alfa36 13.01.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Zaczęłam od kupowania w sklepach internetowych. Ja taka malo "wspołczesna" jestem, więc to dla mnie sukces, ale... Napiszcie mi proszę, jak najlatwiej placic za transakcje? Do tej pory kupowalam w opcji "platne przy odbiorze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 13.01.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 W przypadku sprawdzonych sprzedawców wybieram przedpłatę na konto. Bardzo rzadko wybieram opcję za pobraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 13.01.2010 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wczoraj zamowilam aparat placąc przed.... Wybralam sklep mający same dobre opinie. Chodzi mi o to, że nie chce mi się biegac na pocztę, zeby zrobic przelew. Jakies konto internetowe? Czym się poslugujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.01.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Zaczęłam od kupowania w sklepach internetowych. Ja taka malo "wspołczesna" jestem, więc to dla mnie sukces, ale... Napiszcie mi proszę, jak najlatwiej placic za transakcje? Do tej pory kupowalam w opcji "platne przy odbiorze". Bez sensu. Zawsze płacę przelewem, jest taniej i nie muszę mieć naszykowanej gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 13.01.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Konto zdecydowanie przez internet, nie wyobrażam sobie inaczej.Opcja płatności przy odbiorze jest zawsze droższa, więc po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.01.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wczoraj zamowilam aparat placąc przed.... Wybralam sklep mający same dobre opinie. Chodzi mi o to, że nie chce mi się biegac na pocztę, zeby zrobic przelew. Jakies konto internetowe? Czym się poslugujecie? Jesli pewne zrodlo to place przelewem, a jezeli nie i kwota za towar wysoka kupuje "platne przy odbiorze". Zeby nie latac na poczte - zaloz konto internetow (w pkobp oplata msc wynosi 5 zl i za przelew placisz 50 gr) wtedy z takiego konta placisz wszystkie rachunki domowe itp wiec same korzysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 13.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wczoraj zamowilam aparat placąc przed.... Wybralam sklep mający same dobre opinie. Chodzi mi o to, że nie chce mi się biegac na pocztę, zeby zrobic przelew. Jakies konto internetowe? Czym się poslugujecie? Ja mam konto w mbanku (darmowe przelewy i prowadzenie konta), nie wyobrażam sobie biegania na pocztę, żeby przelać pieniądze. Pewnie jeszcze za to słono płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 13.01.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jeśli jest możliwość - wybieram odbiór osobisty, wtedy jest taniej o przesyłkę, choć niektórzy "nauczyli się" doliczać "opłaty logistyczne" za składowanie towaru. Zwykle jest to od kilku do nawet 17zł. Płacąc przelewem jest wygodniej, nie przeczę. Z drugiej strony przesyłki "za pobraniem" umożliwiają szybką wysyłkę towaru bez oczekiwania na zaksięgowanie przelewu. Poza tym można uniknąć sytuacji w której wysłaliśmy przelew a okazuje się, że nagle towaru nie ma. Podsumowując - każdy sposób jest dobry, ważne aby kierować się nie tylko ceną ale i opiniami o sklepach. Życzę wszystkim sukcesów i udanych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 13.01.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 A ja w sumie przawie wszystko kupuje przez net, poza masłem i chlebem ale jednak za rzeczy powiedzmy gdzieś tak powyżej 500 plnów wolę płacić kurierowi po rozpakowaniu przesyłki. Opłata za przesyłkę i pobranie jest trochę wyższa ale wolę się nie stresować. Zdażyło mi się już kilka tygodni przepychać ze sprzedawcą z drugiego końca Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.01.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 sprawdzony sprzedawca - przelew przez net powiedzmy ryzykowny zakup - za pobraniem przez net kupuje np: - przyprawy, bakalie, herbaty - ksiazki - bielizne, skarpety, ciuchy, buty - sprzet agd czy rtv - skorzana kanape, stol, krzesla do salonu - czesc materialow budowlanych - zabawki - srodki czystosci - sportowe czy turystyczne, np. niedawno namiot za 499 zamiast sklepowego prawie 800 - campus indiana 2+2 - wiele, wiele innych bo skoro nie widac roznicy to po co przeplacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 14.01.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 i my sporo kupujemy przez net - właściwie większość rzeczy poza spożywką (no ze spożywki to składniki do robienia piwa też przez net). ubrania, buty, sprzęt sportowy i turystyczny, AGD, RTV, wszelakie części komputerowe itp. czasem robimy tak, że np. znajdziemy coś co nas interesuje w necie - oglądamy w sklepie stacjonarnym czy to jest to czego szukamy i kupujemy przez net. odnośnie płatności to zazwyczaj wybieramy formę płatności przelewem (konto w mBanku-brak opłat za prowadzenie konta i za przelewy, minus - niestety mało bankomatów w małych miejscowościach), przy kwotach większych powiedzmy powyżej 500zł płatność przy odbiorze. nie wyobrażam sobie płacenia na poczcie, a i koszt jest nie mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigma_si 14.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Ja podobnie.. Najczęściej wpłata na konto (z konta internetowego).Za pobraniem wtedy, gdy kwota przekracza 300zł. i wtedy, gdy zależy mi na szybkim otrzymaniu przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.01.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 zawsze place przelewem,kupuje w necie bardzo duzo ( w kraju i za graica) - od rzeczy osobistych poprzez materiały budowlane po wyposazenie mieszkania. Odpukac - nigdy nie zawiodlam sie, a gdy towar dochodzil uszkodzony ( ze trzy razy zdarzylo sie)- bez problemu sprzedawca uwzglednial reklamacje i natychmiast wysylal nowy albo zwrot pieniedzy. Warto sprawdzic opinie o sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolabella 22.01.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Najbezpieczniej dla klienta jest zapłacić przelewem lub kartą poprzez zewnętrzny system gwarantujacy bezpieczeństwo transakcji, typu Platnosci.pl Taka płatność jest od razu zewidencjonowana i potwierdzona. Sprzedawca ponosi koszty prowizji, a nie zna numerów kart itp.Pieniądze wplywaja natychmiast na jego konto i towar może też zostać natychmiast wysłany. Platnosci.pl podpisując umowę ze sklepem, sprawdzają też jego wiarygodność. Zawsze można reklamować transakcje także u nich, a nieuczciwy sklep moze liczyc sie z wypowiedzeniem umowy. Płatność przy odbiorze jest najdroższą forma przesyłki i nie sprawdza się przy mniejszych zakupach. Każdy towar kupiony przez internet może zostać zwrócony w ciągu 7 dni bez podania przyczyny, jeśli tylko nie używaliśmy towaru i nie uszkodziliśmy opakowania. Piszę, opierając się na własnym doświadczeniu właścicielki sklepu internetowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.01.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Kupuję przez net wszystko (włacznie z zakupami żywności, jak nie chce mi sie jechać do sklepu).Jeśli tylko jest taka możliwość - płacę kartą. Czasem sklep dolicza sobie 1-2 % od transkacji - wtedy lepiej wybrać przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 22.01.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Ja identycznie, jak Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 24.01.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Najbardziej asekuracyjna dla kupujacego zaplata to oczywiscie 'platnosc przy odbiorze', z ktorej korzystam, gdy pierwszy raz kupuje u tego sprzedawcy. Jednak jesli sprzedawca jest znany, to place przelewem. Na ogol przelewem place na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 28.01.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Każdy towar kupiony przez internet może zostać zwrócony w ciągu 7 dni bez podania przyczyny, jeśli tylko nie używaliśmy towaru i nie uszkodziliśmy opakowania. Piszę, opierając się na własnym doświadczeniu właścicielki sklepu internetowego:) Zgodnie z "Ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny" towar może być zwrócony w ciągu 10 dni. W ustawie nie ma też nic na temat nieużywania towaru. W ustawie jest mowa o tym, że towar powinien być zwrócony w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w ramach zwykłego zarządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 06.02.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 My też w większości zakupy robimy przez Internet - w Polsce posługujemy się mbankiem,a w Irlandii lokalnym bankiem lub tzw. PayPalem. Za pobraniem nigdy nie kupowałam,bo po co przepłacać. Zawsze kupujemy u sprawdzonych sprzedawców i jeszcze nam się nie zdarzyło nic przykrego. Poza tym nawet jak kupuje się za pobraniem,to i tak można np. zamiast telefonu dostać cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.02.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 w weekend przez net zakupilem dla rodzicow aparat fotograficzny a zaraz jade na poczte po nieco niespodziankowej bielizny dla zony z 2-3 tygodnie temu kupilem na allegro skuter ale odbior i platnosc na miejscu - blisko mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts