pawel11d 14.01.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 WitamByć może juz gdzieś taki temat był, ale nie moge znależć!!Mam takie pytanie czy przed montażem bramy garażowej uchylnej do góry trzeba mieć wykonane w środku tynki??Z góry dziekuję za odpowiedź!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.01.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witaj! Warto mieć położony tynk - przynajmniej na ścianie czołowej. Jednak biorąc pod uwagę jak wygląda tynkowanie (brudne wszystko dookoła) to najlepiej najpierw zrobić tynki, a później na spokojnie zamontować bramę. Też mieliśmy taki problem - pewnie chcesz jak najszybciej zamknąć budynek? Moja rada - "zabuduj" wjazd do garażu czymkolwiek i tynkuj przed montażem bramy.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 17.01.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 nie koniecznie spokojnie możesz Tynkować po osadzeniu bramy wystarczy jak zabezpieczysz folią panele bramy jak i sam mechanizm wraz z stelażem jeżeli teraz chcesz kłaśc tynki to wstrzymaj sie do plusowej temperatury jednak możesz to wykonać teraz jeżeli będą chodziły dmuchawy jak i przed Tynkowaniem aby sciany osiągnęły temperaturę i po tynkowaniu Tylko pytanei jaki Tynk b edzie maszynowy mp czy cementowo wapienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel11d 18.01.2010 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dzieki za odpowiedz!!Tynki planuje robić wiosną, ale chciałem sie dowiedzieć co zrobić najpierw. Wolałbym najpierw wstawić brame ale sie boje, ze podczas tynkowania mi ja zniszczą!! Tynki pewnie bede z agregatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.01.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 jęzeli je dobrze zabezpieczysz folia i uszczelki taśmą pozabezpieczasz to nie ma obawy spokojnie a jeżeli wiosną masz zamiar robić możesz Tynkowac pierw ale bedziesz muisał w pózniejszym etapie obrobić bramę a jęzeli będizesz robił maszynowy to nie twój problem z obrabianiem ale decyzja należy do Ciebie Tylko pierw zastrzec sobie to ze Tynki wraz z obrobieniem bramy lub ile bez obrobienia zobacz jaka róznica i zobaczysz czy warto samemu to nie jest taka cięzka sprawa z Mp na spokojnie poobrabiasz sam jeżeli kwota będzie dośc duża i możesz sie zastanowić czy samemu nie wykonasz całosci wystarczy listwy montażowe dobrze poosadzać co 600 lub 800 łatą dwumetrową sciągać następnie żyletą dopracować i spoko tyl;ko wartswa niezbyt gruba aby nie odparzył się tynk jeżeli cos to na skype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 18.01.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Zapytaj montazystów bramy czy nie wymagają aby było otynkowane przed.Spotkałem sie z tym ze wymagali tego od inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 18.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 ..to zależy jak brama uchylna ma być montowana... jeśli w otworze - to lepiej przed tynkami bo potem trzebaby jeszcze raz obrabiać szpaletę przy bramie żeby zatynkować luz dylatacyjny uszczelniony pianką PUjeśli za otworem - to lepiej najpierw wytynkować aby podłoże do którego dosuniemy i dokręcimy bramę, było równe. Jeśli ma to być brama segmentowa to bezwzględnie po tynkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Hormann życzy sobie mieć otynkowane miejsce, gdzie mocowana jest brama. Bez tego możesz stracić gwarancję.Pilnowałam, mówiła, prosiłam, by lo oklejone - a w środku i tak był syf i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 ..to zależy jak brama uchylna ma być montowana... jeśli w otworze - to lepiej przed tynkami bo potem trzebaby jeszcze raz obrabiać szpaletę przy bramie żeby zatynkować luz dylatacyjny uszczelniony pianką PU jeśli za otworem - to lepiej najpierw wytynkować aby podłoże do którego dosuniemy i dokręcimy bramę, było równe. Jeśli ma to być brama segmentowa to bezwzględnie po tynkowaniu. no raczej bramy sie osadza w wengarku ze względu na ich rozwiązania mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.01.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Hormann życzy sobie mieć otynkowane miejsce, gdzie mocowana jest brama. Bez tego możesz stracić gwarancję. Pilnowałam, mówiła, prosiłam, by lo oklejone - a w środku i tak był syf i tak. droga \Nefri jezeli chodzi o gwarancje to każdy z przedstawicieli woli aby to było montowane na etapie koncowym ze wzgledu konserwacji jaki prostszego montażu to jest głowna podstawa umowy zakupu ale nei dajmy sie zwariować To kontrahent czyli kupujący ma prawo decydowania jak woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jeśli inwestor nawali tynku do sprężyny skrętnej, prowadnic i silnika to żaden monter mu tego nie naprawi - czy chce czy nie. To nie jest kwestia wygody tylko gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 18.01.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jeśli inwestor nawali tynku do sprężyny skrętnej, prowadnic i silnika to żaden monter mu tego nie naprawi - czy chce czy nie. To nie jest kwestia wygody tylko gwarancji. odpowiedz jest w p\ytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 18.01.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 no kontrahent ma prawo wyboru a ja i pewnie bym mial albo brama z gwarancja albo bez wybieraj brahu co wolisz sklep prowadzi wuja wiec mi odradzal upieranie sie zeby tynkowac potem wisnniowski robi niemale problemy z gwarancja jak sie zabrudzi przy tynkowaniu i cos wtedy strzeli a tak garaz mam juz prawie skonczony brama czysciutka tylko podlogi i biore sie do spawania regalow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 19.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 no raczej bramy sie osadza w wengarku ze względu na ich rozwiązania mechaniczne ..jeśli nie jesteś pewien to się nie wypowiadaj... Tak jak napisałem bramy uchylne można montować albo w otworze albo za otworem od strony garażu. Te pierwsze trzeba otynkować po założeniu , te montowane za otworem lepiej montować na wytynkowaną ścianę. O segmentowej wspomniałem tylko i wyłącznie dlatego, że niektórzy mylą nazwy bram i do końca nie jestem pewny o jaka bramę chodzi.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts