Arenque 13.01.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nowy dom to ciągle odwiedzający nas goście "oglądacze" często wpadają i nie zawsze mam czas na przygotowanie kolacji/obiadu jakie są wasze pomysły na szybkie ale niebanalne przekąski?? ja podejrzałam ostatnio u Nigelli kieszonki z prosciutto: w szynkę zawijamy ser kozi i figi - i gotowe jeszcze nie próbowałam ale brzmi pysznie- tylko jak na polskie warunki jest dość drogie - macie jakieś pomysły - wytrychy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Tortilla czipsy - podgrzewana w piekarniku - posypana żółtym tartym serem (lub bez )... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/#findComment-3844064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Krakersy+masło + prosciutto (szynka włoska lub np. szwarcwaldzka (?-pisownia) + anchois .....Pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/#findComment-3844432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arenque 14.01.2010 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Wczoraj przyjacióła przypomniała mi że ona na imprezkach robi śliwki suszone zawijane w boczku z piekarnika pyssznosć ale nie chcę wiedzieć ile to ma kalorii no i wcześniej trzeba sobie pozawijać i na imprezce tylko wjazd do piekarnika z rzeczy kanapkopodobnych zdarza mi się robić bruschetty z pomidorami świeżymi, suszonymi, bazylią i oliwą - to wszystko na cienko pokrojoną bagietkę i siup do piekarnika ostatnio tuningowałam to jeszcze serem żółtym bo jak Mój Mężczyzna zobaczył same zielone /i czerwone/ na kanapeczkach to minę miał kiepską.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/#findComment-3847153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.01.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ostatnio robiłam coś takiego: tortillę smarowałam serkiem almette, na to plastry łososia, zwinęłam jak naleśnik i pokroiłam w plasterki. Ładnie wygląda, świetnie smakuje i robi się ekspresowo. Do niektórych dodałam też oliwki, zresztą tu można kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/#findComment-3890053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 śliwki w boczku robię często , nazywam je "śliwkami w szlafroczkach" zawsze wszystkie znikają na imprezach Roaldę łososiową też robię , ale w biszkopcie szpinakowym (albo w naleśniku) , do serka dodaję zależnie od humoru czosnek albo chrzan i koniecznie zioła (mogą być suszone) ogólnie lubie miec zawsze w lodówce albo spiżarce coś , czym mogłabym na szybko poczęstować niespodziewanych gości lubie mieć kulki mięsne albo rybne w occie (zawsze robie więcej - dobre też na wieczorne podżeranko ) , boczek smarowny ( nikt nim nie gardzi a z dodatkiem ogórka kiszonego albo konserwowego to ponoć już bajka ) , rybę opiekaną w occie .... w sumie potrawy w occie dłużej można przechowywać i pasują do procentów ostatecznie chleb (swój) ze smalcem (swoim) również cieszy się powodzeniem zakwas na żur i barszcz (swoje oczywiście ) też zawsze mam w lodówce - na szybko coś ciepłego do picia sie zmontuje acha , tzatzyki tzatzyki też muszę zawsze mieć parę ziemniaków - już są frytki , do tego co się znajdzie w zamrażalniku i tzatzyki .....sałatka ze słoika i nie trzeba się bać gości Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/#findComment-3890095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arenque 01.02.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ostatnio robiłam coś takiego: tortillę smarowałam serkiem almette, na to plastry łososia, zwinęłam jak naleśnik i pokroiłam w plasterki. Ładnie wygląda, świetnie smakuje i robi się ekspresowo. Do niektórych dodałam też oliwki, zresztą tu można kombinować. wychodzi takie tortillowe sushi? super!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/136330-party-time-co%C5%9B-ma%C5%82ego-i-szybkiego/#findComment-3895403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.