Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeżeli chodzi o kryterium to powiem tak

Od GEALAN mam w cenie x okna 6 komorowe a u pozostayłych producentów okna 5 komorowe. GEALAN daje okucia MACO a pozostali ROCO.Jeżeli chodzi o cenę to nie jest to najtańsza oferata. Jest różnica około 500 zł do pozostałych ofert

Jeżeli chodzi o kryterium to powiem tak

Od GEALAN mam w cenie x okna 6 komorowe a u pozostayłych producentów okna 5 komorowe. GEALAN daje okucia MACO a pozostali ROCO.Jeżeli chodzi o cenę to nie jest to najtańsza oferata. Jest różnica około 500 zł do pozostałych ofert

Liczba komór nie jest jednoznacznym wyznacznikiem parametrów profilai i nie musi (choć może) świadczyć o wyższości 6 nad 5. Roto zaś w moim (i nie tylko moim) rankingu okuć jest Nr 1.

I z innej beczki, na Gealanie produkuje bardzo dużo firm, od bardzo przyzwoitych do bardzo kiepskich. Może być zastosowane wzmocnienie systemowe a może być perforowana kształtka z blachy 0,7-0,8 mm.

Przy tej drugiej i oknach w kolorze skrzydła gną się aż miło.

Nie kupujesz okien Gealan tylko okna wykonane z Gealana przez firmę x i trudno tu ocenić wybór bo mogą to być skrajne poziomy wykonania.

Pozdrawiam

• 1 year później...

gwarancje to ci mogą dać nawet na 15lat tylko czy jak za rok nie zadzwonisz do firmy a tam odezwie sie ktoś "sklep odziezowy słucham" to co wtedy zrobisz?

gelan to profil a nie producent okien tak samo jak masz aluplasta veke schuco i inne i na każdym z tych profili spokojnie można podać przykłady firm które na nich robią i ustawić w tabeli shit i good!

w casoramie też chyba z tego co pamitam są okna na gelanie a nie wstawił bym ich nawet do szopy...

kryterium tutaj to 6 komór w jak najniższej cenie, bo inaczej ja tego nie widzę, a może się mylę i autor mnie poprawi?;-)

Nie chce mi się drugi raz pisać o IQ8000 i jego wersjach 4 i 6-komorowej. Jeśli masz taki wybór kup 4 komorową wbrew wszelkim marketingom i innym pierdołom. Dlaczego? Spece od marketingu nigdy nie serwisowali okien. Porównaj U profili i lx wzmocnień.

Pozdrawiam