marius74 14.01.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam wszystkich Forumowiczów i dziękuję za kopalnię informacji które tu zostały zamieszczone. Jednocześnie mam pytanie dotyczące sposobu na zmianę łukowatego przejścia ścian w sufit tzw "fasety" w przejscie pod kątem prostym - w tzw "ostry kąt".Czy jedynym sposobem jest skuwanie wiertarką udarową, a następnie równanie, czy też znane są Państwu jakieś inne szybsze metody? Na chwilę obecną zamierzam to sam wykonać w starym domu z lat 60-tych, dlatego proszę tych którzy mają to za sobą o swoje spostrzeżenia. Przede wszystkim, czy jest to czasochłonne i jak bardzo dewastuje wnętrza. Czy też lepiej powierzyć to fachowcom? Dziękuję za ewentualne informacje i pozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 14.01.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam wszystkich Forumowiczów i dziękuję za kopalnię informacji które tu zostały zamieszczone. Jednocześnie mam pytanie dotyczące sposobu na zmianę łukowatego przejścia ścian w sufit tzw "fasety" w przejscie pod kątem prostym - w tzw "ostry kąt". Czy jedynym sposobem jest skuwanie wiertarką udarową, a następnie równanie, czy też znane są Państwu jakieś inne szybsze metody? Na chwilę obecną zamierzam to sam wykonać w starym domu z lat 60-tych, dlatego proszę tych którzy mają to za sobą o swoje spostrzeżenia. Przede wszystkim, czy jest to czasochłonne i jak bardzo dewastuje wnętrza. Czy też lepiej powierzyć to fachowcom? Dziękuję za ewentualne informacje i pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 14.01.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Myślę, że szybciej skuje się to majzlem i młotkiem niż wiertarką. A pytanie - wiesz na co się decydujesz ? Masz tak równe ściany i sufity, że uda się uzyskać prostą kreskę na całej długości pokoju ? Bo jeśli się nie uda, to efekt nie będzie "jak w katalogu" tylko gorszy od "łuków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts