Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cud, fizyka czy błąd wykonawczy..??! /foto/

Recommended Posts

Również obstawiam nieszczelności w pokryciu dachowym. Woda z roztopionego śniegu ścieka po foli dachowej do podbitki.

Roztopiony śnieg na membranie? Niby skąd tam taka wysoka temperatura ?

Wysoka? Żeby śnieg się roztopił wystarczy, że temp będzie w przedziale 0 - +1 C

Słońce wcale nie musi świecić na tą stronę dachu. Grzeje sobie dach ze strony np południowej ale na strychu będzie w tym momencie wszędzie ciepło.

To wystarczy do stopienia śniegu znajdującego się na foli dachowej.

Miałem podobny problem. Woda wyciekała z podbitki i zamarzała tworząc sople.

No i wyszło, że dekarz skopał rynnę koszową.

Na wiosnę pojawi się nowy post.

"Szerszenie pogryzły mi teściową"

Mam nadzieję,że na otworach będziesz miał założoną siatkę.

To po co wchodziła na strych?

one sobie przez te dziurki wejdą i tam będą mieszkały, teściowa wystarczy, że przy domu się pojawi...

u mnie latem przyuważyłem jednego, przez kilka dni "oblatywał dom", niby owad, a taki spryciarz... Systematycznie oblatywał całą podbitkę dookoła - moim zdaniem właśnie dziury jakiej szukał, każdą szczelinę sprawdzał, każde zagłębienie na złączeniu desek, łaziłem jednego dnia za nim, kilka razy jeszcze widziałem, potem już nie, albo zrezygnował, albo jaką innę dziurę sobie znalazł :-)