BOHO 01.04.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 aaaaaaaaa......... czyli to po prostu jest post reklamowy, a wszyscy się zastanawiają, o co chodzi człowiekowi.... no super, ale to chyba nie ten dział.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAKA OL 12.04.2010 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 wszyscy?czy tylko ty? bo chyba lekko nierozgarniety. rozumiem i wspolczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 14.04.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Człowiekowi chodzi tylko o to że podchodzi profesionalnie do tego co robi ,ceni swoją pracę i wie ile wysiłku trzeba włożyć żeby wybudować i wykończyć dom lub mieszkanie warte włożonych w nie nakładów finansowych. Nie znam ani NAKA OL ani jego prac ale wiekszość tego co napisał ma sens i zgadzam się z tym. Jest spora liczba inwestorów którzy wiedzą jak wielką wartością jest dom i potrafią docenić wykonawców w których ręce oddają 30 lat płacenia kredytów i po posprzątaniu całego syfu po wykończeniu cieszyć się z tego co osiągneli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 22.04.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 I po co takie wielkie litery - nie krzycz To jest forum inwestorów a nie wykonawców ... To ja przepraszam... wygląda na to, że nie ma dla mnie i mnóstwa innych osób miejsca na tym forum:lol2:. W gwoli ścisłości, to jest forum dla każdego choćby dlatego, że regulamin nie stanowi inaczej. PS. Ale o czym tu mowa skoro w jednym państwowym szpitalu płaci się za znieczulenie 700zł. a w drugim za dokładnie identyczną usługę płaci się 300zł. Ten sam rodzaj znieczulenia, w to samo , miejsce, te same składniki i ilości a ceny różne... Każdy ma prawo do wyceny swojej pracy indywidualnie, ktoś bierze 20zł. za metr kwadratowy wykonania czegoś tam a ktoś za ten sam metr bierze 60zł. i to jego indywidualna sprawa. Podobnie indywidualna sprawą jest decyzja inwestora kogo i za ile wybierze, w końcu to jego pieniądze, i on ma w tej kwestii ostateczne słowo. Na koniec dodam jeszcze, że miałem zaszczyt zobaczyć kilka prac bardzo dobrze wykonanych (tak mówili inwestorzy u których byłem) niestety... z mojego punktu widzenia, żadna z tych prac nie była wykonana tak jak wyobrażam sobie dobrze wykonaną pracę. Pamiętajmy że jeśli w jurry siedzi choćby jeden dyletant, to ocena nie będzie wiarygodna a takimi nowicjuszami są właśnie inwestorzy pewnie nie wszyscy ale miażdżąca ich większość (by nie pisać że prawie wszyscy). Prawda jest taka, że jeśli tanio lub szybko, to napewno niedokładnie/źle ale to z mojego pkt. widzenia i wg. kryteriów jakimi ja się posługuję.Tak więc zarówno wysokość stawek jak i ocenę jakości pracy pozostawmy każdy sobie. Ale to tylko moje niewiele znaczące zdanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts