Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaluzje zewnetrzne aluminiowe

Recommended Posts

Czy ktos z Forumowiczow uzywa? Za pozno sie zorientowalem i nie mam w domku cofnietych nadprozy: czyli licho wyglada z montazem rolet zewnetrznych. Szukam alternatywy i chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma takowe ustrojstwo, sterowane recznie czy elektrycznie, jak sie to sprawdza w zimie i w lecie i czy warto sie interesowac tematem? Prosze o odpowiedzi, mile widziane namiary na dobre firmy(pw).

Pozdrawiam.

To maja byc zaluzje zewnetrzne aluminiowe. Jak wyglada w praktyce ich uzytkowanie, cena...

Mało wiesz, to tak jakbyś napisał który samochód polecacie.

Sprecyzuj co chcesz jak montować, może ktoś coś doradzi. Żaluzje moga być pionowe poziome , obracane stałe, lemele lub pióra itd. Jest tego od groma.

Ale te osłony chyba nie są do "normalnych" domów

A do jakich ? Żaluzje ma za zadanie chronić przed słońcem nie ma znaczenia jaki budynek. Jak kogoś stac i mu sie podoba nie ma przeciwskazań.

patrząc na ich budowę to nawet jak są " otwarte " to zasłaniają sporo światła i świata...

równie dobrze można by grube kraty wstawić...

Czy ktos z Forumowiczow uzywa? Za pozno sie zorientowalem i nie mam w domku cofnietych nadprozy: czyli licho wyglada z montazem rolet zewnetrznych. Szukam alternatywy i chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma takowe ustrojstwo, sterowane recznie czy elektrycznie, jak sie to sprawdza w zimie i w lecie i czy warto sie interesowac tematem? Prosze o odpowiedzi, mile widziane namiary na dobre firmy(pw).

Pozdrawiam.

Ja założyłam rolety zewnętrzne.Chciałam skrzynie chowane w ścianie (sys.integro)i problem bo tez nie cofnęłam nadproży(nie myslałam wczesniej o roletach ;) ) ale wyszliśmy z tego problemu robiac ocieplenie 15cm :) i teraz dość że mam rolety takie jak mi się podobają to jeszcze mam lepsze ocieplenie :)

Witam

Problem w tym, ze nie mam cofnietych nadprozy. Na dzien dzisiejszy sprawa wyglada tak, ze sciana z porothermu 25 p+w, nadproza lane z betonu. Niedlugo bo w marcu ma byc montaz okien. Przy tym montazu chcialbym od razu zamontowac zaluzje badz rolety. Ocieplenie ma byc 15 cm. Nie wiem, czy skrzynke z roleta mozna zamontowac do styropianu- myslalem, zeby pod kaseta dac styropian typy styrodur( zeby cos tam ocieplalo...), zamontowac kasete, tylko w takim wypadku prowadnice rolety beda chyba w styropianie naokolo okna, w tych 15 cm. No i problem z rewizja w razie awarii bo trzeba bedzie rzezbic w elewacji skoro nie bede mogl sie dostac do kasety od srodka. Dlatego rozwazam mozliwosc zaluzji zewnetrznych, z tego co ogladam w necie to nie ma w jaki sposob sa one montowane, raczej wybralbym poziome. Maja byc obracane i sterowane od wewnatrz. Zebym mogl rowniez calkiem podniesc do gory i nie tracic widokow.

Czy ktos doradzi?

Pare tygodni temu orvis robil poszukiwanie podobne do Twoich:

http://forum.muratordom.pl/zaluzje-zewnetrzne-jako-ochrona-przed-sloncem,t174625.htm?highlight=zaluzje%20zewnetrzne

wisia30 ma pewien model zanontowany na swoich oknach.

Moze skontaktuj sie z Nimi i vcos Ci poradza :wink:

Pozdrowienia,

Maja