Daru 16.01.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Znajomy kupił ostatnio piec gazowy kondensacyjny Urlicha z zasobnikiem. Co sadzicie na temat tego pieca - czy warty jest swojej ceny (bardzo konkurencyjnej)?. Zastanawiam sie na kupnem pieca i nie wiem czy kupić własnie kondensacyjny urlich - czy sprawdzony Vaillant (tradycyjny). Mam do ogrzania 150m2 powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 16.01.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 To już gdzieś było. Poszukaj w wyszukiwarce.Z tego co pamiętam ten Urlich to technologia z Japonii, nazwa z Niemiec, a produkują go w Korei.pozdro Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.01.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Ale w wyszukiwarce wpisz "Ulrich" a nie "Urlich" Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 ... Z tego co pamiętam ten Urlich to technologia z Japonii, nazwa z Niemiec, a produkują go w Korei. pozdro Marcin a sprzedają tylko w Polsce. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 17.01.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 ten Ulrich ma wbudowaną turbinką, warto zwrócić uwqagę na jego hałas podany w decybelach. podobno jak chodzi jest strasznie głośny a jego dxwiek brzmi jak miotacz ognia. Mozna sie przestraszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torian 18.01.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 w warunkach eksploatacyjnych jest ponoć zapis że wymaga pracy w pomieszczeniach klimatyzowanych zaznaczam że to mi powiedział jeden instalator nie sprawdzałem osobiście ciekawe co jak sie popsuje jak gwarancja?? Ma znajomy ale na olej i stojący niby zadowolony bo taniosobiście dlamnie to wynalazek na rynku nie zaryzykuje pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 18.01.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 "podobno", "ponoć", itp...a może ktoś, kto tego używa wyrazi opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolnikkmx 25.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Nie kupujcie kotłów kondensacyjnych marki urlich z serii ko. Ja mam model ko21 i jest to najgorsza rzecz jaką kupilem do nowo-wybudowanego domu. Strasznie głośna praca, drgania i wycie palnika przy podgrzewaniu wody co powyżej temp 50 stopn, to tylko częśc problemów. Serwisant niekompetentny po każdej wizycie jakaś dodatkowa niespodzianka typu znika woda przez odpływ kondensatu, wylewa sie woda przez niedokręcony filtr, drgania spowodowały przetarcie kabelka jakiegos czujnika po 2 tyg. Pracy od uruchomienia, nanometr zaniza cisnienie kocioł sie wyłacza po prostu wyskakuja wszystkie po kolei bledy eeeeeeeeeeeee, jedynie co narazie sie nie zepsuło to czujnik temperatury zewnętrznej i wskazuje dobra temp za 4300 zł zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłlllllooooooooooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1237 09.02.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 witamdołączam sie do opinii rolinkkmx. mialem kociol Ulrich KO-21. Wyrzuciłem po 2 latach i kupiłem inną markę. Ulrich był bardzo zawodny, wielkokrotnie wyłączał się, mimo ważnej gwarancji ( nie zawierającej żadnych wyłączeń np na części ekspolatacyjne itp ) za naprawe serwisant i sama firma Ulrich żądała ode mnie pieniędzy (!).Szerze odradzam. Zaintereswanych zapraszam na priv - moge przeslac kopie korespondencji, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) W 2004 kotły te miały złą opinię, ale potem (2006-7 i później) był długi watek, w którym ludzie pisali bardzo pozytywnie. Niestety, po zmianach na forum nie umiem go odnaleźć, ale sama wtedy rozważałam Ulricha bardzo poważnie. Zainteresowanym radzę jednak poszperać, o mam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50982-Kot%C5%82ownie-Ulirich-czy-kto%C5%9B-zainstalowa%C5%82-lub-u%C5%BCytkuje/page2&highlight=kocio%C5%82+gazowy+Urlich Edytowane 9 Lutego 2011 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 10.02.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ja mam od 4 lat kocioł Ulrich Futura+ z zamknięta komorą spalania. Po 2 latach użytkowania, oczywiście jak gwarancja się skończyła, to było w lutym ubiegłego roku, w te największe mrozy. Wysiadł pretostat i zamarzła mi cała komora spalania z wymiennikiem ciepła. W jednym mejscu woda rozsadziła rurkę. Na szczęscie w miejscu za komorą spalania i dało się to pospawać, gdyby nie to ta część kosztowałaby mnie 700 zł plus robocizna, na szczęście spawanie kosztowało 100 zł, nowy pretostsat kolejne 100 zł i nie płaciłem robocizny. Poza tym kilka razy w roku potrafi się zawiesić i trzeba go zresetować. Ogólnie nie jestem zadowolony z tego modelu i tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts