Akusta 29.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A jeśli mam strop betonowy(lany) i na niego chcę dać legary i OSB to mocować legary kołkami rozporowymi do podłogi czy tylko ułożyć na stropie bez mocowania? Bez mocowania, swobodnie na kołyskach i wypoziomować podkładkami 30, 10, 5 lub/i 2 mm. Pozdrawiam Akusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 29.07.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Płyty oficjalnie chyba powinno się łączyć krótszymi bokami na belkach. Wtedy nie ma prawa się wypaczać. Dłuższe boki też się nie będą wypaczać, bo będą w kilku miejscach podparte. Płyty nie będą się wypaczać jeśli zamontują Państwo na pióro wpust. Pozdrawiam Akusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenius 25.01.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 HEJ co to jest ta AKUSTA żadnrgo kontaktu nie ma z ta firmą chciałem kołyski poziomujące jeśli koś wie gdzie można je kupić to prosę o info .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 29.01.2014 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam i dołączę (1,2PLN+VAT) Spotkałem podobny problem : mój Sąsiad (pracownik: DIPSERWIS- gdzie wywalają tech.budowlanych za głupotę wykonawczą) dostał podobny lokal - do zamieszkania: legary + polepa gliniano-słomowa + krzywa podłoga na legarach (10 x 12 cm) + upierdliwa Sąsiadka z dołu = makabra. Rozwiazanie: zdjęcie desek podłogowych (dobre żywiczne=makabra) , wyrwanie "polepy" (łapką do gwoździ, a nie młotkiem), zasypanie (wys.½ legara) granulatem typu: keramzyt (lub nowsze technologie), wyznaczenie płaszczyzny podłogi wraz z określeniem grubości podkładek wyrównujących pod podłogę, a na koniec położenie płyt OSB ≠ 22 mm (bez paroizolacji, dokręcanych do legarów co 10 do 15 cm [bo sęki] ) na to pianka i wykładzina. 4-ro latki zasówały bez chłodu i "monitów sąsiadki z dołu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LidkaDiD 20.02.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Folię należy stosować tylko na poziomie "0" (grunt). A czy folia nie chroni wełny również przed ewentualnym zawilgoceniem/zalaniem? Na przykład wylana na podłogę woda, która w całości zmoczy wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts