pierwek 14.01.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ja dzisiaj przeczytałem newsa na wp.pl o chwytliwym tytule "CHOINKI ogrzeją stolicę". Dowiedziałem sie z niego, że cytuję: "Przedstawiciele firmy wyliczyli, że sto choinek zastępuje ok. 60 ton węgla. Daje to ok. 920 gigadżuli ciepła, co wystarczy na ogrzanie 30 mieszkań o powierzchni 60 m kw. przez cały rok. " Wieczorem lecę na jakieś osiedle z przyczepką żeby załatwić 2 dodatkowe choinki które w połączeniu z moją (która już leży za domem) zapewnią mi ogrzewanie domu na cały rok... i to za free a tu link do artykułu z tego epokowego odkrycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Sto choinek zastępuje ok. 60 ton węgla Szacuję 1,5 tony zużycia w tym roku i max 1 tona w przyszłym No to piczman potrzebuje 2,5 choinki, a w przyszłym maxymalnie 1 i 2/3..!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.01.2010 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Ogrzewanie nadmuchowe, piec amer. Tempstar, wentylacja mechaniczna mnie - zużycie dobowe ok 25m3 gazu ziemnego !!! Dom o pow. 145m2 szeregówka, parter w systemie RBS, poddasze szkielet. No i kto pobije ?.... chociaż to cienka satysfakcja ! Rob Każdy i faktycznie cienizna o satysfakcji jakiejkolwiek nie wspomniawszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts