Arenque 13.01.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nowy dom to ciągle odwiedzający nas goście "oglądacze" często wpadają i nie zawsze mam czas na przygotowanie kolacji/obiadu jakie są wasze pomysły na szybkie ale niebanalne przekąski?? ja podejrzałam ostatnio u Nigelli kieszonki z prosciutto: w szynkę zawijamy ser kozi i figi - i gotowe jeszcze nie próbowałam ale brzmi pysznie- tylko jak na polskie warunki jest dość drogie - macie jakieś pomysły - wytrychy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Tortilla czipsy - podgrzewana w piekarniku - posypana żółtym tartym serem (lub bez )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Krakersy+masło + prosciutto (szynka włoska lub np. szwarcwaldzka (?-pisownia) + anchois .....Pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arenque 14.01.2010 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Wczoraj przyjacióła przypomniała mi że ona na imprezkach robi śliwki suszone zawijane w boczku z piekarnika pyssznosć ale nie chcę wiedzieć ile to ma kalorii no i wcześniej trzeba sobie pozawijać i na imprezce tylko wjazd do piekarnika z rzeczy kanapkopodobnych zdarza mi się robić bruschetty z pomidorami świeżymi, suszonymi, bazylią i oliwą - to wszystko na cienko pokrojoną bagietkę i siup do piekarnika ostatnio tuningowałam to jeszcze serem żółtym bo jak Mój Mężczyzna zobaczył same zielone /i czerwone/ na kanapeczkach to minę miał kiepską.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.01.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ostatnio robiłam coś takiego: tortillę smarowałam serkiem almette, na to plastry łososia, zwinęłam jak naleśnik i pokroiłam w plasterki. Ładnie wygląda, świetnie smakuje i robi się ekspresowo. Do niektórych dodałam też oliwki, zresztą tu można kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 śliwki w boczku robię często , nazywam je "śliwkami w szlafroczkach" zawsze wszystkie znikają na imprezach Roaldę łososiową też robię , ale w biszkopcie szpinakowym (albo w naleśniku) , do serka dodaję zależnie od humoru czosnek albo chrzan i koniecznie zioła (mogą być suszone) ogólnie lubie miec zawsze w lodówce albo spiżarce coś , czym mogłabym na szybko poczęstować niespodziewanych gości lubie mieć kulki mięsne albo rybne w occie (zawsze robie więcej - dobre też na wieczorne podżeranko ) , boczek smarowny ( nikt nim nie gardzi a z dodatkiem ogórka kiszonego albo konserwowego to ponoć już bajka ) , rybę opiekaną w occie .... w sumie potrawy w occie dłużej można przechowywać i pasują do procentów ostatecznie chleb (swój) ze smalcem (swoim) również cieszy się powodzeniem zakwas na żur i barszcz (swoje oczywiście ) też zawsze mam w lodówce - na szybko coś ciepłego do picia sie zmontuje acha , tzatzyki tzatzyki też muszę zawsze mieć parę ziemniaków - już są frytki , do tego co się znajdzie w zamrażalniku i tzatzyki .....sałatka ze słoika i nie trzeba się bać gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arenque 01.02.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ostatnio robiłam coś takiego: tortillę smarowałam serkiem almette, na to plastry łososia, zwinęłam jak naleśnik i pokroiłam w plasterki. Ładnie wygląda, świetnie smakuje i robi się ekspresowo. Do niektórych dodałam też oliwki, zresztą tu można kombinować. wychodzi takie tortillowe sushi? super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.