czarnyf22 12.01.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 WitamProszę o pordę kupiłem mieszkanie w nowym bloku i zastanawiam sie na położeniem podłogówki w kuchni korytarzu i łazieńce. Mieszkanie jest na pierwszym piętrze. Czy ktoś może ma coś takiego zrobionego u siebie. Dziękuje za wszelk ie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 13.01.2010 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 elektryczna,wodna czy ogniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 13.01.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam Proszę o pordę kupiłem mieszkanie w nowym bloku i zastanawiam sie na położeniem podłogówki w kuchni korytarzu i łazieńce. Mieszkanie jest na pierwszym piętrze. Czy ktoś może ma coś takiego zrobionego u siebie. Dziękuje za wszelk ie info. Ułożyłem maty elektryczne w łazience i kuchni, ale tylko jako dogrzewanie, a właściwie podgrzanie zimnych płytek. Maty słabe bo nie służą do ogrzewania (kaloryfery są normalnie w jak to w bloku) i sterowane tylko na okresy przebywania domowników w pomieszczeniach. Generalnie jest super, z komfortu nawet małżonka jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 13.01.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mamy matę grzewczą w łazience do tego kaloryfer drabinka. Nam to ułożył deweloper, była taka za dopłatą. Mieszkanie jest na 2 piętrze i podłoga jest ciepła mimo wyłączonego ogrzewania - także my z tego nie korzystamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnyf22 13.01.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mamy matę grzewczą w łazience do tego kaloryfer drabinka. Nam to ułożył deweloper, była taka za dopłatą. Mieszkanie jest na 2 piętrze i podłoga jest ciepła mimo wyłączonego ogrzewania - także my z tego nie korzystamy. Chodziło mi o ułożenie wodnego ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 14.01.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 10 cm styropianu, 6 cm wylewki i dotykasz głową sufitu... Mozna bez styropianu, ale wtedy będziesz dogrzewał sufit sąsiadowi z dołu. Poza tym - tudne do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 14.01.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Mamy matę grzewczą w łazience do tego kaloryfer drabinka. Nam to ułożył deweloper, była taka za dopłatą. Mieszkanie jest na 2 piętrze i podłoga jest ciepła mimo wyłączonego ogrzewania - także my z tego nie korzystamy. Chodziło mi o ułożenie wodnego ogrzewania podłogowego. W bloku masz swój własny piec CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnyf22 14.01.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Mamy matę grzewczą w łazience do tego kaloryfer drabinka. Nam to ułożył deweloper, była taka za dopłatą. Mieszkanie jest na 2 piętrze i podłoga jest ciepła mimo wyłączonego ogrzewania - także my z tego nie korzystamy. Chodziło mi o ułożenie wodnego ogrzewania podłogowego. W bloku masz swój własny piec CO ? A po co mi w bloku piec? Styropian już jest ok.5cm, i po wylewce pomieszczenia zostanie jeszcze ok. 2.5m więc głową raczej ciężko dostać do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 14.01.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ..... Chodziło mi o ułożenie wodnego ogrzewania podłogowego. W bloku masz swój własny piec CO ? A po co mi w bloku piec? Styropian już jest ok.5cm, i po wylewce pomieszczenia zostanie jeszcze ok. 2.5m więc głową raczej ciężko dostać do sufitu. Jak chcesz zasilać wodną podłogówkę? Będziesz demontował kaloryfery? Albo to mieszkanie dopiero w budowie i deweloper Ci daje wybór co założyć. Tylko jak będziesz obniżał temp. zasilania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnyf22 14.01.2010 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Grzejniki zostaną. Podłogówka będzie rozgałęziona z rur dochodzących do grzejników. Temperaturę obniże za pomocą zaworów RTL które wystawie ponad posadzkę np. za szafkami w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek8225 02.06.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 czarny widze ze masz takie same myslenie jak ja ,jest to swietny pomysł na odczucie komforu i przyjemnosci z korzystania z ogrzewanie pogłogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts