retrofood 13.01.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Postawił nielegalnie dom na ziemi sąsiada. Minęło 15 lat, a dom nadal stoi http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7447319,Podejdz_no_do_plota__Nielegalna_samowola_budowlana.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 13.01.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mi najbardziej podoba się ostatni akapit powyższego artykułu: Według raportu NIK z maja ub.r. ów inspektorat należy do najgorszych w kraju, jeśli chodzi o radzenie sobie z samowolami budowlanymi. Wynagrodzenia są w nim zaś najwyższe spośród 23 badanych powiatów - kontroler dostaje średnio 6 tys. zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.01.2010 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mi najbardziej podoba się ostatni akapit powyższego artykułu: Według raportu NIK z maja ub.r. ów inspektorat należy do najgorszych w kraju, jeśli chodzi o radzenie sobie z samowolami budowlanymi. Wynagrodzenia są w nim zaś najwyższe spośród 23 badanych powiatów - kontroler dostaje średnio 6 tys. zł miesięcznie. No, tak bym tez kontrolował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 13.01.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mi najbardziej podoba się ostatni akapit powyższego artykułu: Według raportu NIK z maja ub.r. ów inspektorat należy do najgorszych w kraju, jeśli chodzi o radzenie sobie z samowolami budowlanymi. Wynagrodzenia są w nim zaś najwyższe spośród 23 badanych powiatów - kontroler dostaje średnio 6 tys. zł miesięcznie. No, tak bym tez kontrolował... i oto jest polska wlasnie. dla przykladu podam ze na majorce wybudowali osiedle ze wszystkimi zezwoleniami ale w strefie ochronnej i co ? inwestor siedzi w pudle a burmistrz ktory od niego dostal lapowke rowniez siedzi w pudle i ma zakaz zajmowania stanowisk w administracji publicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 13.01.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 ale tu polska a nie majorka tu uzedas jak dostanie w lape podpisze wszystko i sie cieszy a potem to sie niech martwia nastepni on kadencje zakonczy albo przejdzie na inne stanowisko ja rowniez mialem problemy z dzialka i z interpretacja przepisu ale jakos poszlo 6 miesiecy ale dalo sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.01.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 ale tu polska a nie majorka tu uzedas jak dostanie w lape podpisze wszystko i sie cieszy a potem to sie niech martwia nastepni on kadencje zakonczy albo przejdzie na inne stanowisko ja rowniez mialem problemy z dzialka i z interpretacja przepisu ale jakos poszlo 6 miesiecy ale dalo sie och jak ja to znam. Dzisiaj dostałem s WSA że mam wpłacić 500 i sąd zajmie sie - czy jestem stroną w sprawie, czy nie. Ponoć nie jestem choć wywłaszają mi ogródek pod autobahnę, i kiedyś jak pisałem 5 lat temu do UW że chcę być stroną - to odpisali że bezpodstawne, nie do rozpatrzenia - bo jestem bezwzglęnie. A dzisiaj od nowa będę usiał udowadniać w Wawie (360km dojazd) - za jedyne 500zł opłaty sądowej - że jestem chyba "Tą stroną" w postepowaniu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 14.01.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 http://wiadomosci.onet.pl/2110918,11,podejrzana_inwestycja_bohatera_afery_posel_po_pomagal,item.html ..."Winterpol - firma Ryszarda Sobiesiaka karczowała państwowy las, zanim uzyskała formalną zgodę. O pozwolenie na budowę mogła się zacząć starać w marcu 2009 roku. Tymczasem wyciąg zaczął wozić narciarzy już trzy miesiące wcześniej, w Wigilię 2008 roku." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts