stwarzamy idealne warunki do zagniezdzania sie rozmaitych gryzoni. Roze i innych wrazliwcow nalezy przykrywac, gdy wierzchnia warstwa ziemi jest nieco zmarznieta. Korzenie nie zdaza jeszcze zmarznac, a myszki zdaza sobie znalezc inne cieple miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.01.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Chciałabym zrobić sadzonki winobluszcza. Czytałam na forum, że koniec stycznia to odpowiednia pora, żeby zacząć; a to już niedługo.PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 19.01.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 http://rcd.wroc.pl/RR/2002/rr102/rr017.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 19.01.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Dziękuję Marbo, też skorzystam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.01.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Dzięki Marbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 12.04.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Halo, halo, coś przysnęliśmy, albo byliśmy zbyt zaabsorbowani świętami.Czas chyba na nowy temat "Kalendarz prac ogrodniczych - kwiecień"?Jest ochotnik do rozpoczęcia tematu?PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.04.2004 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 http://www.dzialkowiec.com.pl/nowa/index3.htm http://www.dzialkowiec.com.pl/ pozd. dla ogrodników a zwłaszcza zabieganych ogrodniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts