KOSTKA88 11.07.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Mam już ten dom w stanie surowym.Chcę nawiązać kontakt z osobami,które maogą mi coś opowiedzieć o tym projekcie z praktycznej strony. Chętnie zobaczę zdjęcia już gotowych domów z zewnątrz jak i wewnątrz.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia jarek 11.11.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 witamjestem w trakcie realizacji innego domu ale mój wspólnik zbudowałż wasz dom dwa światy(z zewnątrz na gotowo i rusza dalej)jeśli potrzebujecie wymienić się informacjami zapraszam pozdrawiamyps.może mieszkamy niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewunia14 25.09.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Mam zamiar budować projekt ,, dwa światy,, czy ktoś może już to zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati780 15.10.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Razam z mężem budujemy ten dom. Jesteśmy na etapie więźby dachowej. Mamy nadziejęże uda nam się zamknąć stan surowy w tym roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKM77 13.01.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Czy ktoś z Was buduje lub przymierza się do budowania domu dwurodzinnego M77 Dwa Światy z kolekcji Muratora?http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christoff 24.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Tak, ruszam na początku maja z wykopem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elt 01.09.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jak posunęła się budowa. My ruszamy za 2 tyg. i pewnie przed zimą osiągniemy stan 0, w optymistycznych założeniach stan surowy otwarty. Jesteśmy ciekawi jak to u Was wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REM77 11.09.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Mam zamiar kupic ten projekt na 99% i zaczac budowe na wiosne 2011. Zastanawiam sie jak wasze (Christoff i elt) postepy w budowie. Jak bardzo zmieniliscie projekt? A moze mieszkacie gdzies blisko (w woj. pomorskim) i jest mozliwosc zobaczenia waszych domkow? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elt 19.09.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witaj REM77! My mamy zamiar ruszyć z fundamentami jeszcze w tym roku, a wiosną ciągnąć w górę. Wybraliśmy projekt z dwoma lokalami tj dwa mieszkania. Najwięcej zmian zrobiliśmy w mieszkaniu na parterze, ponieważ rodzice chcieli mieć dwa niezależne pokoje i kuchnię. W naszej części zrezygnowaliśmy z balkonów na górze. Nasz projektant przekonał nas, że to zupełnie bez sensu. Mieszkamy w woj.warm-maz., blisko Lidzbarka Warmińskiego. Jak będzie już co oglądać, oczywiście zapraszamy. Powodzenia, my również pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKM77 24.10.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 O jak miło! Coraz więcej inwestorów M77. My od maja mamy pozwolenie na budowę, ale z przyczyn pozabudowlanych czekamy z budową. Może uda się jednak zacząć na wiosnę. Zlikwidowaliśmy balkon przy sypialni, ale zostawiliśmy balkon od strony południowej - mam wrażenie że bez niego ta strona dużo traci.Dodaliśmy również spiżarnię w dużej kuchni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKM77 29.10.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Elt, czy możesz pokazać swoje rozwiązanie mniejszego mieszkania na parterze? Mój ojciec również chce mieć oddzielną kuchnię i dwa pokoje, ale mam wrażenie że przy takim układzie robią się tam klitki.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christoff 01.11.2010 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witam wszystkich budujących, nie zagladałem tutaj od kwietnia i wiele się zmienilo na mojej budowie. Link do zdjeć (dla zainteresowanych) ponizej: http://picasaweb.google.com/Krzysztof.Grabas/MuratorM77?authkey=Gv1sRgCKSQ57uEqMW9cw&feat=directlink zdjęcia są z przed miesiąca - teraz jest tez ocieplenie: Do REM77: lokalizacja domu - Dolny Śląsk, nic nie zmienilismy w projekcie - oprocz lokalizacji jednego okna połaciowego.Do ELT: Uważam ze rezygnacja z loggi to nienajlepszy pomysł - to juz nie będzie ten sam dom.Po wybudowaniu domu mogę powiedzieć o wadach i zaletach: Zalety:1. Z zewnątrz prezentuje sie okazale i ładnie.2. Przestronne pokoje - bardzo ustawne,.3. Duże pomieszczenie nad garażem. 1. Za małe łazienki - skosy na górze uniemożliwiają ustawienie WC w tym miejscu gdzie jest zaprojektowany- co powoduje więcej komplikacji z ustawieniem wszystkich urządzeń.2. Zła lokalizacja wentylacji w salonie - powinna być dalej od kominka.3. Za wysokie progi przy wejściach na loggie.4. Wąskie schody wszystkie te wady są do poprawienia ale trzeba to przemysleć przed budową.Mogę dosłać na maila lepsze zdjęcia (i bardziej aktualne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elt 01.11.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witam wszystkich! Zaczynamy kopać w tym roku, oby pogoda nas rozpieszczała jeszcze przez 3 tyg. Do Christoff, napisz proszę jak wyszła Ci ta zła wentylacja w salonie. Skąd takie wnioski? Jeśli chodzi o loggie, to zrezygnowaliśmy z nich za radą projektanta. Mówił, że będzie trzeba stawiać dwie ściany nośne, to powiększa koszty. Ale przekonało nas to, że w czasie zimy, kiedy śnieg leżałby w loggiach, mogłaby z czasem wejść wilgoć, pojawiłyby się zacieki itd. A poza tym mamy duży ogród, sąsiedzi daleko, tam będziemy spędzać czas. Zostawiliśmy duże okna-drzwi z zabezpieczeniami, jak od frontu. Prosimy o więcej zdjęć i rady. Mój adres [email protected]. Do JKM77 zdjęcia projektu podeślę w tyg. Ja również myślę, że robią się klitki przy takim podziale, ale rodzice się uparli. A poza tym, jak przenoszą się z 40m mieszkania, to dla nich apartament. )) Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKM77 01.11.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Christoff dzięki za opinie. Schody w projekcie mają 100cm, jeśli piszesz że wąskie to znaczy że trzeba by je poszerzać co najmniej do 120cm a to oznacza chyba likwidację szaf na dole (można ewentualnie zostawić schowek pod schodami). Czy zwęziłeś drzwi balkonowe loggi? Jeśli możesz pokaż proszę jak poradziłeś sobie z łazienkami na piętrze. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKM77 01.11.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Elt my będziemy budować wersję z najmniejszym mieszkaniem więc wszystko razem ma 42,3m2 . Będę proponował aby małą kuchnię zamykać drzwiami przesuwnymi, może z lustrami od strony salonu (aby wydawał się większy) ale to przestrzeń ojca - niech decyduje. Ciągle wahamy się co zrobić z loggią. Podoba mi się ale rozumiem też twoje argumenty - też mamy dużą działkę i pewnie nie będziemy specjalnie korzystać z loggii. No cóż póki wszystko jeszcze na papierze to można się zastanawiać Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christoff 01.11.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Kilka uwag:- DO JKM 77: pisząc o wąskich schodach miałem na mysli to że bedą utrudnienia we wnoszeniu np. mebli. Do samej komunikacji mogą być.- Do ELT: wentylacje salonu mozna wpiąc do komina przy łazience na parterze. Rozwiązanie z projektu powoduje że nagrzane powietrze od kominka od razu wylatuje przez kratkę wentylacyjną i energia jest marnowana (loklizacja kratki blisko kominka).- Do ELT: mój znajomy ma zielony dach i mu nie przecieka, a co dopiero taka loggia - wydaje się że to kwestia porządnego wykonania. Oczywiście jest to trudniejszy detal ale odpowiednie izolacje , obróbki blacharskie i szlichta ze spadkiem powinny wystarczyć. Co do zasadności wykonania loggi - fajnie jest posiedzieć - mam z nich fajny widok... Nie rozumiem co chciał powiedzieć wasz projektant o tych ścianach nośnych ... przecież to to samo tylko przesunięta góra wzgledem dołu. Kwestia tylko lekkiego dozbrojenia - w strefie dolnego zbrojenia stropu.-Do JKM77: jesli chodzi o rozwiazanie łazienki - to jeszcze sam nie wiem. Jutro podejmę decyzje gdzie i jak umiejscowić kibelek - bo pojutrze wkraczają instalatorzy ( w dużej sile) i to musi byc juz rozwiązane.- Jutro spróbuje wgrać kilka zdjęć. Podam link.POzdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christoff 09.11.2010 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witam , zamiescilem kilka zdjeć ze wszystkich dotychczasowych etapów realizacji. Link:http://picasaweb.google.com/Krzysztof.Grabas/MuratorM77?authkey=Gv1sRgCKSQ57uEqMW9cw&feat=directlinkPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elt 09.11.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Pięknie i pracowicie...Ja tam zazdroszczę już tego etapu. Oby dalej szło bez problemów. Dziękujemy za pamięć!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKM77 10.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Christoff dzięki za zdjęcia. Jeśli to możliwe dorzuć proszę więcej wnętrz - to jednak zupełnie co innego widzieć plany a oglądać wybudowane pomieszczenia. Widzę że stawiasz na Isomurze i to również ściany wewnętrzne... A strop typu filigran? Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christoff 11.11.2010 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ok , już wrzuciłem nowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts