tufus 14.01.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Dzień Dobry, Mam pytanie odnośnie wykończenia instalacji wentylacyjnej na poddaszu.Na dachu mam zamontowane kominki wentylacyjne, jeden do kanalizacji a reszta do wentylacji pomieszczeń. W jaki sposób zakończyć je na sufitach, i jak podłączyć kratkę z kominkiem wentylacyjnym. Załważyłem że w kominkach skrapla mi się woda i wszystko leci na podłogi, a podczas gdy jest śnieżyca i duży wiatr to potrafi napadać śnieg przez taki kominek. Stąd moje pytanie aby nie mieć później problemów ze śniegiem czy z wodą. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.01.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ...Załważyłem że w kominkach skrapla mi się woda i wszystko leci na podłogi, a podczas gdy jest śnieżyca i duży wiatr to potrafi napadać śnieg przez taki kominek. Stąd moje pytanie aby nie mieć później problemów ze śniegiem czy z wodą. ..... jesteś pewnien, że chcesz uslyszeć co z tym zrobić? bo obawiam się, że rada będzie b.ciężka do zrealizowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 14.01.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Dzień Dobry, Mam pytanie odnośnie wykończenia instalacji wentylacyjnej na poddaszu. Na dachu mam zamontowane kominki wentylacyjne, jeden do kanalizacji a reszta do wentylacji pomieszczeń. W jaki sposób zakończyć je na sufitach, i jak podłączyć kratkę z kominkiem wentylacyjnym. Załważyłem że w kominkach skrapla mi się woda i wszystko leci na podłogi, a podczas gdy jest śnieżyca i duży wiatr to potrafi napadać śnieg przez taki kominek. Stąd moje pytanie aby nie mieć później problemów ze śniegiem czy z wodą. Dziękuję za pomoc. Masz po prostu spieprzoną wentylację poddasza! Kominki wentylacyjne są tylko do wentylacji kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 14.01.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Tak chciałbym się dowiedzieć co się z tym robi. Co do spieprzonej wentylacji, widzę to na wielu dachach oraz w projektach. Zamontowanie kratki w ścianie nie daje takiego efektu jak w suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 14.01.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Dzień Dobry, Mam pytanie odnośnie wykończenia instalacji wentylacyjnej na poddaszu. Na dachu mam zamontowane kominki wentylacyjne, jeden do kanalizacji a reszta do wentylacji pomieszczeń. W jaki sposób zakończyć je na sufitach, i jak podłączyć kratkę z kominkiem wentylacyjnym. Załważyłem że w kominkach skrapla mi się woda i wszystko leci na podłogi, a podczas gdy jest śnieżyca i duży wiatr to potrafi napadać śnieg przez taki kominek. Stąd moje pytanie aby nie mieć później problemów ze śniegiem czy z wodą. Dziękuję za pomoc. Kominki zlikwidować i zrobić wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts