Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TV - na ścianie czy na szafce

lamia6806

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Powieś – jak masz wiszący, jeśli ze stojakiem to postaw – żart!

Modnie jest powiesić, ale zrób jak Ci lepiej.

Moja rada – powieś, ale nie na uchwytach jak szafkę tylko na wysięgniku. Brak szafki – mniej sprzątani, ładny efekt. Kable ukryte w ścianie (jeśli masz taką możliwość), a dzięki wysięgnikowi ruchomemu dostęp do złączy na tyłach TV bezproblemowy, a i okręcanie TV nieraz się przyda. Jeśli TV powiesisz, a problem będzie ze zwisającymi kablami – efekt mizerny…, wtedy szafka, ale też nie taka zwykła RTV jak 15 lat temu, z miejscem na DVD, VIDEO, wieżą HIFI, półeczką na kasety, płyty i kącikiem na piloty. Jakaś taka subtelna, albo wyrafinowana (jeśli taka może być SZAFKA).

Pzdr. Paweł.

Ja mam na szafce. Dzięki temu można telewizor przekręcić na bok (żeby ktoś kto siedzi pod kątem mógł na swoim miejscu pozostać lub żeby podłączyć jakiś nowy kabel nowego sprzętu). A szafka pod telewizorem raczej być musi (na dvd i takie tam).

na wieszaku też można przekręcać :lol: kabelek też bez problemu możesz podłączyć z boku :D a szafka w obydwu przypadkach potrzebna :p

Ja mam TV na szafce, ale jest możliwość powieszenia. Moim zdaniem, żeby wiszący ładnie wyglądał, musi być bardzo blisko ściany (jak obraz), ale wtedy lipa z przekręcaniem TV w stronę widza. A na wysięgniku za bardzo odstaje od ściany i wygląda fatalnie.

Ja mam TV na szafce, ale jest możliwość powieszenia. Moim zdaniem, żeby wiszący ładnie wyglądał, musi być bardzo blisko ściany (jak obraz), ale wtedy lipa z przekręcaniem TV w stronę widza. A na wysięgniku za bardzo odstaje od ściany i wygląda fatalnie.

w moim wieszaku lipy nie ma z przekręcaniem,ma taką szynę co by mozna przesuwac TV w prawo i w lewo :D i dodatkowo jeszcze można delikatnie przekręcac a wieszak kupowany w Saturnie z dolnej półki a ma co trzymac bo 50 cali :p i nie na pilota.