nandoz 12.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam. Posiadam dom - kostkę 30 letni ,ze sciana 3 warstwowa, chcialbym ja ocieplic metoda wdmuchiwania granulatu i w zwiazku z tym mam kilka pytan. Co wybrac granulat styropianu , welny czy moze regranulat . ( wydaje mi sie ,ze granulat styropianu bedzie mial nalepsze wlasciwosci "plyniecia" i dotrze do najmniejszych zakamarków , w przeciwienstwie do granulatu welny , ktora moze sie zbic i zatkac przestrzen uniemozliwiajac dalsze wypenianie. Jak to jest wykonywane i skad wiadomo ,ze granulat rozlozyl sie na calej scianie i nie pozostaly miejsca niewypelnione (domyslam sie ,ze firma wykonujaca tego typu zabiegi nie ma na stanie kamery termowiz.) ?? Mam tez plan ocieplic w przyszlosci sciane z zewnatrz i teraz pytanie czy nie dojdzie do zawilgocenia zewnetrznej sciany w przypadku zastosowania granulatu styropianu w srodek i styropianu na zewnatrz ?? Moze lepiej granulat styropianu w srodek i welna na zewnatrz ,sciana mialaby oddech, albo jeszcze inne rozwiazanie??Czy ktos to robil , moze polecic jakas firme z Wielkopolski lub okolic?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts