Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóż dobrać płot- ankieta.

Jak oceniasz projekt płotu kontekscie domu na zdjęciu?  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz projekt płotu kontekscie domu na zdjęciu?

Recommended Posts

Netcom !

A jak już zbudujesz to swoje ogrodzenie to nam je pokaż ( tym z czarnej listy też :D ).

Bo ciekawi jesteśmy :D

Pewnie że pokażę, ale to trochę potrwa, pewnie do lata ponieważ inne prace mają większy priorytet

Do tego jest zima, śnieg, mróz a chciałbym najpierw zabetonować słupki. A betonowanie na mrozie to chyba zły pomysł.

Ja na twoim miejscu zadałabym sobie na początku zasadnicze pytanie:

Jaka ma być funkcja tego ogrodzenia ?

Dla mnie tak wbudowane elementy to idealna drabina. Nawet dzieciak wejdzie bez problemu. A i każdy zwierz się przeciśnie.

Dla mnie tak wbudowane elementy to idealna drabina. Nawet dzieciak wejdzie bez problemu. A i każdy zwierz się przeciśnie.

Funkcja głównie ozdobna.

Dzieciaki i zwierzyna mogą włazić, nie mam nic przeciwko.

Innym proponuję przejście przez furtkę, nie będzie zamknięta.

Funkcja głównie ozdobna.

Dzieciaki i zwierzyna mogą włazić, nie mam nic przeciwko.

Innym proponuję przejście przez furtkę, nie będzie zamknięta.

Zgadzam się w całej rozciągłości z aglig piszesz, że niech włazi kto chce - ale priorytety mogą Ci się zmienić z czasem z różnych przyczyn :wink: a w tedy będziesz musiał kombinować z zabezpieczeniem przed nieproszonymi gośćmi 8)

Ogólnie ogrodzenie podoba mi się, ale niekoniecznie do Waszego domu, sama wolałabym te pręty w pionie i mniej ozdobników może jeden na przęsło, choć całym sercem jestem za wszelką secesją :lol:

Tu jeszcze kolor wygląda agresywnie, przy zdjęciu lekko zamglonym, czarny tusz rysunku ale stal bardziej w szarościach + rośliny i będzie dobrze :lol:

Za duzo detali,im mniej tym lepiej, to wyglada jak sukienka w kwiatki z falbankam, kołnierzykiem w groszki,koralami i złotym lancuszkiem.Dom ma ladny prosty kształt,wiec nie powinienies psuc jego widoku udziwnionym płotem,Wg mnie proste prety,a ozdobniki jezeli male to moze ich byc kilka np,skrecony pret,a jeżeli ozdobnik wiekszy to 1.Przepraszam że ja tez 3 ale pytałes to odpowiadam.

Patrząc na dom, widzi się ostro zarysowane linie poziome. Długa kalenica, kant dachu nad wejściem, to są główne motywy domu, nadające rytm.

Chcesz wprowadzić do odbioru wizualnego dodastkowe linie poziome, w dodatku pływające po bryle domu.

I zaczynają się fale Dunaju .. :-?

Równowaga w tym wszystkim ( dla oka odbiorcy ) winna być odwrotnością tychże linii poziomych.

A te kokardki i falbanki, to element zbyteczny.

Takie Carringtony :wink: :lol: z serialu w Tv ino nie do tej chałupy :wink:

Zasada elegancji i dobrego smaku brzmi nieustannie tak samo : im mniej, tym lepiej.

Głosowałam za paskudztwem.

Ale to moje odczucia zza tego płota 8) i możesz je mieć gdzieś z jak największą racją.

• 1 month później...
  • 4 months później...