Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupowanie przez internet

alfa36

Recommended Posts

A ja w sumie przawie wszystko kupuje przez net, poza masłem i chlebem :D ale jednak za rzeczy powiedzmy gdzieś tak powyżej 500 plnów wolę płacić kurierowi po rozpakowaniu przesyłki.
Nie ma takiej możliwości, żaden kurier nie pozwoli dotknąć paczki przed potwierdzeniem odbioru = zapłata. O czym Ty mówisz?

No faktycznie, hmmm, ale zdaje się tylko na w Poczcie Polskiej i to jak nadawca opłaci te usługę, do tego są nalepki i protokóły. Nigdzie nie znalazłam cennika. W upsie czy dhlu kurier za otwarcie paczki zapłaciłby karę!

A swoją drogą to jak taka rozbebeszona paczka trafia do nadawcy, przecież to już naruszone opakowanie i zawsze można jeszcze dodatkowo zachachmęcić

• 1 year później...

U nas ok 25 % paczek opłacanych jest poprzez płatności on line, 32 % za pobraniem a reszta tradycyjnym przelewem, przekazem.

- Wersja najszybszej i najtańszej realizacji wysyłki - to konto z możliwością realizowania przelewów internetowych lub karta.

Wplata od razu i wysyłka od ręki.

Nie słyszałam o opcji otwierania paczki przy kuriera i wersji Biorę lub Nie biorę.

Odebranie paczki nawet przy uszkodzeniu jest wymagane jak i jej opłacenie (jeżeli za pobraniem) - bo dostawa został zrealizowana.

Ale przy otworzeniu paczki jest możliwość spisania protokołu uszkodzeń i ułatwienia sobie i firmie sprzedającej towar - reklamacji.

Warto przy uszkodzeniach od razu pstryknąć kilka fotek ( towaru w pudełku jak i po wyciągnięciu go z pudełka) i załączyć je w mailu skierowanym do Sprzedającego. Bardzo są pomocne. :)

Prywatnie - zawsze sprawdzam stan zawartości paczki przy kurierze.

Nawet gdy kurier jest zły że go proszę o poczekanie...

Łatwiej tak niż potem dzwonić za nim, żeby wrócił spisać protokół i czekać nie wiadomo jak długo i kiedy :)