luke_p 13.01.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mieszkam w kamienicy, ogrzewanie gazowe. Kamienica jest z cegły nie ocieplona.Co sezon zimowy mam zimno. Różnica w temp. między temp. nad podłogą a w okolicach środka pokoju to czasami nawet 6-7 stopni. Jako że moje mieszkanie jest na parterze pod stopami są zimne piwnice.Co mogę zrobić aby zadbać o wygenerowane wew. mieszkania ciepło? Czy są jakieś sposoby aby podłoga nie oddziaływała aż tak negatywnie?Zastanawiam się nad ew. ogrzewaniem podłogowym, ale to strasznie duży koszt raczej. Aktualnie na podłodze mam panele oraz w pomieszczeniach sanitarnych płytki. Wszelka pomoc mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 W grę wchodzi wykonanie izolacji termicznej.Jeżeli można to od spodu w piwnicy przymocować np styropian do stropu , jeżeli nie w piwnicy to u siebie pod posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 13.01.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jeżeli styropian w piwnicy, to co dokładnie sugerujesz? Tak po prostu kupić styropian i go przymocować? Bez izolacji oraz otynkowania ? A jeśli w środku to jak to zrobić? Nie za bardzo widzę miejsce na dodatkową izolację. Mam skuć podłogę i wylać na nowo? Nie za bardzo to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.01.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wszystko dokładnie tak jak piszesz.Od spodu specjalnie pisz przymocować bo przykleić może nie ma do czego , ale można przymocować kołkami. Kleju i siatki nie musi być , no chyba że śąsiedzi będą nalegać.Od góry to niestety ale skuc podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 14.01.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Zatem chyba najtaniej wyjdzie jednak ocieplenie od strony piwnicy i najszybciej.A ile dzięki temu mogę uratować ciepłą % ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrAg 31.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Przed zrobieniem izolacji trzeba sprawdzić czy okienka piwniczne są szczelne i czy nie ma jakichś dziur. Znam faceta, który był w podobnej sytuacji. Miał dość dobrze ocieploną podłogę. Pomimo to zimą płacił krocie za ogrzewanie a i tak miał zimno. Po wymianie okienek piwnicznych i uszczelnieniu różnych otworów w mieszkaniu zrobiło się od razu cieplej. Tak więc sprawdziłbym najpierw czy w piwnicy nie ma podobnej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 04.02.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ja mieszkam na parterze i zrobiliśmy podłogówkę. Dlaczego wszyscy sądzą, że to droga inwestycja?Co masz na podłodze? Panel czy parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 11.02.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Podobno są jakieś fajne grube maty ochronne pod panele, co świetnie izolują od zimna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts